Oda megyünk, ahol gyűlölnek

Vasárnap ebédre Bergamóba foglalt asztalt a Roma, az Atleti Azzurri d’Italiában fogadja a csapatot az Atalanta. Szívélyes fogadtatásra nem számíthatunk a tankosoktól, a hazai szurkolók izzó gyűlölettel gondolnak a fővárosiakra. Ha ez nem lenne elég, a padjukon Reja ül.

Hétfőn sikerült kapufákkal és római gólhelyzetekkel tarkított meccsen leikszelni a Bolognával, és ha a második hely továbbra is cél – márpedig az, több ilyen pontvesztés nem fér bele. Komoly sérültjeink nem lesznek, csak Iago, Gyömbér és Ucan edzettek külön, de valószínűleg Nainggolan visszatérésével amúgy sem kapna lehetőséget egyik sem. Spalletti szerint De Rossi kezdi visszanyerni formáját, Strootmannak pedig meccsre van szüksége, a legbiztosabb pontnak pedig azt a Keitát mondta, aki hétfőn pihent.

Az Atalanta középpályájának két alappillére, a 4-2-3-1-es rendszer két szűrője, de Roon és Cigarini is hiányozni fognak eltiltás miatt. Ennek a megoldása többféle lehet. Ha végül Diamanti sem vállalja majd a játékot, valószínűleg bomlik az utóbbi időben használt játékrendszer, és vagy 3-5-2, vagy 4-3-3 lesz, de ha lesz a pár hónapja Bergamóban haknizó, és nem is rossz formában játszó irányító, akkor egy az egyben is cserélhet embert Reja, Kurtic-ot és Migliaccót játszatva. A Whoscored szerint ez lesz, és a Sporitello – Masiello, Toloi, Paletta, Dramé – Migliacco, Kurtic – Raimondi, Diamanti, Gomez – Pinilla tizeneggyel kezd Edy. Felemás formában fogadják a Romát, az előző fordulóban a Torino verte őket, de azelőtt hátrányból fordítva verték a Milant Pinilla ollójával, és a minket szomorító Bolognát is megcsapták. Nincs náluk sokat a labda, de mindkét győzelmüket kevesebb labdabirtoklással érték el, ez nekik nem probléma. Sokat rotál Reja, a védelem sem stabil, de az utóbbi három meccsen a Masiello, Stendardo, Paletta, Dramé négyes kezdett. Motiváltságban a tabellán elfoglalt semleges helyük ellenére sem lesz hiány, Migliacco például azt nyilatkozta, gólt szerezni a Roma ellen élete egyik legszebb élménye lenne.

Pinilla és Nainggolan, régi barátok

Ami a Romát illeti, Nainggolan visszatérésével stabilizálódhat a középpálya. Iago Falque teljesen értelmezhetetlen azon a poszton, és ha a Bolognának nem lett volna elég annyi, hogy az eredményt védik, akkor a második félidő is nehéz lett volna. De Rossi jól játszott, de látszott, hogy még nem teljesen ép, a belga hiányában meg nem ütközött senki. Dzeko is felépült, akár kezdhet is, szerintem fog is. Hétfőn akkor kezdődött a foci, amikor Totti beállt, de idegenben egy ilyen feltüzelt meccsen nem valószínű hogy kezd. Spalletti azt mondta, később akár együtt is játszhat viszont Dzekóval, attól függ, hogy áll a meccs.  Tippelek egy Szczesny – Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne – Nainggolan, De Rossi – Salah, Pjanic, Perotti – Dzeko kezdőt, de nem elképzelhetetlen, hogy nem bontja meg Spalletti a Perott, Salah, El Shaarawy hármast elöl. Valószínűleg az ő kapujuk előtt fut majd a labda, így Dzeko jelenléte nagyobb súlyt nyomhat a latba, a támadásépítéseiket meg jobban zavarhatja a bosnyák.


Ősszel elég rossz élményt szereztek a 0-2-vel, de most nagy meglepetés lenne, ha nyernének. A Roma „szerencséjére” Sportiello remek formában véd, talán kifogja az összes Salah ziccert. Amire mindenképp figyelnünk kell, azok a rögzített helyzetek, közelről Diamanti életveszélyes, de egyébként is jól fejelő játékosok vannak a csapatukban, Pinilla például az egyik legjobb. Gomez meg mindig életveszély, jobb csapatban is megállná a helyét. Azt külön kiemelte Spalletti, hogy ebben az időpontban szokott edzeni a Roma, tehát a déli bágyadtság nem lehet probléma. Tippelek egy vérthugyozós 1-2-őt, nagyon nem szeretem az Atalanta elleni meccseket.