Újoncot fogadunk

Kéthetes felejthetetlen válogatottszünet után végre folytatódik a bajnokság, jóllehet, az elmúlt napok hírei a Romával kapcsolatban nem a labdarúgással kapcsolatosak. Soron következő ellenfelünk a tabella legaljáról érkezik, ami elviekben jó lehetőséget biztosít a Parma fiaskó utáni javításra. Néhány tényező viszont óvatosságra kell, hogy intsen.

Szezon előtt a három újonc közül legtöbben a Bresciát látták egyedüli bent maradónak, sőt akár az idei év meglepetéscsapatának, akik a középmezőnyben is megkavarhatják a lapokat. A másodosztályból bajnokként érkeztek, náluk játszik az egyik legnagyobb olasz ígéret, Tonali, a Serie B gólkirálya, Alfredo Donnarumma, emellé pedig hazahozták Balotellit is. A dolgok azonban nem a vártak szerint alakultak, utolsó helyen állnak a tabellán. A nyitófordulóban ugyan verték a Cagliarit, azóta viszont az Udinesén kívül senki mással nem bírtak el. November elején megváltak Corinitől, és a 2006-os VB hős Grossót nevezték ki edzőnek. A debütálás nem sikerült fényesen, a Torino négyet lőtt nekik Bresciában, és ha ez nem lenne elég, Grosso máris összekapott Balotellivel, akinek van egy éve beverekednie magát a válogatott keretbe, ahol Mancini tárt karokkal várná, ha összekapja magát. Mindezek ellenére a Romának nem szabad félvállról vennie a vendégeit. Donnarumma igen jól kezdte a bajnokságot, ahogy Tonali is megcsillogtatta már párszor a tudását, bár tény, hogy a végül kimaradó balhés center nélkül azért rosszabbak az esélyeik.

Motiváció után viszont a Romának sem kell sokáig kutakodni, egy pillanatnyi dobogós helyezés után jelenleg a hatodik helyen állunk, pedig a Parma előtt egyre biztatóbb játékot mutattunk. A jobb híján összetákolt, végül azonban jól teljesítő pánikkezdőnk mellé most már kezdenek visszatérni a többiek is, ami pont kapóra jön, mert Pastore kisebb sérülését nem kockáztatná egy komolyabbért, így ő nem léphet pályára. Ott lesz viszont Ünder, aki a nulladik kilométernél még Fonseca egyik csodafegyverének ígérkezett, amiből egyelőre a sérülése miatt nem valósult meg semmi, talán majd ezek után. Annyi bizonyos, hogy Mancini megy vissza Smalling mellé, hogy a helyét a középpályán Pellegrini vagy Diawara veszi-e át, az azonban még kérdéses.

Továbbra is kérdőjeles Florenzi szerepe, egy ideje nem számított rá Fonseca, már Santon is megelőzte őt a sorban. Kicsit túlzásnak érzem, hogy ennyire nem kap szerepet, kíváncsi lennék, mi van a dolgok hátterében. Remélem, rendeződik a helyzete, Totti és De Rossi után kínos lenne egy újabb rómaival összerúgni a port, mégha ő azért nincs is abban a státuszban, Tottiék. Az viszont száz százalék, hogy Zaniolo újra lehetőséget kap, az örmények ellen duplázott és gólpasszt is szerzett, a héten újra letette a nagy esküt a Roma mellett, aminek azért örülünk, mégha izgulunk is a nyári ablak miatt. Jó lenne megtartani, és nem megint a nulláról elkezdeni építkezni, ha már úgy tűnik, összeáll egy tehetséges gerinc.

Dzeko a 150. meccsére készül a Roma mezében.

A hét legnagyobb híre a klubbal kapcsolatban viszont az, hogy Dan Friedkin elég komolyan érdeklődik a Roma felvásárlása iránt. Azt, hogy ez nem kitaláció, ékesen bizonyítja, hogy a Roma részvényei elkezdtek szárnyalni a hírek hallatán. Mindenki egyénileg döntse el, mit gondol Pallottáékról, szerintem a stadionprojekt elkezdése önmagában nagy plusz, az viszont bizonyos, hogy amikor lehetőség mutatkozott egy komolyan bajnokesélyes keret összeállítására, mindig ment Pjanic, Allison, Salah vagy Benatia. Ha ez nem változik, biztosan nem fogunk egyről a kettőre jutni. De ne szaladjunk ennyire előre, előbb legyünk túl a Brescián vasárnap délután, hogy szerencsés csillagállás mellett újra BL helyen legyünk.