Pellegrini „csoda” gólja még vezetést ért, de Veronában maradt a veretlenség

Jose Mourinho vasárnap kora este Veronában elveszítette veretlenségét az AS Roma csapatával. Sajnos benne volt a pakliban, hogy a frissen edzőt cserélt – Di Francescoból lett Tudor – északiak borsot törhetnek a portugál mester orra alá. Be is igazolódott mindez. A második félidőben látott 20-25 perc az eléggé nehezen magyarázható védekezés szinten, na de nézzük részletesebben!

Tegnap is pompásan játszott Pellegrini

Sérüléssel „csak” Spinazzola és Vina bajlódik, így szinte a legerősebb csapatára építhetett Jose, aki meglepő módon némi rotációt is végrehajtott a kezdőben. Így Rui előtt a Calafiori – Ibanez – Mancini – Karsdorp négyes kezdett, szűrőben Veretout és Cristante. Előttük a Shomurodov – Pellegrini – Zaniolo hármas, elöl pedig a „kabala angol” Abraham. Eddig rendben is lennénk, azt hiszem.

Sajnos a csütörtöki nemzetközi mérkőzés nagyon látszott a társaságon, tompa és pontatlan volt minden, amit támadás szinten próbált megvalósítani a farkas falka. Sőt, védekezésben is akadtak bőven problémák, Karsdorp több esetben is eladta a labdát, de a tolódások sem jöttek össze rendesen, több Verona akció során. Csak a szerencsén múlt, hogy a mérkőzés első szakaszában nem szerezte meg a vezetést a hazai csapat.

Faraoni élete gólja után

Ezt követően, fél óra játék után kezdet feléledni az AS Roma, jött egy Cristante fejes, ami a kapufán csattant, majd egy mesébe illő Pellegrini gól. 0-1  A mérkőzés ezen szakaszában pont a hazaiak ültek le jobban, ráadásul eső, majd jégeső is nehezítette a körülményeket. A játék belassult, már-már élvezhetetlenné vált. Gondoltam magamban, milyen jól jött most ez a vezetés, innen már csak ki kell mozogni a második félidőt, nagy baj nem jöhet. De vasárnap sem én voltam a rendező, így ettől egy jóval szövevényesebb második játékrészt láthattunk.

Hét órára, amikor a srácok a folytatásra érkeztek az öltözőből, az idő már jóval barátságosabb volt, bár a pálya felázott rendesen, az eső szinte teljesen elállt. Cserét nem jegyezhettünk vendégoldalon, várta mindenki a folytatást, és talán azt, hogy Tudor mit lép a hátrányra. Megmondom őszintén nagyon meglepett az, amit a veronaiak kiraktak a második félidőben az asztalra. A 46. perctől életükért küzdve, átgondolt támadásokat vezettek, kétséget nem tűrő módon hajtottak az egyenlítés, majd pár perccel később már a vezetés megszerzéséért. Történt ugyanis, hogy egy szélről befelé tartó labdába szerencsétlenül beleér Mancini, Rui felé pattan a labda, amit a kapus nagy reflex mozdulattal még középre kiüt, de az ott érkező Barak könnyedén bebelsőzi az ajándék labdát. 1-1

Különsebb baj nincs, menni kell tovább

Néhány perccel később már a régről ismert „ex” faktor is villant, mivel az egész meccsen élénken lubickoló Capriari gyönyörűen lő át a hosszú alsó sarokba egy messze nem könnyű labdát. 2-1. Nem is tudtam mit reagáljak ebben a pillanatban, olyan gyorsan történetek az események. Legalább ilyen sebességgel sikerült egalizálnia a vendégeknek, egy középre tekert labdát Ilic továbbított a saját kapujába, így villámgyorsan 2-2 lett az eredmény. (58. perc)

De a hidegzuhany még hátra volt. Újabb öt perccel később, amikor Szaniszló Csaba elsüti a poént a közvetítésben, „hogy leült a meccs, már öt perce nem született gól”, akkor jön egy olyan bomba, ami sokáig a retinámba vésődött. Érkezett egy passz Faraoni elé, aki a legnagyobbakat megszégyenítő mozdulattal felpörgette magának a labdát majd bebombázott 19 méterről a léc alá. Hatalmas gól, megérdemelt veronai vezetés. 3-2 (63. perc)

Capriari lövi a másodikat

Ezt követően Mourinho megpróbált támadóbb variációra átállni, jött a három védős felállás, és a fej nehéz támadó alakzat, de eredményt már nem hozott. Így sikerült egy igen harcias, lendületes Veronától elszenvedni az első idénybeli vereséget. Talán akkora dráma nincsen, ilyen hozzáállással ez a Verona komoly gondokat fog okozni más csapatoknak is. Ráadásul idő se nagyon lesz rágódni ezen a vereségen, mivel hétközi fordulót rendeznek Olaszországban, és csütörtökön már az Udinese látogat a fővárosba.

Ráadásul úgy, hogy hétfőn este még vendégül látja a Napolit. Szóval egy nappal pihentebb AS Roma jön csütörtökön, nem mellékesen hazai környezetben. Engedjetek meg, még annyit, hogy vasárnapig lapozzam a naptárat, mivel 26-án este a városi derbi kerül megrendezésre, amit megint nem kell különösebben elmagyarázni. Szóval javítani lehet bőven, azt hiszem, ha a héten hat pontot gyűjtene a csapat, akkor senki nem kérné számon ezt az apróbb botlást Veronában. Csütörtökön este Udinese, vasárnap Lazio, ne feledjétek!