Udinese – Roma szombat délutánra

Hosszabb szüntet után folytatódnak a Serie A küzdelmei. Nem mellékesen az első mérkőzés szombaton, 15 órától az Udinese – AS Roma. Semmiképp nem nevezném a 13. forduló csúcsrangadójának a mérkőzést, de több szempontból izgalmas lesz számunkra. Egyrészt az Udinese igazán régen nyert mérkőzést, emiatt edzőcserét hajtott végre a északiak vezetősége. Davide Nicola érkezett, akit a „Crotone menekülés” kapcsán ismerhetünk.

Ünder egy korábbi találkozón

Első tétmérkőzése lesz ez a november 13.-án kinevezett vezetőedzőnek. A másik oldalon Di Francesco hiányzói pótlásán törheti a fejét. Mivel ilyen közel vagyunk a mérkőzéshez, viszonylag nagy magabiztossággal kijelenthetjük a kezdőket. Ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzük mire számíthatunk.

A hazai oldalon (3-5-2): Musso; Opoku, Ekong, Nuytinck; Ter Avest, Fofana, Behrami, De Paul, Pezzella; Pussetto, Lasagna. Ezzel kapcsolatban annyit mindenképpen megjegyeznék, hogy Nicola kedvence formációja a 4-4-2, így ne vegyük készpénznek a fenti sorokat.

Gólöröm

A vendégeknél biztosan nem lép pályára DDR, Manolas, Pastore és Perotti. Elég komoly névsor ez, így EDF várhatóan így kezdi a mérkőzést Udineben: (4-2-3-1): Olsen; Florenzi, Fazio, JJ, Kolarov; Cristanre, N’Zonzi; El Shaarawy, Pellegrini, Kluivert; Schick. Dzeko az olasz sajtó szerint ma pihenőt kap. Meglátjuk.

„Fizikai szempontból nagyon nehéz meccs vár ránk, mert az Udinese egy igen kemény csapat, akik nem érdemeltek vereséget a Milan és az Empoli ellen. Jól ismerem Davide Nicolat, és biztos vagyok benne, hogy jól felkészíti a csapatát a szombati találkozóra, és mindent megtesznek, hogy megfojtsák majd a játékunkat.” – fogalmazott Di Francesco pénteken a sajtóttájékoztatón.

Dzeko ma nem kezd…

A játékvezető Fabbri lesz, élő közvetítést a DigiSport kettes csatornáján találsz. 2013 márciusában játszott döntetlent az AS Roma az Udinese vendégeként, azóta öt alkalommal járt arra csapatunk és minden mérkőzését nyerte. Jellemzően egy vagy két rúgott góllal teljesíthető volt mindez. Ez ma is bőven elegendő lenne.