Megyünk a Cremoneséhez

Bajnoki fordulóhoz képest meglehetősen szokatlan időpontban, kedd kora este látogatunk a a tabella utolsó helyezettjéhez, a még nyeretlen Cremoneséhez. A kései meccs oka az Európa Liga szereplés, amin az idény egyik legjobban játszó Romáját láthattuk, amint hátrányból indulva sikerült kiharcolni a továbbjutást. A Cremonese ellen a tabella második helyére léphetünk, 18 pontra megszorongatva a Napolit.

Csütörtökön az Európa Liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszottunk, 1-0-ás hátrányban fogadtuk a Salzburgot. Bennem meglehetősen kétes érzések voltak, nem voltam meggyőződve a meccs előtt, hogy kell ez az egész EL a Romának. Pinto év végén elég nyíltan kimondta, hogy a Roma csak akkor lesz képes igazolni idén nyáron, ha sikerül a Bajnokok Ligájába kvalifikálni, és igaz, hogy ennek egyik útja az Európa Liga megnyerése, valahogy nem láttam magam előtt, hogy ez az egyébként is hosszú sorozat pozitív hatással lenne a csapatra. Salzburgban egy meglehetősen unalmas meccsen, de igazából a játékot a szokásos módon kézben tartva, a végén gólt kapva kapott ki a Roma, ami nem igazán volt a levegőben. A bajnokságban nagyon szoros a verseny, a három maradék BL helyért küzd öt csapat, és ha a kereteket nézzük, az Inter és a Milan is előttünk jár – utóbbi kezd éledezni, a Lazio és az Atalanta pedig nagyjából egy szinten lehet velünk.

Megfordult a fejemben, hogy elengedjük az Európa Ligát, de a mutatott játék a legelejétől kezdve az ellenkezőjéről győzött meg. Ennyire magabiztosan és céltudatosan játszó Romát nagyon ritkán láthatunk, és igaz, hogy a Salzburg totálisan megágyazott a Roma gyors szélső játékának, gyakorlatilag semmi ellenállást nem tudtak mutatni az első félidőben, mégis meglepő volt, hogy ilyen fölényben tudtunk játszani. Dybala remeklését már megszoktuk, tényleg az egyetlen igazi zsugás a keretben, most is eredményes volt. Spinazzola régi önmagát mutatta, valószínűleg, nem ez lesz mostantól az alapjárat nála, de biztató volt, amit láttunk tőle, és méginkább, hogy végre Belotti is hasznossá tudta tenni magát.

Kedden már a Cremoneséhez látogatunk, ahol a Lazio-Sampdoria eredményétől függően nem kisebb lesz a tét, minthogy vagy lecsúszunk a top négyből, vagy a második helyre ugrunk. A Cremonese bő három hete kiejtette a Romát az Olasz Kupából, a bajnokságban azonban 23 forduló után még mindig nem tudtak győzni. Emlékezhetünk, hogy a kupában igen tartalékosan állt fel a Roma, és most is kénytelen lesz rotálni Mourinho, Wijnaldumot végre a kezdőben láthatjuk, elöl pedig a még mindig arcsérüléssel küzdő Abraham padon kezd, a helyén Belotti játszhat, őt pedig a Verona ellen győztes gólt szerző Solbakken támogatja majd, minden valószínűség szerint.

Jó hírek a klub háza tájáról, hogy kedvezően halad Dybala szerződésének meghosszabbítása, a Roma minden tőle telhetőt megtesz, hogy tovább meg tudja tartani az argentint, és, hogy kikerüljön a szerződéséből a kivásárlási záradék. El Shaarawy szintén hosszabbíthat, ami örömteli, illetve a nyári kapuskeresés első számú célpontja, Vicario kérői közül kivonta magát a Napoli és a Juventus is. Persze ezek csak sajtóértesülések, meglátjuk, mi bizonyul igaznak belőlük. Holnap mindenesetre Cremonában kerülhet közelebb a Roma a céljaihoz.