Utolsó utáni esély, a csalfa vak remény hal meg utoljára

Szombat este fogjuk játszani a szezonunk utolsó tétmeccsét, Milánóban a San Siro/Giuseppe Meazza stadionban, a Milan ellen.

93e6504150d64cc82f7886f40ad36adc

Ez már a vég, még hátravan az utolsó fellépés, de ennek már papíron nincs nagy jelentősége. Múlt héten megvertük a Chievót, de sajnos a Napoli is nyert Torinóban, nagy valószínűséggel már kialakult a végső sorrend. Első a szokásos Juve, „Olaszország kedvenc csapata”, második a Napoli, a megszállott argentin gólvágójukkal és harmadikak leszünk mi, egy edzőcserével és a kortalan Capitanoval.

Hacsak csoda nem történik és pontot nem veszít a Napoli, a már kiesett Frosinone ellen az utolsó fordulóban, amire valljuk be, tényleg nincs sok esély. Úgyis mondhatnánk, hogy egy hógolyónak a kénköves pokolban több esélye van a túlélésre, mint a Frosinonénak Nápolyban. De én azt mondom, hogy bízni kell a Frosinonéban, egyrészt mert bízni ingyen van, másrészt mert már láttunk ennél furcsább dolgokat is. Például a Roma veszített már el bajnoki címet is, már kiesett ellenfél ellen, miért ne eshetne most pofára a Napoli?

Elsha-Bradley

Milan-Roma, El Shaarawy játszani fog, csak nem pont úgy mint a képen

Viszont ahhoz, hogy ennek az egész gondolatmenetnek legyen bármi értelme, ahhoz közben nekünk nyerni kéne, minket pedig vár a Milan a San Siroban és mindenki biztos lehet benne, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket. A piros-fekete milánóiak egy középszerű szezonon vannak túl, annyira középszerű volt ez a szezon, hogy még a derék Mihajlovic mesteredző úr állása is ráment. Miközben Berlusconi elnök úr éppen a sokadik vadregényes ázsiai befektető csoporttal tárgyal a klub eladásáról, addig a csapata nem a legjobb formáját mutatja és első ránézésre nem tűnnek legyőzhetetlen ellenfélnek, papíron van keresnivalónk. Sőt, képzeljétek el, papíron mi vagyunk az esélyesek, legalábbis a fogadóirodák oddszai alapján.

De ugye nem felejtettük még el, hogyan jártunk ellenük utoljára Rómában? A végén mi örülhettünk a döntetlennek. Ott van a szép új mesteredző, mister Brocchi, a szellemi óriás, akit „Broki kapitányként” kedveltünk meg igazán, amikor még aktív játékosként a pizsama-kék unokatesóinknál vitézkedett. Ő most is örömmel tenne keresztbe nekünk, rajta nem fog múlni semmi. Abban is biztosak lehetünk, hogy a milanista brigád nem egy vereséggel szeretne búcsúzni, a már így is elég morcos közönségétől, pláne nem ellenünk. Szóval sokkal keményebb ellenfélre számíthatunk, mint amilyen a Chievo volt a múlt hétvégi római kirándulásuk alkalmával. Arról meg inkább ne is beszéljünk, hogy mi nem nyerni szoktunk járni Milánóba.

menez

Menez is ott lesz, de ő se úgy mint a képen. Valójában őt a kispadra jósolják. Nem is lenne olyan nagy baj ha ezt most kihagyná.

Most éppen úgy néznek ki, hogy Niang, Abate és Bonaventura is vissza fognak jönni a Roma ellen, viszont lesérült Antonelli. A védelemben valószínű a mi néhai Mexes-ünk játéka, a középpályán pedig Bertolaccit várják. A csatársorban arra számítanak, hogy a pozitív bolognai fellépés után, Luiz Adriano fog kezdeni és Balotelli, a „nemzeti Balo”, „az olasz foci kincse”, „az olasz labdarúgás jövője”, megint a kispadról indulva fogja majd elkápráztatni a világot.

Itt egy tipp a kezdőjükre:

Milan (4-3-1-2): Donnarumma; Abate, Mexes, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Bonaventura; Bacca, Luiz Adriano.

PhilMexes

Mexes is ott lesz a Milan-Rómán, de ő se pont így

És mi van a Rómával? Az újságok kaján elégedettséggel számolnak be a Roma növekedésében várható törésről, a második hely és a biztos BL részvétel elmaradása miatt. Ennek ellenére alapvetően optimista hangulat uralkodik a csapat körül. Még tart a „Spalletti-effektus”, a certaldoi kopasz mester új magabiztosságot adott a csapatnak, már meg sem lepődünk, amikor a legvégén, a „Cesarini zónában”, fordítjuk meg a meccseket. A Totti problémakör is megoldódni látszik, ezzel hatalmas teher került le a klub és a csapat válláról, most az uralkodó nézet szerint csak Pallotta elnök úr érkezésére várnak, hogy bejelentsék a Capitano szerződéshosszabbítását egy újabb évre. De már volt olyan hír is, hogy a Dubaiban tervezett barátságos meccsen fogják bejelenteni a szerződéshosszabbítást, mert ott most még ezt is el lehet adni. Ja és közben állítólag a Rómát és Pallotta elnök urat is megtalálta egy mesebeli kínai befektető csoport, akik állítólag tulajdonrészt szeretnének a klubban, gondolom megirigyeltük a milánói csapatok sikereit az ázsiai befektetőkkel.

MILAN, ITALY - MARCH 24:  Antonio Nocerino (L) of Milan competes with Francesco Totti of Roma during the Serie A match between AC Milan and AS Roma at Stadio Giuseppe Meazza on March 24, 2012 in Milan, Italy.  (Photo by Dino Panato/Getty Images)

Totti a kispadról fog kezdeni…

A média szerint, némi túlzással, már el is adtuk Pjanicot, Nainggolant, még Manolast is, szóval velük már nem kell törődni. Digne kivásárlása sem tűnik egyszerűnek, állítólag a PSG nem enged egy centet se a kialkudott árból. El Shaarawy megvásárlása a Milantól is nehézségeket fog okozni… A Roma környékéről ugyan többen is (Pallotta, Sabatini, Baldissoni, Nainggolan, Pjanic) cáfolták a keret kiárusítását, de ez nem hatotta meg a médiát, többé-kevésbé biztosra veszik, hogy legalább egy pár drágább játékostól meg fogunk válni. Majd úgyis kiderül hogy mi lesz, de ha figyelembe vesszük a Roma tulajdonában lévő kölcsönadott játékosokat (Iturbe, Ljajic, Doumbia, Ibarbo, Sanabria…) és a már hivatalosan bejelentett új igazolásokat (Alisson, Gerson…), akkor nincs félnivalónk, legalább számszakilag lesz elég játékosunk jövőre is.

strootman

… ahogy Strootmant se jósolják a kezdőbe.

A másik kérdés ami sokakat foglalkoztat Rómában, az Sabatini jövője. Most megy? Marad? Ha marad meddig? Egyes helyeken arról mesélnek, hogy a Bologna kanadai tulaja, a sajt gyáros Saputo elnök úr, már személyesen felvette a kapcsolatot Pallottával, hogy engedje szabadon Sabatinit, mert nekik most jobban kéne. Majd meglátjuk mi lesz Sabatini sorsa, a legújabb pletyka szerint a Roma nem egy, hanem több szakemberrel szeretné majd pótolni a távozó sportigazgatót. Konkrét hír viszont, hogy a klub megerősítette az erőnléti edzői stábot, Normant és Lippie-t, ők jövőre is a Rómában fognak dolgozni.

A milánói meccsre egy komoly veszteséggel kell számolni, Perotti valószínűleg nem fog tudni játszani egy apró izomsérülés miatt, valószínűleg Dzeko fog helyette kezdeni. Keita és Vainqueur sincsenek jól, a középpályán De Rossit jósolják a kezdőbe, a két „nagy eladott”, Nainggolan és Pjanic mellé, Strootman állítólag a kispadról fog indulni.

AC Milan's forward Giampaolo Pazzini (R) fights for the ball with Roma's forward Daniele De Rossi during the Serie A football match between AC Milan and AS Roma at San Siro Stadium in Milan on May 9, 2015.  AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE        (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)

De Rossi viszont állítólag kezdeni fog

Fentiek alapján itt egy tipp a mi kezdőnkre is:

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Salah, Dzeko, El Shaarawy.

Nagyjából ennyi, szombat este Milan-Roma, addig is forza Roma mindenkinek!