Egy újabb kötelező a zsákban, Zaniolo nélkül a Napoli előtt

Vasárnap kora este lejátszotta az AS Roma az idei kiírás 19. bajnokiját. Azért írom mindezt ilyen körmönfontan, mert félidejéhez érkezett a bajnokság, csapatunk negyedik, 37 begyűjtött ponttal. Véleményem szerint ez elfogadható eredmény, ebből lehet a tavaszra erőt meríteni, innen megvalósítani a minimum tervet, miszerint a legjobb négyben végez a csapat.

Idén Ők lehetnek a nyerő páros…

Sajnos bőven vannak külső tényezők, amikről érdemes lesz beszélni. Többek között Zaniolo kereten kívül kerülése, eligazolási szándéka, vagy a Juventus büntetése. Mi most megpróbáljuk szépen sorba venni a jelenleg rendelkezésre álló információkat, de mindenekelőtt beszéljünk az idény talán legsimább győzelméről, amit a Spezia felett arattunk.

Zaniolo kimaradásával megnyílhat az út El Shaarawy előtt, aki máris élt a lehetőségével és góllal jelezte neki valóban a kezdőben a helye. A találkozó első félidejének zárásaként egy Dybala passzt nyomott a kapuba az egyiptomi-olasz. 0-1 Ezt követően, a második játékrész pont ott folytatódott ahol az első abbamaradt, és 49 perc játék után már két gólos volt az előny. Egy csodaszép Abraham egyéni megoldás végén jött az angol újabb találata. A passz ezúttal is Dybalatól érkezett. 0-2

Érdemben mást nem is lehet erről a meccsről elmondani. Nekem furcsa, hogy Jose egy ilyen könnyű mérkőzésen sem hajlandó 60-70 perc után cserélni, bár Bove jöhetett 71 perc után, bebiztosítani az eredményt, de előre Belotti a 85. Solbakken és Camara pedig a 93. percben érkezett. Nem tudom pontosan megítélni, ez milyen pedagógiai módszer, azt meg végképp nem, hogy milyen hatással van mindez a társaságra, de addig, amíg jönnek az eredmények talán felesleges firtatni. Az mindenesetre tény, a csapat jó periódusban van, az ünnepek után továbbra is veretlen, a kupában továbbjutott, a kötelezőket nyerte, és Milánóban fontos pontot gyűjtött. Most következik majd a Napoli ellen egy nagy vizsga, gondolom kész tervei vannak a portugálnak erre a megmérettetésre.

Nagy valószínűséggel Zaniolo már nem fog pályára lépni ezen a fontos találkozón, mivel jelezte eligazolási szándékát. Mourinho erre ki is tette a keretből, amibe véleményem szerint már vissza sem fogja rakni. Sajnálom a srácot, nekem az első perctől nagyon színpatikus volt a hozzáállása, az akaratereje, fontos góljai és úgy egyébként. Fiatal olasz, tehetséges, bár túl van két komoly sérülésen, valahogy mégis rómainak éreztem. Rosszul. Valami oknál fogva menni szeretne, hát akkor kérjük meg az árát aztán viszlát. Később gondolom kiderül miért döntött így, ma még ezt nem lehet tisztán megítélni.

A másik érdekesség, hogy a Juventustól a szövetség levont 15 pontot. Komoly pénzügyi trükkökre talált a vizsgálóbizottság, és ezt a büntetést találta arányosnak, melyet ki is szabott a rekordbajnok torinóiakra. Mivel nincsenek pontos információink az ügyről, ítélkezni nem szeretnék. Két dolgot tudok csak megjegyezni; mindentől függetlenül ez a Roma BL indulásáért vívott őrült harcban a fővárosiaknak kedvez, magyarán a Juventus valószínűleg kiszállt ebből a küzdelemből. A másik, aggasztóbb hír, amit reggel olvastam, hogy további csapatokat, többek között az AS Romát is vizsgálják. Nagyon nem szeretném, ha ez az eddig egészen izgalmas év pontlevonásokkal, kívülről történő behatásokkal lenne torzítva és ezen múlna majd minden a végelszámolásnál. Persze, aki bűnös bűnhődjön, de a kollektív felelősségvállalást ne úgy értelmezzék már a szövetség illetékesei hogy az egész problémát úgy finomítják, hogy szétkenik az egész ligán és tetszés szerint vonogatnak le pontokat csapatoktól.