Döntetlen Milánóban

A húsvéti forduló szombati játéknapjának utolsó találkozója volt az Inter – Roma. Egészen fontos mérkőzés kerekedett a 33. fordulóra ebből az amúgy is parázs hangulatú rangadóból. Hiszen a Róma és távolabbról az Inter BL indulása szempontjából kiemelkedő volt a három pont, mivel a riválisok rendre szórják a pontokat. Másrészt játékosok és edzők is fordultak meg a másik oldalon, szóval alaphang volt bőven.

Pellegrini jól ment szombaton.

Folytatásként a bemelegítésnél kiderült, hogy Manolas nem tudja vállalni a játékot. Így a korábbi Inter védő, JJ került belső védő posztra. Mellette Fazio kezdet belül, sőt a széleken újra szélső védők végezték a feladataikat. Nevezetesen Florenzi és Kolarov. A kapuban Mirante. Középen Cristante és N’Zonzi, míg előrébb Ünder, Pellegrini, El Sharaawy, csatárként pedig Dzeko kapott bizalmat.

Mindkét csapat 4-2-3-1-s hadrenddel kezdett, később ezen Ranieri a kialakult helyzet miatt változtatott. A hazai csapat kezdőjében helyet kapott Nainggolan, vagy a volt római nevelés Politano. Icardi viszont egy pedagógiai folyamat részeként kispadra szorult. A sípmester Guida volt, aki ebben a szezonban kapja rendre a fontosabb meccseket és a bizalmat a szövetségtől, de sok esetben még nem tudott felnőni a feladathoz. Ranieri mondott még egy nagyon érdekeset a mérkőzés előtt, miszerint Őt nagyon nem izgatja, hogy Milánóban kell játszani, sokkal inkább fontos neki, hogy a Róma trénere lehet! Mindig is csíptem az öreget, de úgy látszik ezt lehet fokozni.

El Sharaawy a gól előtt!

A mérkőzést jól kezdte a Róma, a harmadik percben Dzeko kapott egy bepaszt, ami ugyan a bal lábára jött, ezért nem sikerült jó megoldást választani. Pontosabban egy harmatos lövést tudott csak kicsikarni, amit Handanovic könnyedén védett. Ezt egy Kolarov bomba követte, sajnos a kaput csak oldalról találta el az életerős löket. Tíz perccel a kezdés után az Inter rendezte sorait és komoly nyomás alá helyezte a vendégek kapuját. Mirante mutatott be védéseket, és szerencséje is volt a csapatnak.

Csattanós választ adott a Róma a kialakult Inter fölényre. Egy kontra után El Sharaawy cselezte be magát a tizenhatos elé, és ballal kilőtte a hosszút, szépségdíjas találat volt. 0-1. Ez volt ElSha’ 10. gólja a bajnokságban, és ezzel vezeti a házi góllövőlistát. Szép teljesítmény. A mérkőzésnek ezen szakaszában, a Róma könnyebben érvényesítette akaratát, és egészen tetszetősen tudott játszani. A mérkőzés elején kialakult Inter fölényt okozó Politano ficánkolást sikerült hatástalanítani, és jöhettek az átgondolt, de lendületes AS Roma akciók. A félidő végére az Inter visszatért, de gólra nem tudta váltani növekvő fölényét.

Tegnap sokat hibázott a kapitány

A félidei statisztikák Inter fölényt mutattak, ami a második játékrészben sem változott sokat. Ünder helyett Zaniolo jött a szünetben, de ő sem boldogult Asamoah szél játékával. Ráadásul Spaletti Politano helyét is megvariálta, amit szintén nem sikerült megfelelően le reagálnia a csapatnak. Borítékolható volt a hazai egyenlítés, amire egy órát kellett várni. D’Ambrosio beadását Perisic tökéletesen tisztán fejelhette a kapuba. 1-1 Ebben a gólban benne volt Florenzi keményen, de nem lehet pusztán az ő nyakába rakni mindent, hiszen a beadás is tisztán érkezett. Kár.

A Róma szinte egyből ritmust váltott, feljebb tolt védekezés mellett változatosabb támadásokat próbált vezetni a Ranieri legénység. Kevés sikerrel. A legnagyobb lehetőség ebben a szakaszban egy Pellegrini átlövés volt, amit Handa’ magabiztosan védett. A találkozó utolsó tizenöt percében már visszafogotabbak voltak a felek. Mintha mindkét csapat beérné a pontosztozkodással. Illetve jöttek a kevésbé “értelmes” sárgák, Cristante és Zaniolo is besárgult, így kihagyják a Cagliari elleni, következő bajnokit.

Asamoah könnyedén hatástalanította az új „sztárt”

Poén maradhatott volna a végére, mivel Kolarov meghúzta a szélét, és bejutott az Inter tizenhatosán belülre. Viszont egy kis lökés, és egy óriás kapusbravúr révén maradt az 1-1. Véleményem szerint Giuda nem volt a helyzet magaslatán, több esetben is bizonytalan volt. Nem azt mondom, hogy az Inter segítette, egyszerűen amatőr volt ehhez a rangadóhoz. Szomorú. A negyedik hely továbbra is látszik, főleg a többiek botladozása miatt. Viszont azt sem szabad szó nélkül hagyni, hogy Ranieri munkája látszik a csapaton.