Hollandián túl, Udine előtt

Az Európa Liga negyeddöntőében, a holland Feyenoord ellen egy gólos vereséget szenvedett a Mourinho csapat. A játék alapján fordított eredmény is születhetett volna a Konferencia Liga tavalyi döntőjének „ismétlésén”. Az xG tekintetében 0,59 : 2,04 volt a végeredmény, de ezzel most kitörölhetjük. Egyedül abban bízhatunk, hogy a hollandok nem verhetetlenek, és a visszavágón a hazai közönség a Farkasokat fogja támogatni. Plusz idén már sikerült vert helyzetből továbbjutni.

Pellegrini hiba

Pedig a csapat nem úgy kezdte a találkozót, ahogy általában José mester irányítása alatt megszokhattuk. Támadólag lépett fel a társaság, minden kérdést rendezni kívánt gyakorlatilag az első félidőben. Ráadásképpen az első játékrész végén Pellegrini egy büntetőt is elhibázott, így teljes volt a csalódottság a 0:0 első negyvenöt percet követően. A portugál tréner elég szemöldök fel húzósat cserélt, Pellegrinit Wijnaldum váltotta. Erről a cseréről egy évtizeddel ezelőtti derbi jutott az eszembe, amikor Ranieri a lélektelen csapatjáték miatt Tottit és De Rossit cserélte le a szünetben, majd Vucinic duplájával nyertünk!

A mérkőzésről emlékezetes marad még Nicola Zalewski nadráglehúzása… amit nem kommentelnénk. Ráadásképpen Dybala összeszedett egy „kisebb” sérülést, ami gátolhatja a hétvégi szereplésében. Beáll ő is a Karsdorp, Solbakken, Abraham mellé a sorba. Egyre tetemesebb a sérüléslista, jöhetnek Udineseben a „perememberek”, és bizonyíthatnak. Elsősorban El Shaarawyra gondolok és Belottira. Meglátjuk, eddig ez a rotálás nem vált be. Mindezt tetőzte Mourinho mivel a nemzetközi mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egyértelműen kijelentette, hogy támadásban nincs meg a megfelelő minősége a csapatnak. Hogy itt a személyekre gondolt, vagy a kidolgozott akciók színvonalára, nem tudjuk. Döntse el mindenki maga.

Hazai gólöröm

Szóval jövő héten csütörtökön a visszavágón kellene megfordítani a párharcot, de előtte még ott van az Udinese elleni bajnoki. Ki ne emlékezne az őszi, udinei mészárlásra, amikor sikerült négy góllal kikapni az akkor amúgy remek formában tündöklő északiak ellen. Nyilván a négy kapott gól nehezen magyarázható, de egy korrekt visszavágással mégiscsak tartozunk. Ráadásul jelenleg a dobogó harmadik fokáról várjuk ezt a találkozót, ami megsüvegelendő. Bár ez inkább a többiek balfaszoskodásának köszönhető, mintsem az AS Roma lineáris teljesítményének. Ez ügyben szintén van hova fejlődni, amire véleményem szerint a vasárnap esti találkozó éppen megfelelő lehet.

Az idei szezonban is annyira kétarcú a csapat, hogy messze menő következtetéseket nem mernék levonni, és jósolni se fogok. De hazai környezetben egy botladozó Udine nem lehet probléma, amíg a Napoli és a Milan egymás fülét rángatják a BL-ben, az Inter gyakorlatilag tovább is jutott, és nagyjából a Bajnokok Ligája szereplésében bízhat. Fontos lenne a dobogó megszerzése, amiatt is, ha a Juventus visszakapja elvett pontjait, akkor a negyedik helyezett nem indul a legrangosabb nemzetközi kupában. Tehát a feladat adott, most már csak meg kell ugrani. Gondolom Mourinho beveti majd a fiatalabb játékosait a meccsen, hátha előbújna egy Lisztes szerű cserebogár az ifi öltözőből.

Pereyra ősszel