A szál el(var)rás története

Tegnap végképp eldőlt, hogy a idei szezonban is trófea nélküli évet zár az As Roma csapata,  ámbár meg nem erősített információink szerint van még arra sansz, hogy Ünder a rehabilitációs idejének a vége felé összedob egy ki tud több kebabot betolni egy óra alatt versenyt, de ez vélhetően nem fogja kompenzálni a szurkolók csalódottságát….

Na jó, nem vagyok csalódott, hiszen idestova 10 éve már hogy nem nyertünk semmiféle trófeát, szóval ez egy teljesen megszokott állapot a Roma háza táján.  Ami viszont nem annyira elfogadott, az a kilátástalan, és ötlettelen  játék, ami néhány ritka kivétellel az egész szezonra jellemző, és ez az ami a vesztünket okozta tegnap is, bár sokak szerint a VAR ténykedése is befolyásoló tényező volt a találkozó végkimenetelét illetően. Szerintem nem….

Itt most nem fogok belemenni abba, hogy a három belsővédős taktika mennyire állta meg a helyét, egyrészt mert nem értek hozzá, másrészt azért mert, kurvára nem értek hozzá. Maradjunk annyiban, hogy laikus szurkolói szemmel hozott némi stabilitást hátul egy ideig, de De Rossi középpályáról való kiválása után ez is hamar tovaszállt.

Remélhetőleg semmi komoly….

Csapatunk kreativitása kimerült abban, hogy esetenként Perotti húzogatott egy kicsit a szélen, de a beadásaiból rendre nem alakult ki semmi veszély a Porto kapuja előtt. Eközben Dzekó pedig feltételezhetően már a foci utáni jövőjére gondolván a színészi képességit próbálta csillogtatni.
No offense Edin, de az Oscar elnyeréséhez még van mit csiszolni a technikán, de persze ne ítélkezzünk első látásra, lehet hogy csak egy hirtelen jött migrén miatt terült el a földön, Pepe bólintása után röpke félperces késéssel….

Forrás: BT Sport

Mielőtt a sárga földig lealáznám a csapatot, azért halkan megjegyzem azt is hogy, mezőnyben nem játszottunk teljesen alárendelt szerepet az egész találkozó folyamán, ámbár a statisztika nem erről árulkodik… Egy kis odafigyeléssel talán még a továbbjutás is meglehetett volna, de az nem a legerősebb jellemvonása az idei Rómának sajnos… Mivel a Porto sem volt kifejezetten veretes, helyenként azt éreztem, mintha valami edzőmeccset néznék, és nem a 8 közé jutásért vívott élet-halál harcot…

Feltételezhetően ez a kiesés most már végképp beteszi a kaput Pallottánál is, és útilaput köt EDF talpára, bár olvastam már a olyat is, hogy Jimmy is a VART szidja a kiesésünk miatt, de remélem nem ez lesz a fő érv EDF megtartása mellett …..

Sajnálom valahol Difrát, de a Róma mint tudjuk köztudottan edzőfaló csapat, szóval farewell Eusebio, sok sikert a következő csapatodhoz! (Egy jó tanács, hajnövesztőt ne reklámozz majd!)

Előtte.
Utána…..

Végezetül térjünk rá az est fénypontjára a VAR-ra…. Tudom tegnap többen is arra fogták a kiesésünket, hogy ” háá meee a VAR nem atta meg a büntetőt nekünk a 118. percben, mee ha azt megkaptuk vóna akkó dejó lett vóna, meg ha az ott az vót akkor ez most mééé nem az!” Gyerekek felejtsük már el ezt! Mi nem a VAR miatt estünk ki, hanem azért mert 1 kibaszott kaput eltaláló lövést tudtunk produkálni 120 perc alatt! Sick!

A másik meg az, hogy maradjunk a realitás talaján! Mi nem a Reál Madrid vagyunk, (bár most őket sem tudta megmenteni semmi sem az Ajax ellen) kaptunk már egy büntetőt az első félidőben, és szerintem nincs az a bíró a földön, aki ezek után erre az esetre befújt volna még egyet a vége előtt 2 perccel…..

” Ez büntető „
” Ez meg szerintem sem az „

Lehet hogy most ezért én leszek az oldal Joffrey Baratheon-ja, de tartom a tegnapi véleményemet, ilyen játékkal semmi keresni valónk nem lett volna Európa legjobb 8 csapata között, és jobb, hogy most relatíve emelt fővel kiestünk, mint az, hogy ne adj isten belenézzünk egy újabb 7-1-be ország-világ előtt valamelyik gigász ellen, ami lássuk be, ezzel a védelemmel amivel jelenleg rendelkezünk totálisan elképzelhető lenne, mert az garantálom, hogy mi lettünk volna a jelenlegi mezőny pofozógépe…..

A komment szekcióban majd lehet engem engem szidni ezen meglátásom miatt, de ha van rá mód a piámba ne keverjen majd senki mérget!

Forza Roma!