Ez lesz az utolsó EL mérkőzés?

Vasárnap újabb „mourinhós” diadalt aratott az AS Roma. Hazai környezetben Solbakken (!) akciógóljával vertük a Veronát 1:0-ra. Az újabb három ponttal a tabella harmadik helyére lépett elő/vissza csapatunk. Minden csodálatos kérem szépen, nincs itt semmi látnivaló mehet mindenki tovább!

Persze nem fejezhetjük be ennyivel ezt a posztot, hiszen számos dolog történt akár a bajnokin, akár utána a héten, ráadásul ma este már hátrányból kellene továbbjutni a Salzburg csikói ellenében. Nem mondom, hogy túlságosan optimista vagyok az EL meccsel kapcsolatban, de egyelőre foglalkozzunk kicsit az utolsó bajnokival.

Solbakken hosszú idő után végre kezdőként kapott helyet az AS Roma csapatában, amit sikerült góllal is meghálálnia. Csodaszép, tűpontos akciógólt lőtt csapatunk, amiben El Shaarawy és Spinazzola is kivette a részét. Aki esetleg nem látta a találatot, nyugodtan keressen rá, élményszámba megy. Norvég támadónk vehemenciája jól látszott az alatt az egy óra alatt, amit pályán töltött. Kezdem megérteni, hogy Jose Mourinho miről beszélt vele kapcsolatban, amikor azokra a kérdésekre próbált válaszolni, miért nem dobta be hamarabb norvég támadóját. A srác nagyon akar, óriási lendülettel ugrik minden párharcba, de emiatt számolatlan esetben saját magát hozza kellemetlen helyzetbe, veszít emiatt egy az egyeket. Illetve feléli az erőtartalékait gyorsan. Ez persze finomítható, sőt inkább a csiszolatlan gyémánt kategória, mintsem súlyos probléma.

Emellett volt egy szerencsétlen Abraham fej/szem sérülés, amit sikerült orvosolni a héten. Igazán furcsa, félszemű maszkban edzett már tegnap is az angol csatár. A sérülése miatt Belotti ölébe hullott gyakorlatilag egy egész mérkőzés, de a púpos görcsös akarása lassan siralmas inkább, mintsem becsülendő. Megy Ő, mint a fába szorult féreg, vasárnap is volt egy nagy helyzete, úgy ahogy a vesztes olasz kupameccsen is, de valahogy nem befelé pattannak ezek a labdák, vagy a kapus jár túl az eszén. Sajnálom a srácot, mert ebből gyorsan újra Torino lesz, ahol higgyétek el nekem, húsz gólos támadó lesz megint. Ez a mi formánk, vagy hívhatjuk tipikus római betegségnek szintén, de ez szóra sem érdemes.

Szóval a Verona „földbe döngölése” után jöhet a csütörtöki feladat, hátrányból kellene továbbjutni a Salzburg ellen! Nyilván a keretek minősége, értéke ezt nem zárja ki, sőt. Én inkább attól félek, hogy addig amíg a Róma megrúgja a szükséges két gólt, mit tesznek majd a kis „osztrákok”? Hiszen ma támadni kell, borítani a pályát a vendégek irányába, viszont így rengeteg hely marad majd a csapat mögött, amit ezek a villámléptű sógorok kegyetlenül ki tudnak használni. Egy szó mint száz, az egyensúlyra, balanszra kiemelkedően oda kell figyelni.

A mai sportlapok információja szerint bevethető állapotban van Abraham, ami a legfontosabb kérdés volt. Dybala és Pellegrini pihenni tudott végre, bár előbbinél kisebb sérülésről is szóltak a hírek. De ma ő is bevethető, így egy friss, jól mozgó, szervezett támadójátékra lehet kilátás. Amire szükség is lesz, hiszen ismert az előző találkozó végeredménye. Mourinho kiszólt kicsit a közönségnek egy interjúban, remélem a viszony nem mérgesedik el, mert ebben híresen jó a portugál tréner, de mindez a csapat eredményeinek a rovására szokott menni, legalábbis az eddigi tapasztalatok szerint.

Mourinho eltért a szokott protokoltól, és tegnap az edzés után senki nem mehetett haza, Trigoriában vacsoráztak együtt, majd a BL mérkőzést nézték tévében. Érdekes húzás ez a vén rókától, bízzunk benne, hogy hatásos lesz. Cristante párja vélhetően Matic lesz, Zalewski jön Karsdorp helyett, aki szintén „nagy” visszatérő volt a Verona ellen. Játékvezető a 43 éves, szlovén Vincic lesz, aki 7 nemzetközi mérkőzésén 30 sárgát osztott szét, ez 4,3 átlag meccsenként. Meglájuk, ma milyen hangulatban lesz. Közvetítés az RTL Három csatornán várható. A többi a csapaton múlik, hajrá!