Bragan innen, Beneventon túl

A meccsdömping nem áll le, sőt a nemzetközi mérkőzésekkel újra heti két találkozót kell játszania az érdekelt feleknek. Többek között az AS Romanak is, aki vasárnap este  – a csütörtöki portugáliai kaland után – a Benevento vendége volt. Inzaghi csapata igazi színfoltja idén a Serie A mezőnyének. Bátor csapata, kellemes támadófocival örvendezteti meg a nagyérdeműt. Lapadula és Caprari kiváló emberek erre a feladatra, nem egy skalpot begyűjtöttek már a „boszorkányok”.

Glik kisárgul.

Fővárosi oldalon gyakorlatilag teljesen elfogytak azok a belső védők, akiket számításba vesz Fonseca. Cristante sérülését Ibanez kiesése követte, így nagyon kíváncsian várta minden romanista, hogy néz majd ki a védelem. A válasz egyszerű(bb) volt, mint képzeltük, Faziot reaktiválta a portugál tréner, és azt kell ide írjam, az argentin védő nem szerepelt rosszul, később a meccs folyamán a másik fagyasztott védő is szóhoz juthatott, történetesen Juan Jesus, aki bár kevesebb percet játszott, szégyent ő sem vallott.

Kedvező előjelekkel vághatott neki bajnoki meccsének az AS Roma. Mivel a Milan elvérzett a városi derbin, egy esetleges győzelemmel lőtávolba kerülhettek volna a fővárosiak a soron következő Milan elleni megmérettetés előtt. Sajnos elmaradt a győzelem, így a Milan vasárnap este eredménytől függetlenül a dobogó második fokán marad. Kár érte, hiszen minden a fővárosiaknak kedvezett a Benevento vendégeként. Egy óra meddő mezőnyfölény után Glik „ment a levesbe”, így közel fél óra emberelőny állt rendelkezésre. A tompa támadófocit mutató AS Roma viszont nem bírt az előnnyel élni, és egy gólnélküli döntetlennel zárta a 23. fordulót. Ez a harmadik hely elvesztésébe is került, mivel a Juventus hétfőn magabiztosan legyőzte a kiesés ellen kilátástalanul menekülő Crotonet. Ez van.

A hosszabbítás perceiben történt szabálytalanság, tizenegyes nem lett, mivel les előzte meg a szitut.

Az élet nem áll meg, csütörtökön jön a Braga elleni visszavágó, ahol az előny adott, de fél vállról biztosan nem lehet venni az ellenfelet. Bár sok mindent nem mutattak Európa egyik legszebb stadionjában, a hazai meccsükön, azért a párharc még nem dőlt el. Reményeim szerint egy, esetleg több fővárosi találat gyorsan lezárja majd a nyitott kérdéseket, de ehhez gólokra lesz szükség. Előrefelé megvan csapatunk, bár ez a pedagógiai szigor, amit alkalmaz Fonseca Dzekoval szemben, számomra nehezen érthető, mivel nem ismerjük a pontos részleteket pálcát nem törnék egyikőjük felett sem. Az biztos, Portugáliában a bosnyák kezdő volt, és gólt is szerzett, ezen a sémán maradva csütörtökön ismét kezdő lesz a legértékesebb támadó és máris minden rendben lehet.

Én személy szerint inkább a Milan ellen tartogatnám a bosnyákot, és ezt felnőtt módjára meg is beszélném vele. De ne szaladjunk talán ennyire előre. Nézzünk inkább szét Trigoriaban, és próbáljuk megjósolni milyen védelemben gondolkodik Fonseca. A hétfői mozgolódás után az újságírók Cristante visszatérését vizionálják, Mancinivel és Spinazzolaval megtámogatva. Előttük a két szűrő Diawara és Veretout lenne, ami bőven elég védekező felfogású játékosból. A széleken Bruno Peres és Karsdorp jöhetne, előre pedig a Pedro-Miki páros előtt a bosnyák. Meglátjuk, ez egy jóslat, amit messze nem érdemes készpénznek venni.

Dzeko dolgozik, vár, de kevesebbet játszik.

Santon, Kumbulla, Smalling, Ibanez, Calafiori és Zaniolo sérült, Fazio, JJ, Pastore és Reynolds pedig nevezve sincs az EL keretbe, szóval nagy mozgástere nincsen a portugál mesternek. Ha jól emlékszem a szabályokra, U21-s játékost be lehet dobni, de ahogy látom ilyesmiben nem gondolkodnak az olasz fővárosban. A kispad így meglehetősen rövid lesz, de ebből az előnyből az ép játékosok bőven elegendőek lesznek. Gondolom én. A sérültek körüli hírek arról szólnak egyébiránt, hogy Kumbulla már csütörtökön is hadra fogható, ha ég a ház, míg Smalling a Milan elleni rangadóra lesz bevethető. Ezek mindenesetre megnyugtató hírek.

Csapat körüli pletykákról még annyit, hogy készült Tottival egy rövid interjú, ahol többek között szóba került a mostani labdarúgás helyzete, illetve az AS Roma új tulajdonosi köre, és az elvileg folytatott egyeztetések. Totti elmondta, egyelőre nem kereste senki konkrétan, sőt állítása szerint, amikor a gyerekérét megy edzésre, a parkolónál tovább nem is megy Trigoriaban. Ez azért elég szomorú. Írtak néhány cikket Reynoldsról is, aki visszatért pár napra az Egyesült Államokba, egyéb papírmunkák kapcsán. Vagy lehet olvasni Zaniolo nőügyei mellett, a Nápolyban (?) készült tetoválásáról is. Na hagyjuk a bulvárt!

Érdekesség képpen a gyönyörű bragai stadion, a Estádio Municipal de Braga

Remélem a Braga ellen egy könnyed továbbjutás után sikerül valahogy megszorongatni a letérdelt Milant. Milyen szép is lenne egy komoly téttel bíró rangadó megnyerése. Ritkán fordult eddig ez elő Fonseca Romájával. Itt az ideje! Csütörökön este, 21.00 AS Roma – Braga EL visszavágó, a többi majd utána.