A csoportelső otthonában

Csütörtökön folytatódik az Európa Liga, aminek csoportmeccseiből 2 forduló maradt és a csoportunkban a Mönchengladbach elleni kellemetlenségek miatt, mi meglepően rossz helyzetbe kerültünk a továbbjutást illetően. Addig a török Felcsút, mostani vendéglátónk 7 ponttal vezeti a csoportot a német és az olasz 5-5 pontos csapatok előtt, de még a Wolfsberg is ott ólálkodik 4 egységgel.

A 2014-ben átadott stadion átlag nézőszáma 4000 alatt van, de ebbe már a vendégek is beleszámítanak. Ez az EL-ben is alig 1500-zal magasabb csak, most valószínűleg ennél jelentősebb létszám lesz majd.

Komoly feladat vár tehát a Roma-ra Isztambulban, hiszen a saját kezében kell tartania a továbbjutás sorsát, remélhetőleg az otthon 4-0-val legyőzött török csapat nem okoz majd problémát idegenben sem. Ebben segíthet, hogy, bár Isztambulba látogatni nem épp egy kellemes esemény amennyiben fociról van szó, de a Basaksehir nem tartozik a hagyományokkal, vagy bármilyen valós alapokkal rendelkező klubok közé, így minden adott, hogy a vendég szurkolókat halljuk majd meccs közben. Persze ettől még nehéz lesz megverni a lelkes, a továbbjutáshoz közel kerülő csapatot. Természetesen Buruk, az edzőjük nagyon motiváltan nyilatkozott, olyan egészen részletes taktikai meglátásokat elárulva, minthogy „ha lehetőségeket adunk a Roma játékosainak, akkor gólt fognak szerezni”. Reméljük ez így is lesz majd. Egyébként a Basaksehir a bajnokságban holtversenyben a második, két ponttal lemaradva a Silvassportól, és a Galatasaray legyőzésével hangoltak a mostani találkozóra. Sőt, olyan jó formában van a csapat, hogy utoljára a Roma verte meg őket, még szeptember közepén. Így egy annál a meccsnél sokkal komolyabb küzdelemre kell majd számítani.

A csapat szerda délután utazott, Ucan ellenőrizte a jegyeket.

A hiányzók listája a Románál a szokásos hosszúságú: Zappacosta, Cristante és a változatosság kedvéért Florenzi és Pastore alkotják ezt a csapatot, valamint extraként Mirante sérülése miatt áttételesen Juan Jesus (Fuzato használta fel a… valami éppen aktuális UEFA kvótát). Na meg Spinazzola is megsérült az edzésen de ő azért utazik. A frissen visszatérők Mkhitaryan és Kalinic, mind a ketten közel két hónap kihagyás után nem valószínű, hogy sok szerepet kapnának, de Cengiz volt csapatához látogathat, reméljük úgy teljesít majd ahogy a volt-Roma játékosok szoktak ellenünk. Fonseca interjúja egyébként kifejezetten szűkszavú volt a meccs előtt, mindent 1-2 mondatos egyszerű válaszokkal lerendezett. Reméljük azért, mert kitalált valami orvosságot a törökök ellen, vagy még inkább általánosan arra, hogy ne csak pontrúgásból legyünk képesek megszerezni az első gólunkat. Emellett még a lehetőségekhez mérten jó lenne rotálni is a játékosokat, tanulva a válogatott szünet előtti hibákból.

Ősszel kellemes laza Roma győzelmet hozott a csoportkör nyitómeccse.

Kiszámíthatatlan tehát, hogy a Wolfsberget oda-vissza verő, Borussia-t megállító, török bajnokságban is jól szereplő együttes mire lesz elég most a Roma ellen. Jelentősen befolyásolhatja ezt a motiváció is, úgy gondolom a törököknél ebből nem lesz hiány, jobban félek a Roma-tól ilyen téren. Az EL sokakat nem izgat, felesleges nyűgnek tartják, így csütörtök kora este Isztambulban törni magukat a továbbjutásért. Nem feltétlenül vonzó gondolat mindenkinek. Szerintem fontos lenne az Európa Liga is, pénzügyileg és a márka szempontjából is, na meg jó azért hét közben is nézni a Roma-t, főleg ha nyerne, lehetőleg minél több kört. Reméljük így lesz ez most hét órától is majd, amit majd a DigiSport1-en lehet majd követni.