Visszavágó az EL-ben

Csütörtök este lezárul az EL legjobb tizenhat közé jutásért folyó köre. Egy bajnoki talpra állás után Belgiumban szeretnénk megőrizni a hazai találkozón megszerzett minimális előnyt. Ahhoz, hogy ez sikerüljön jelentősen javítani kell az ottani teljesítményen.

Képtalálatok a következőre: gent as roma

Az EL 32-es köre még bőven a senki földje. Igazából az elődöntőig nem is nagyon tudnám kategorizálni a tornát. Onnantól természetesen mindenki szeretné megnyerni, odáig viszont továbbjutni nyűg, kiesni kellemetlen. Nagyjából most is ez a helyzet.

Természetesen Fonseca a lehető legkomolyabb tónusban beszélt a sajtótájékoztatón a meccsről, elmondta, hogy úgy vesszük, mintha 0-0-ról indulnánk. Annyi mindenképp mellettünk szól, hogy hazai pályán nem kaptunk gólt, de azt is meg kell jegyezni, hogy nem sokon múlt. Ez az 1-0 viszonylag kényelmes eredmény, ha találunk egy gólt, a Gentnek már hármat kell lőni, amire azért nem sok esélyt látok.

A csapaton nagyon sokat nem tud variálni Fonseca, a két védekező középpályás adott, nincs is más elérhető. Nagyon fájó Diawara hiánya, vele a csapat legfontosabb láncszeme dőlt ki. Élek a gyanúval, hogy Pellegrini formahanyatlásában is nagy szerepe van, hogy nincs mögötte a guineai. Illetve csak nagy szerepe volt, lévén Pellegrinit is nélkülöznünk kell úgy egy hónapig.

Perezt viszont végleg leigazoltuk, és szinte biztosan a kezdőben találja magát az első meccs hőse. Tízesben Mkhitaryan irányít majd, a Lecce ellen elég jól szervezte a játékot, amikor arra került sor, reméljük, jó helye lesz középen. A hétvégén szintén jó teljesítményt nyújtó Peres nincs ott a keretben, így azon az oldalon Santon vagy Spinazzola kezdhet, függően Kolarov állapotától.Hát nagyjából ennyit lehet keverni a lapokon a rengeteg sérült miatt.

A hétvégi Lecce elleni 4-0 pontosan az volt, amire a Romának szüksége volt az elmúlt hetek viszontagságai után. Magabiztos támadójáték, kapott gól nélkül, végre egy gördülékeny meccs. Viszont óva intenék mindenkit az elbizakodottságtól, ugyanis a Gent is magabiztosan nyerte a bajnokiját, és hiába az Európa Liga korai szakasza, egy csúfos eredmény megint visszavetheti a hangulatot a klub körül.