Döntetlen a tartalékos Bologna ellen

A Roma 1-1-et játszott a Bologna ellen otthon, a 25. percben Rosettini szerzett vezetést a vendégeknek, Salah az 50. percben egyenlített.

bologna golorom

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bologna gólöröme

Vannak nagy csapatok akik ellen a jelek szerint ez a mi hiper-szuper Rómánk nem tud nyerni, ilyen például a Barcelona, a Real Madrid, a félelmetes Verona, vagy a messze-földön híres Bologna. Két meccsen két pont a Roma ellen és a Bologna elmondhatja magáról, hogy ma is egy lépéssel közelebb került a bennmaradáshoz.

Hogy a Rómának mit jelent ez a döntetlen, nos, lehetne tovább regélni, a mesebeli második helyért folytatott hősies versengésről a Napolival, de a mai meccs után, ez megint inkább az elméleti matematika elvont világába tartozik.

Roma's Mohamed Salah (R) jubilates with his teammate Francesco Totti (after scoring the goal during the Italian Serie A soccer match AS Roma vs Bologna FC at Olimpico stadium in Rome, Italy, 11 April 2016.  ANSA/ALESSANDRO DI MEO

Totti a második félidőben állt be

Volt itt minden kérem szépen, mint a búcsúban: nyomasztó Roma mezőnyfölény, kihagyott helyzetek és kapufák, fegyelmezetten fát vágó, tartalékos bolognaiak és frusztrált romanista sztárocskák, akiknél egyenlőre a sztár mivoltjuk, elsősorban a saját magukról alkotott képben és az egymásról adott nyilatkozataikban nyilvánul meg. Az eredmények még váratnak magukra. Nem baj, majd jövőre, esetleg egy másik csapatban.

Hiányzott Nainggolan a kezdőből, éppen a rendes sárga-lapos eltiltását tölti, Iago Falque próbálta pótolni, több-kevesebb sikerrel. A védelem előtt visszatért De Rossi, elől pedig Dzeko most is a kispadra szorult, állítólag valami apróbb panasza volt a bemelegítésnél, szóval megint jöhetett a Salah-Perotti-El Shaarawy trió.

Spalletti-Donadoni

Spalletti és Donadoni, végül a fürtös örülhetett.

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): 25 Szczesny; 24 Florenzi, 44 Manolas, 2 Rudiger, 3 Digne; 15 Pjanic, 16 De Rossi (90′ Keita), 14 Iago Falque (46′ Totti); 11 Salah, 8 Perotti, 22 El Shaarawy (71′ Dzeko)

BOLOGNA (4-3-3): 83 Mirante; 15 Mbaye, 13 Rossettini, 20 Maietta (81′ Krafth), 25 Masina (59′ Oikonomou); 30 Donsah (43′ Pulgar), 21 Diawara, 33 Brighi; 11 Zuniga, 99 Floccari, 22 Rizzo

A Roma erősen kezdett, a 3. percben Iago Falque lövését hárította Mirante kapus, Salah a 17. percben fejjel szerzett egy kapufát és El Shaarawy egy jogosan nem megadott lesgólt, a 23. percben az egyiptomi lőtt még egy kapufát, a kipattanót Pjanic már nem tudta berúgni.

Közben a Bologna meg kontrázgatott és párszor zavarba hozta a kitámadó Rómát, a 21. percben De Rossinak volt egy szép mentése Floccari próbálkozásánál.

Úgy tűnt, hogy csak idő kérdése a Roma első gólja, ehelyett a 25. percben a Bologna szerzett vezetést, Zuniga beívelt szabadrúgásából Rosettini fejjel szerezte a Bologna gólját.

Rossettini goal 2

Rossettini fejes gólja (kéretik megfigyelni a védelmünk tagjait)

A Roma fokozta a nyomást, de veszített valamicskét a higgadtságából és már csak egy elég gyengére sikerült El Shaarawy próbálkozás jutott az első félidőre.

A második félidőben Spalletti mester bezavarta Tottit, Iago Falque helyére és egy 4-2-3-1-szerű felállás alakult ki, Tottival legelől, bár inkább „falso nueve” volt, mint klasszikus értelemben vett befejező csatár.

Egy perc sem kellett és a Roma megszerezte a harmadik kapufáját, ki mással, mint Salahval? Aztán szerencsére az 50. percben Pjanic szerzett egy labdát, amit aztán Totti egyből tovább tett Salah elé, aki nagy nehezen végre eltalálta a kaput és kiegyenlítettünk.

Salah goal

Salah egyenlített

Ekkor még sokan azt hitték, hogy a Roma meg fogja nyerni ezt a meccset és lehet, hogy a Roma játékosai is elhitték. Eleinte a Roma nagy elánnal támadott is tovább, volt például egy szép Totti lövés, amit Mirante védett. De aztán a Roma fokozatosan belassult és a Bolognának is lett volna helye támadni, bár nem nagyon éltek a lehetőséggel, Pulgar próbálkozott egyszer a 32. percben, de szerencsére fölé lőtt.

A 38. percben Salah kicsivel lőtt mellé, a 43. percben Totti betett egy labdát, amit Mirante valahogy kiütött és amit végül Perotti lőtt fölé. Nagyjából ennyi történt, végeredmény: 1-1.

Vidám ünneplés, móka és kacagás Bolognában, de főleg az Internél és a Napolinál. Nálunk Spalletti meg nem kicsit ideges. Ismétlem önmagam, nyomasztó mezőnyfölény, kihagyott helyzetek és egy elpazarolt lehetőség. Beszélhetünk tovább a BL-ről, de amíg a kieső jelölt, tartalékosan felálló Bologna ellen, otthon szórjuk el a pontokat, addig nincs sok értelme.