A torinói ló

Hétközi fordulóval folytatódik a Serie A. Ami a Roma szempontjából most igen jókor jön, hiszen vasárnap, az ebéd utáni 6 gombóc igencsak megfeküdte a gyomrokat. Elsősorban gondolok itt az állítólagos Totti vs. Spalletti közelharcra, vagy épp az újabb kihagyott felzárkózási esélyre. Pedig a Napoli nekünk muzsikált, szórta-szórta a pontjait, de ez úgy látszik, Rómában senkit nem érdekel. Ma már ott tartunk, hogy Higuain eltiltása pont rövidebb lett annyival, hogy a fővárosi mérkőzésen már pályára léphet. Köszi.

Ventura mester
Ventura mester

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a bergamói folyosón kialakult szóváltás azért mégis jelent valamit, egyrészt azt, hogy az újságírók imádják felfújni a lufikat, másrészt meg azt is, hogy Totti és Spalletti véleménye nem egyezik a kialakult helyzetről. Más kérdés, hogy a tar mester rendre beveti a veterán, idén negyven éves csatárt, erre az öreg előbb egy gólpasszal, vasárnap pedig egy góllal reagál. Csodaszép vita, csak így tovább uraim!

Erről az ügyről sokkal többet egyelőre felesleges beszélni, hiszen töredékinformációk állnak csak a rendelkezésünkre. Emiatt nehéz lenne, már-már lehetetlen helyesen megítélni a helyzetet. A képek azt igazolják, hogy túl nagy verekedés nem alakulhatott ki a két szereplő között, mivel a hétfői edzésen már egymás mellett vigyorogtak Trigóriában. Pont.

Egy régi gólöröm
Egy régi gólöröm

A soron következő ellenfél Giampiero Ventura Torinója lesz. Ez mindenképpen nehezebb feladatnak ígérkezik, mint az elmúlt két fordulóban látott Bologna illetve Atalanta. Az eredményeket ismerjük, a mérkőzéseket láttuk. A vendégek nyerő szériában vannak, a városi derbi elvesztését követően verték az Atalantát, majd az Intert és szombaton végül a Bolognát. Drámai hasonlóságok a sorsolást tekintve, viszont az eredmények most az északiak oldalán jobbak. Ettől még nem kell beszarni, de a három pont megszerzése lassan kötelező jelegű az AS Roma számára.

Az ellenfél soraiban olyan tehetséges játékosok sorakoznak, mint Immobile, Belotti, vagy épp Glik, vagy kiemelhetném a Roma kiszemelt Bruno Perest is. A bajnokságban elfogadható, a keret erősségének megfelelően teljesítenek a bikák, igen nagy az elégedettség a 68 éves tréner munkájával. Akit egyébiránt én is nagyon sokra tartok. Ráadásul Ventura bőven van annyira dörzsölt, hogy egy ilyen, most fennálló, kisebb római válságot meglovagoljon, és meglepetés eredményt érjen el a fővárosban. Persze ebbe belegondolni is rossz, hiszen az Inter már lőtávolon, ezért mindenképpen otthon kell tartani a három pontot.

Egy még régebbi vita
Egy még régebbi vita

Spalletti elképzelései elég világosak számomra, vasárnap próbálta pihentetni Pjanicot és Sárikát a szerdai meccsre, sajnos az eredmény úgy alakult, hogy egyiküket be kellett vetnie. Bár ez nagyban nem borítja fel a kialakított taktikai elképzelést, de valamelyest belerondít a képbe. Ráadásul Pjanic összeszedett egy kisebb sérülést, így várhatóan nagy változások nem lesznek a vasárnapi kezdőhöz képest. A védelem marad, Digne-Rüdiger-Manolas-Florenzi. A középpályán Keita-DDR-Ninja hármasra számítok, elöl pedig a jól bevált Sári-Perotti-Salah trió. Erős kezdő, bőven elég kell legyen a Torino ellen.

A túloldalon a következő tizenegyet jósolják. Padelli; Bovo, Glik, Moretti; Peres, Obi, Vives, Baselli, Molinaro; Maxi Lopez, Belotti. Immobile sérüléssel bajlódik, így várhatóan nem lép pályára szerda este, ami azért nem akkora gond. A sípmester Calvarese lesz. Élő közvetítés magyar sportcsatornán nem várható, felvételről a Digi Sport 1 megmutatja majd a mérkőzést a Juventus-Lazio után. Ez van, majd keresünk jó streameket.

Digne újabb jó meccs jön?
Digne újabb jó meccs jön?

Összességében egy kiélezet, soros mérkőzésre számítok, aminek a végén a Roma kerül ki győztesen. Egyrészt a torinói sorozatnak lassan meg kellene szakadni, másrészt a római nyeretlenség is véget kell hogy érjen. Aztán azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy vasárnap már a Napoli ellen kell pályára lépni. Nem kell hangsúlyozzam, miért fontos az a találkozó. Bízom a csapatban, és Spallettiben! Hajrá!