Napoli után, Cremonese előtt

Sűrű februári programunk miatt zanzásított posztok következnek. Mint például ez, ahol megemlékezünk a nápolyi kirándulásról, a piac zárásáról és annak mérésékelt izgalmairól, illetve rákanyarodunk a ma esti Olasz Kupameccs témakörére is. Szóval lesz itt minden, mint a búcsúban!

Kezdjük talán azzal, fontos bajnoki várt a csapatra vasárnap este, a Mourinho által már bajnoknak titulált Napoli vendégeként kellett pályára lépni, és valamiféle elfogadható produkcióval előállni. Véleményem szerint sikerült, nyilván nagyobbat durrant volna a dolog, ha sikerül a pontszerzés, de sajnos a cserék minősége nagyban befolyásolta mindezt. Így a végén a Napoli bevitte a döntő találatot, amivel roboghat tovább a Scudetto felé.

Az AS Roma egyébként meglepett vasárnap, merészebb, támadóbb felfogást, magas presszinget próbáltunk alkalmazni, ami egészen jól működött. De mindenképpen okozott meglepetést a hazaiaknak, akik több labdakihozatalba is belehibáztak, és nem egyszer veszélyes területen veszítettek labdát. Sajnos ezeket a hibákat nem tudták a fővárosiak gyorsan nagyobb előnnyé kovácsolni, így maradt egy látványos, nyílt bajnoki ahol senki nem unatkozott. Persze jött egy kiemelkedő megoldás Osimhentől, ami vezetést ért. Viszont a Roma nem szart be, nyomta tovább, amit megbeszéltek a mesterrel, és a 75. percre meg is lett mindennek az eredménye. El Shaarawy egalizált. Jellegzetes gólöröme, mint később kiderült a csapatnak és a meznek szólt, örökre a szívébe zárta az örök várost. Júj!

Ezt követően talán kicsit túlfiatalította Mourinho a társaságot, és a Bove – Tahirovic kettős rutintalansága is kellett egy újabb hazai gólhoz, amit bőven elemezgethetnénk, hogy kié volt a döntő hiba, az biztos, Simeone csodálatosan fejezte be az előtte termet lehetőséget. Így a Napoli nyert, de a vendégek büszkesége mégis megmaradt. Ezt Jose egy öltőzői fotóval is próbálta alátámasztani, ami bőven megmosolyogtatta az internet népét, ugyanis nem minden játékos öröme felhőtlen. Talán érthető is egy elveszített bajnoki után.

Zaniolo már nem volt a csapattal, sőt további szappanoperás elemekkel bővítette távozási sztoriját. Kezdve azzal, hogy minden közösségi médiás felületen eltüntette az AS Roma feliratokat, illetve hazaköltözött édesanyjához, aki nem Rómában él. Nyilván ok-okozati összefüggéseket kereshetünk az ügyben, hiszen a szurkolók egy csoportja felirattal üzent a sztárocskának, hogy picivel több alázattal azért mégiscsak tartozik afelé a klub felé, aki mindkét térdszalag szakadását  végigasszisztálta. Nem folytatom, akit érdekelt a történet követte, akit kevésbé annak elég annyit tudni, hogy a téli átigazolási időszakban nem értékesítette az AS Roma Zaniolot, így a játékos nyárig a lelátón foglal majd helyet, illetve az ifjúsági csapattal edz.

Shomurodov Spezia kölcsönjátékos lett, Vina pedig Bournemouth. Érkezési oldalon Llorente jött belsővédő posztra a Leeds csapatától, aki egyébként egy 29 éves spanyol srác és volt már felnőtt válogatott is. Bár nem egyértelműen hiányposzt a belső védő, mégis szükségesnek látta a szakmai stáb a kölcsönvételét. Meglátjuk ebből mi sülhet ki. Tehát nagy izgalmakat nem hozott a téli piac, de nem is vártunk szerintem mást. 

Utolsó témák mára az esti Olasz Kupa meccs, ahol meglepetésre a Napolit kiejtő Cremonese lesz az ellenfél. Az előbb említett sűrű februári program miatt várhatóan egy felforgatott kezdővel léphet ma pályára a Roma. (Kilenc mérkőzést kell lejátszani négy hét alatt.) Az olasz sportsajtó Smalling, Pellegrini, Abraham, Zalewski, Matic nélkül képzeli el az esti kezdőt. Olyan nevekkel a pályán, mint Belotti, Solbakken, Bove, Kumbulla. Meglátjuk, Jose nagyon ritkán variál ekkorát, de az is biztos, szükség lenne némi pihenőre mondjuk Pellegrininek, vagy akár az angol delegációnak. Szó volt még az újságokban Wijnaldum visszatéréséről , de ma reggel már inkább a hétvégi Empoli meccset jelölték meg lehetséges dátumnak. Nagyon várjuk már a hollandot, hogy egy újabb lehetőség álljon a portugál tréner rendelkezésére a középpályán.

A mérkőzés 21:00 kezdődik, közvetítés a Sport tévében lesz. Túl könnyű mérkőzésre nem számítok, hiszen a Cremonese talán utolsó esélye, hogy valamit villantson ebben az idényben. Nyögvenyelős, birkózós összecsapást várok, ahol szűken nyer a Roma, remélem Belotti gólokkal. Az én tippem egyébként egy 2:1 lenne, ha bárki kérdezné! Mindenesetre ez egy kiemelkedő fontosságú hónap, nyerhető meccsekkel, de sűrű programmal. Ráadásul a Salzburg párharcot is meg kell oldani. Bízok a csapatba, és Mourinho racionális hozzáállásában.