Kupa kötelező után a Fiorentina érkezik

Sikerült továbbjutni az Olasz Kupa (számunkra) első fordulóján, ahol a jelenleg a másodosztályban feljutásért küzdő Genoa volt az ellenfél. Hosszú küzdelmek után végül megint kellett Dybala a győzelemhez, a világbajnok szép szóló végén lőtte tovább a fővárosi csapatot. Ebben a sorozatban a következő ellenfél a Napoli – Cremonese mérkőzés győztese lesz, szintén egy meccsen (vagy Nápolyban, vagy Rómában, ellenféltől függően). A teljesség kedvéért a döntőbe jutást két meccsen kell kiharcolni majd, a Fiorentina – Torino mérkőzés győztese ellen. Meglátjuk hogy alakul majd, ha a Napoli az elvárásoknak megfelelően továbbjut akkor ott sok esélyünk nem lesz, bár a bajnoki címért hajtó csapat valószínűleg nem fogja törni magát a kevésbé dicső Olasz Kupa kedvéért.

Ha már Napoli akkor tegyünk egy pillantást a tabellára: A déli csapat, akiknek hozzánk hasonlóan eltiltották a szurkolóikat (pontosabban az adott tartományból, tehát lehetnek vendég szurkolók majd) az idegenbeli meccsekre járástól egy autópálya-balhé után (a Roma szurkolók úgysem maradnak le nagy izgalmakról, de ezek az idióták lehet, hogy bajnoki cím szezonjából maradnak le két hónapnyi idegenbeli meccsről, mert ugye óriási háborúban áll a két szurkolócsoport csököttebb része), úgy néz ki nem jött ki a formából a szünet során, mert péntek este 5-1-re gázolták el a Juventus-t amivel már 9 pont előnyük van a tabellán a második Milan-nal szemben. A Milan, aki 10 perc alatt elengedett egy megnyert meccset ellenünk, kiesett a kupából, most a Lecce ellen x-elt, így ott van mögötte 1-1 pontra az azért szintén botladozó Juventus és Inter. Az első négy már játszott egy meccset, őket üldözi egy hármas csoport akik mind vasárnap játszanak, egyelőre 6 pontra a Juve-Inter párostól, 31 ponton áll az Atalanta, Lazio és a Roma. Mögöttük pedig egyre nagyobb a különbség, 5-7 pontra van már az Udinese, Fiorentina és Torino, akik inkább az középmezőnyt képviselik, az európai kupahelyekért folytatott küzdelemben valójában nem vesznek részt, de még okozhatnak meglepetést. Szoros tehát a verseny, így ha sikerülne a következő ellenfél, a Fiorentina ellen nyerni, akkor 3 pontra zárkózhatnánk fel 2 csapat mögé is.

A VB egyik legjobb játékosa 1 hónap alatt „két és félszerezte az értékét” Ez történik ha az angolok is látnak egy jó focistát és nem csak a Premier League-en kívül játszik valaki.

Amikor ilyen esélyeink vannak akkor persze rendszeresen botlani szokott a Roma és ez most sem elképzelhetetlen. A Fiorentina komolyabb ellenfél mint a Genoa vagy a Bologna és hát azok a győzelmek sem voltak gördülékenyek. A góllövésben nem lett sokkal jobb a csapat, Idén sem rúgtunk még olyan gólt amihez nem kellett Dybala vagy egy pontrúgás, de tavaly sem sok ilyen volt. A Fiorentina egyáltalán nem kellemes ellenfél, valójában előrébb is tarthatnának, de amikor Konferencia Liga meccseik voltak akkor sok pontot buktak, nem bírták a terhelést. Mielőtt az elkezdődött, azelőtt x-eltek a Napoli és Juventus ellen is, de a csoportmeccsek vége óta a 7 bajnokiból ötöt nyertek, csak a Milan verte őket (volt a Monza ellen egy döntetlen) valamint a kupában is nyertek csütörtökön a Sampdoria ellen. Egy fokkal könnyedebben mint mi, már az első félidő közepén vezetést szereztek és utána is leginkább nekik voltak helyzeteik. Ennek ellenére bízhatunk talán abban, hogy ők rosszabbul bírják a relatíve erős évkezdést, ráadásul a csapat motorja, a marokkói vb hős Amrabat nem is nagyon töltötte pihenéssel a szünetet.

Nehéz feladat vár tehát az Olimpico-ban a hazai csapatra, az ellenfélnél nincs már olyan kiemelkedő támadó mint Vlahovic volt a tavalyi szezon első felében, de Bonaventura, Ikoné, Cabral, Jovic és Kouamé mind rendelkezik jó pár góllal-gólpasszal így sok veszélyforrást kell majd kezelni a védelemnek. A probléma azonban leginkább a gólszerzés amivel kapcsolatban megintcsak reménykedni tudunk, hogy Dybala varázsol valamit, esetleg kapunk egy tizenegyest, jó pontrúgást vagy megtörténik a csoda és betalálunk máshogy akcióból. Abraham a szünet óta biztatóbb és a Milan ellen már remélhetőleg a mentális blokk is átszakadt amitől eddig az üres kapuba sem tudott gólt szerezni. Talán valamit elmondhat arról, hogy mennyire mentális probléma lehetett az angolnál, hogy mind az öt gólja a szezonban idegenben született. Remélem a VB után már kevesebb nyomást érez majd és visszatér tavalyi formájához. A kezdőbe egyébként a kisárgázódott Ibanez helyére Kumbulla várható és bár a héten még kétséges volt Pellegrini állapota, őt is a kezdőbe jósolják. Az utolsó pillanatban viszont kimaradt a keretből Zaniolo, hivatalosan gyomor-bél hurut miatt. Természetesen a médiában már készülnek az elméletek a múltkori kifütyülés és a menetrendszerű pletykák miatt. Minden adott tehát egy kiegyensúlyozott összecsapáshoz, amin remélhetőleg a Roma-nak sikerül gólokat és 3 pontot szerezni!