Plzen-Roma a BL-ben

A bajnoki bukdácsolás után a Bajnokok Ligájában egy számunkra tét nélküli meccsen javíthat a Roma. A hétvégi döntetlen után az elmúlt napokat edzőtáborban töltötték a játékosok, miközben a média leginkább Di Francesco jövőjével foglalkozott. Hajtás után néhány mondatban emlékezünk meg az előttünk álló feladatról.

Azt írtam, hogy a meccs a Roma számára nem bír téttel, a csehek azonban még valós célért küzdenek. Ha a CSZKA nem szerez több pontot a Real ellen Madridban, a Plzen megelőzi az oroszokat, és tavasszal az Európa Ligában folytathatják. Nem lenne kis teljesítmény tőlük, és az edzőjük, Pavel Vrba ki is jelölte ezt célul a sajtótájékoztatón. Az Európa Ligából emlékezhetünk rá, hogy a Plzen képes volt kellemetlenséget okozni a Romának, és most a legkevésbé sem hiányzik nekünk egy csúfos eredmény.

A Roma illetékesei is megtartották a maguk sajtótájékoztatóját, és a legérdekesebbeket talán Monchi mondta. Újra hitet foglalt Di Francesco mellett, ám ezúttal a klub nevében beszélt, nemcsak a saját álláspontját mondta. Ezenkívül cáfolta azokat a híreket, amik szerint ha az edzőt meneszti Pallotta, ő felmondana. Az edző, a sportigazgató és Cristante is elmondták, mi volt az edzőtábor célja, hogy szükséges volt, és hogy ez vélhetőleg segíti majd a továbbiakat.

Di Francesco kiemelte, hogy továbbra is küzdeni fog, és tisztában van vele, hogy aki az egyik pillanatban még sztár, a következőben már lehet, hogy senki. Hát ilyen az élet. Szó volt továbbá a sérültekről is. Ez egy pont olyan meccs, ahol lehetne pihentetni a játékosokat, csakhát nem nagyon van kit. Egyedül Pastore az, aki akár már kezdhet is, De Rossit a Juventus ellen láthatjuk remélhetőleg, Dzeko pedig előzi a gyógyulásban El Shaarawyt, de ma még nem láthatjuk.

Egyelőre nem élt a lehetőséggel.

Az előzetes hírek szerint újra a kezdőben láthatjuk Santont és Marcanót, és az sem kizárt, hogy Mirante védi a kaput. Amennyiben Pastore kezd, az is megtörténhet, hogy Zaniolo ezúttal nem tízesben, hanem hátrébb, a két hátsó középpályás egyikeként szerepel majd. Túl sok variációs lehetősége nincs Di Francescónak, és bár már továbbjutottunk, egy győzelem mindenképpen fontos lenne a hétvégi Genoa meccs előtt.