Nyerni kéne

A második Spalletti-éra első győzelmére készülődik  csapatunk a hétvégén a Frosinone ellen.  A naivabb szurkolók talán titkon abban reménykedtek, hogy a tar mester érkezésével egy csapásra megoldódik majd minden, és Torinoban a Zebrákat már a „Magica Roma” oktatja majd a futball minden szépségére… Sajnos ez nem igy lett, és remélhetőleg eme két mérkőzés megtekintése után mindenkinek elszállt a rózsaszin köd a szeme elöl, és rájött, hogy itt azért több a tennivaló annak érdekében, hogy ezen álmunkat a valóságba is át tudjuk ültetni. A siker útjára való visszatérés első mérföldköve mindenképpen aroma„kanárik” magabiztos legyőzése kell hogy legyen.
Ősszel a 3. fordulóban látogattunk el ebbe a Rómától nem túl távoli kisvárosba, ahol ha nyögvenyelősen is, (hogy máshogy…)  de sikerült abszolválni a fogadóirodák által előre prognosztizált végeredményt. Akkor Iago 44. percben rúgott  góljával szerezte meg csapatunk a vezetést, majd a második félidőben  Iturbe a 93. percben végleg eldöntötte a 3 pont sorsát.

Ezen a ponton, a nyitó fordulóban lejátszott döntetlen ellenére, (de már a Juve verés után) még mindenki optimistán várta az új  szezont, révén a  3 meccs, 1 rangadó, 7 pont, az „not to bad”, és azt se feledjük, hogy  ezután a mérkőzés után jött a csodagólos  remi a Barca ellen, tudjátok az, ahol Rüdiger „ritmikus” mozgására Messinek nem volt ellenszere. Szóval   itt még hellyel-közzel hurrá hangulat lengte körbe a csapat háza táját, és nem sokan gondolták volna, hogy a szezon felére a fél liga „anális kényeztetésben” fog minket részesiteni….

Na de ez már a múlt, és ha már itt tartunk akkor megragadnám az alkalmat, hogy a soron következő ellenfél históriájából is felelevenitsek pár részletet, néhány  mondatban azon olvasóink számára akik nem olvasták volna nemvoktrendi kollégám az őszi forduló előtti  részletes beharangozóját.

Frosinone_Calcio_logo

A csapatot eredetileg   1912-ben alapitották, Union Sportive Frusinate néven  és egészen a 2000-es  évek közepéig a javarészt az Olasz alsóbb ligákban rótták a köröket, mig nem a 2005-06 szezonban történelmük során először sikerült feljutniuk a Seria B-be ahol sikerült is nekik megragadni egészen a tavalyi szezon végéig, ahonnan a Carpi mögött második helyen végezve automatikusan biztositotta, a jelen állás szerint egy szezonra szóló bérletét Itália legnagyobb cirkuszába, a  Seria A-ba. (forrás: wikipedia) Próbáltam még más olyan érdekességet is megosztani a csapattal kapcsolatban ami esetleg felkelthetné olvasóink érdeklődését, (és nemvoktrendi kollégám sem ecsetelt az előző posztban) de sajnos azon kivül, hogy a cimerükben egy bazi nagy oroszlán emblémával ellátott csapatot miért kell „kanáriknak” becézni, csak azért mert sárga szin is szerepel benne, mást nem találtam….

Na de térjünk rá, hogy mit is  várhatunk a csapatól  annak érdekében, hogy végre egy régóta nem látott gálamérkőzéssel örvendeztessék meg fiaink az Olimpicoba kilátogató publikumot?

Luciano_Spalletti_gladiatore (1)

Luciano második eljövetele igen csak feladta a leckét  a csóró  bloggernek, aki Rudi stagnálása alatt külön, erre a célra kifejlesztett  speciális ujjmozdulattal  pötyögte már be az  aktuális (4-3-3)  formációt, igy nem is mernék komoly találgatásokba belemenni, inkább azt vázolom fel, hogy jelenlegi keretből  én milyen felállásban küldeném pályára a csapatot, aztán a kommentekben mindenki kifejtheti az saját véleményét is.

Erre a meccsre én ismét  a 3-4-1-2 formációt preferálnám, és hogy okot is mondjak, szerintem a Juventus ellen a mester ezzel a felállással relative elég sikeresen tudta megakadályozni a zebrák támadásait, mindamellett sajnos ez szinte a  mi előre játékunk teljes rovására ment azon a mérkőzésen.Ennek tükrében hazai környezetben, nem lebecsülvén az ellenfelet, de szerintem simán fellehetne küldeni ugyanezt az alakzatot, nyilván most a támadásra fektetve a hangsúlyt.  Az előzö találkozóhoz képest én maximum annyi változást eszközölnék, hogy Pjanic, Ninja páros felcserélném, mert még az én a laikus szemeimnek is tisztán látható volt, hogy egyik játékos sem tudta igazán, hogy mit is kéne csinálnia a mester által kiosztott posztján. Dzeko is kapna még tőlem egy utolsó lehetőséget, de ha itt is az elmúlt hetek lagymatag szivárványzászlós parádézását fogja mutatni, akkor nálam a következő fordulóban, már garantáltan a fiatal Sadiq állna a kezdőkörben.

Lényegében csak ennyi változást eszközölnék, persze szivesen látnám Tottit, és a fáraót is, (Miért kell egy tizenéves kölyökre már a karrierje elején ilyen nevet ráakasztani pár jó csel után?)  de valószinűleg csak az utóbbit láthatjuk majd,  esetleg ha már netán az első félidő után több góllal vezetnénk, akkor jöhetne a  jó öreg France is.

Hogy aztán  tar mesterünk a végén milyen hadrendben küldi fel legényeit Szombaton este az Olimpico gyepére azt mindenki megtekintheti élőben a Digi Sport 1-en 20:40-től.

A lényeg, hogy a mérkőzés végén  valami az alábbi „partyhoz” hasonló felszabadult megnyilvánulást szeretnék látni a srácoktól.

RomaWOWS.0

Forza Roma!