Nápolyi zakó után jöhet a Young Boys

Még vasárnap este sikerült Nápolyban égni egy hatalmasat. Maradona halállát követően, az AS Roma volt az első csapat, aki délre látogatott. Na ennek meg is lett az eredménye, 4-0. Boncolgatni most ezt a mérkőzést nem szeretném, tudjuk be az isteni Diego elvesztésének. Rossz időben kerültünk az oroszlán elé, aki nem volt rest széttépni kölyökként viselkedő farkasunkat. Ez van.

Nem ment Nápolyban

Ebben a sűrű programban viszont gyorsan jön a javítási lehetőség. Történetesen csütörtök este a Young Boys vendégeskedik az olasz fővárosban, és mérkőzik meg az AS Roma csapatával a soron következő Európa Liga mérkőzésen. Hogy milyennek az esélyek, mire lehet számítani, és mit lehet elvárni egy ilyen meccstől, erre próbálunk válaszokat keresni a hajtás után.

Nyilván nem megyünk el részletesebb vizsgálat nélkül a Napoli meccs mellett, de nem tervezem bekezdéseken át elemezgetni a vasárnapi játékot, mivel nem igazán volt olyan. A mérkőzést vélhetően a rendelkezésre álló, legerősebb felállásban kezdte meg Fonseca, visszatért a bosnyák torony előre, Miki és Pedro segítette a rohamokat, Pellegrini és Veretout védekezett-osztogatott középen, a védelem pedig a Mancini-Cristante-Ibanez hármas volt, szárnyvédőként Karsdorp és Spinazzola kapott szerepet, kapuban a veterán Mirante szerepelt.

Kumbulla gól az első meccsen

Nem mondom, hogy Cristante klasszikus belső védő, vagy azt hogy a holland szélső élete formájában lenne, de azért ez a kezdő bőven a jobbak közé sorolható római mércével. Sőt mi több, a mérkőzés is egészen jól indult, vezetett a csapat pár átgondolt támadást, majd szépen fokozatosan, húsz perc alatt leolvadt, mint a templomi gyertya a mise végére és pukk. Minden szinten átvette a Napoli az irányítást, és fokozatosan  felőrölte a fővárosiak apró, de bizonytalan próbálkozásait. Demme különösen jól játszott hazai oldalon, de ebbe most tényleg nem menjünk bele. A négy gombóc közül volt olyan, amit Mirante akár védhetett is volna, de feltételes mód nem létezik a fociban, a végeredmény 4-0.

Ezzel a helyére került a csapat, és az aki az elmúlt hetekben (már-már én magam is) optimistábban kezdte szemlélni a fejleményeket, nyugodtan üljön vissza a helyére, és gondolkodjon azon, hétvégén hogy a fenébe verjük majd meg a Sassuolot?! Maradjunk a realitások talaján, próbáljuk meg az elfogadható, ámbár teljesíthető célokat szemügyre venni. Gondolok itt az első négyre, a BL indulásra. Ami a jelenlegi EL „menetelésünkhöz” képeset bizony előrelépés lenne…

Ők hárman ma is játszanak

És így, ezzel a frappánsnak nem nevezhető átkötéssel elérkezünk a mai menühöz, jöhet a Young Boys elleni nemzetközi. Az olasz újságok egyöntetűen felforgatott kezdőt jósolnak, nyilván a továbbjutás birtokában, és a sűrű program miatt a lehető legtöbb játékosnak lehetőséget kell adni. Az olasz lapok egy Pau Lopez, JJ – Cristante – Ibanez, Calafiori – Diawara – Villar – Bruno Peres, Perez – Mayoral – Pellegrini felállást vizionálnak. Na meglátjuk. Jó hír, hogy Kumbulla már a padon ülhet, mellett felnőtt játékos váratóan Karsdorp, Fazio, Dzeko, Spinazzola, Miki, Pedro lesz a cseresorban, illetve jó pár ifista.

Az ellenfél kezdője nagyjából ez lehet: (3-4-3) von Ballmoos; Bürgi, Faivre, Zesiger; Hefti, Rieder, Sierro, Maceiras; Fassnacht, Nsame, Moumi Ngamaleu. A „fiatal fiúk” mérlege az október 22-én elveszített EL mérkőzés óta (Young Boys – AS Roma 1-2) öt győzelem és két döntetlen. Kolozsváron játszottak döntetlent, de verték a Baselt, idegenben a Szófiát, és természetesen vezetik a svájci bajnokságot két pontos előnnyel. Ettől mondjuk berondítani még nem kell, bőven verhető ez a svájci gárda. Amennyiben nem kap ki a csapat biztosan csoportelső. Talán egy ilyen csoportból illene toronymagasan továbbjutni, de mégiscsak olaszokról beszélünk, amit az oddsok is hűen tükröznek. Egy sima hazai győzelem kétszeres pénzt fizet!