Össznépi idényzárás, 17/18

A tavalyi évhez hasonlóan, ebben az évben is összefoglaljuk számunkra hogy tetszett az AS Roma teljesítménye? Külön kérdésekben boncolgatjuk, ki volt a legjobb idén, hogy végezte dolgát EDF, mire lehet képes a csapat a jövőben? Hol voltak a nagy fordulópontok, kik érdemelnek dicséretet és kik fejmosást? Hogy muzsikál az amcsi projekt, és még azt is megpróbáljuk kiokoskodni, kit igazolnánk a nyáron?

A szurkolók mindent megtettek idén is!

Szerzőtársaimmal arra kérünk benneteket, hogy a számozott kérdésekre nyugodtan válaszoljatok majd kommentekben, hiszen a Ti véleményetek legalább olyan fontos ebben a közösségben, mint a miénk.

(Sajnos @Onedinkenedi idén nem válaszolt a kérdésekre, egyszerűen túlterhelt. Viszont: @nemvoktrendi, @Curvasud93, @Aleram illetve jómagam, @Szentesi_János megtettünk mindent a legszínesebb poszt kialakításáért)

1. Ha egy szóban kellene jellemezned a szezont, mi lenne az? (indoklás, ha úgy érzed szükséges)

@nemvoktrendi: Fejlődés. Teljesült a legfontosabb elvárás, jövőre is meglesz a BL indulás, emellett volt egy nagyon sikeres BL szereplés, ami több szempontból is fellendítette a klubot.

@Curvasud93: Bizakodásra okot adó. Igaz, nem egy szó, de ezt írjuk a magyar nyelv számlájára. Di Francesco első BL szezonjában túlszárnyalta az utóbbi 30 év Romáit, ráadásul mindezt olyan szopóágon tette, hogy arra csak csettinteni lehet. Sokszor leírtam már, annak ellenére, hogy a bajnokságban csak harmadikok lettünk, sokkal inkább egy ilyen szezon, mint az eddigiek.

@Aleram:  
Új kezdet. Végre egy olyan projekt indult el, egy elvárásokon felüli első szezonnal (BL szereplés mindent vitt, de mindenki a negyedik helyet lőtte be alapból. A Kupa meg az ami…nem sok vizet zavar). Monchi és Di Francesco egy nagyon jó duó, akik végre talán meghozzák az állandóságot majd a csapatba. Ez az, ami hiányzik már nagyon rég óta és hatalmas fegyvertény lehet majd, Nekem ez tetszik igazán, önmagában megint nem értünk el semmi trófeát, de a Barcelona elleni küzdelmünk örök emlék lesz, valamint az előbbire is nagyobb esélyünk lesz mint valaha szerintem.

@Szentesi_János: Talán a kiváló a legmegfelelőbb kifejezés. Pláne a tavaly nyár végi, kora őszi hangulatomhoz képest. EDF kinevezésekor nehezen tudtam megítélni, hogy a Sassoulo egyébként szimpatikus managere mire lehet képes egy „edzőfaló” egyesület élén. Aggódtam érte nemzetközi rutintalansága, és a nagyobb kaliberű játékosok kezelése kapcsán. Aztán szépen rám cáfolt a szemüveges.

Óriási csapatmunka jellemezte az egész idényt.

2. Ki volt a legjobb/legrosszabb játékosunk az idén? (röviden miért?)

@nemvoktrendi:  A legjobb szerintem Alisson volt. Sejteni lehetett, hogy a brazil nagyon jó lesz, de nem sokan számítottak ilyen teljesítményre. Szinte tökéletes volt! A legrosszabb címet megosztom Gonalons és Defrel között. A Lyon egykori kapitánya sosem talált magára, rengeteg hibája volt, néha sajnos döntő fontosságú hibák is. Defrelnek pedig sikerült nyomtalanul végigcsinálnia a szezont, kapott bőven lehetőséget, de sosem tudott élni vele.

@Curvasud93:  A legjobb szerintem Alisson és Dzeko voltak. Dzeko igai vezére volt a csapatnak, sokkal jobban játszott, mint tavaly. A taktikai változások miatt kevesebbszer került helyzetbe, de azokat magabiztosabban használta ki, a mezőnyjátéka is abszolút rendben volt, eltekintve egynéhány labdavezetésétől. Alissont szerintem nem kell részletezni, idén Európa két legjobb kapusa között volt De Geával. Ha sikerül megtartani, már nagy baj nem lehet.  A legrosszabbat utálom kiosztani, Defreltől és Schicktől sem láttunk túl sokat. A cseh a vége felé elkezdett magára találni, remélem, nyáron megtalálja magát a csapatban.

@Aleram: Legjobb az Alisson volt szerintem kiemelkedően. Nélküle nagyon kevés sikerült volna a fentebb említett jó eredmények közül. Hatalmas kérdés, hogy képesek vagyunk-e megtartani, de nagyon sok pénzről beszélünk, majdnem duplája a tavalyi rekord Salah-transzfernek, és Skorupski szerintem nem is rossz pótlásnak… majd elválik. Legrosszabb? Inkább poszto(ka)t említenék: jobb oldalunk nagyon gyenge volt, Bruno Peres ingatag, Karsdorp szegény nem volt, Defrel-Schick szenvedtek elöl, egyedül Ünder volt, aki megoldotta meg ugye Florenzi hozott egy adott szintet, amiért áldjuk, hogy megteszi, de amúgy érthetően ő is szenved ott.

@Szentesi_János:  A legjobb egyértelműen Alisson. Számolatlan bravúrja kellett a bronzéremhez és a nemzetközi meneteléshez. Mellette még Fazio okozott számomra kellemes meglepetést. Személy szerint elég negatívan álltam hozzá, lassúnak, körülményesnek tartottam. Majd évközben, számolatlan esetben bizonyította, ezeket az amúgy létező hiányosságait a rutinjával milyen szépen tudja korrigálni. A leggyengébb teljesítményt véleményem szerint Defrel produkálta, de Schick is közel jár eme „nemes” dicsőséghez. A különbség köztük, hogy a francia kapart, küzdött, vért izzadt de semmi nem sikerült, addig a cseh hellyel közzel tette a dolgát, és sok esetben eredményes tudott lenni.

„Te vagy a legnagyobb hős a világon!”

3. Ki volt a legjobb/legrosszabb igazolásunk az idén? (röviden miért?)

@nemvoktrendi: A legjobb Kolarov. Bennem felmerült Cengiz Ünder neve is, aki nemcsak jól játszott és fontos gólokat szerzett, hanem egy nagyon jó befektetésnek is tűnik a kora miatt. Kolarovnak viszont azonnal, a legelső meccstől kezdve, kulcsfontosságú szerepe lett, rengeteget játszott és többször is óriási teljesítményt nyújtott. A legrosszabb igazolás szerintem Defrel, volt kiből válogatni (Karsdorp, a „traktor” Moreno, Gonalons, Schick), de én a legrosszabb igazolás címet Defrelnek adom, mert nem elég, hogy egy nagy kövér nulla volt, ráadásul még egy kalap pénzbe is került. És igen, tudom, hogy Schick még drágább volt, de a cseh egyrészt még fiatal, nem tudott rendesen felkészülni a szezonra, sokat volt sérült, másrészt a szezon vége felé mintha kezdett volna éledezni, na nem nagyon, csak egy kicsit.

@Curvasud93:  Direkt nem olvastam a többiek válaszait, de szerintem ide mindenki Kolarovot írta. Ennyi pénzért egy ilyen klasszist igazolni ritkaság. Ő is Európa legjobbjai között volt idén, és bár én húztam a számat a múltja miatt, most már sajnálom, hogy nem két éve igazoltuk le. A legrosszabb Defrel. Schickben még látok fantáziát, ő ha elkapja a fonalat, még lehet egy fontos tagja a csapatnak, szegény francia viszont nagyon halvány volt. Igaz, a sérüléseket sem kerülte el, de 20 millióért ez nagyon kevés volt.

@Aleram:  A legjobb egyértelműen Ünder szerintem. Pontosabban megosztott díj: első félévben Kolarov, aki azonban mivel 3000+ percet játszott, beszürkült a második felére. A kis török azonban az első gólja után őrült dolgokat művelt. Hatalmas magabiztossággal döntött el meccseket és Manolas fejére varázsolta a Barcelona koporsójának utolsó szögét is. Már most visszahozta az árát és még egy ilyen szezon után meg is sokszorozhatja. Kérdés, hogy hogy fog majd menni neki (ettől kevésbé félek) és vajon jövőre leszünk-e olyan helyzetben, hogy megtartsuk. Ha a legrosszabb transzfer a kérdés akkor szerintem Emerson eladása, bár nem kulcsember ment el így sérülés után és pénzügyi gondjaink sincsenek, szóval érthető. Ennek ellenére sajnáltam nagyon. Az érkezők esetében ott vannak a lista végén Karsdorp, Defrellel és Moreno-val, egyikük sem vált be. Karsdorp vagy nagyon szerencsétlen, vagy megszívattak minket a hollandok „selejtes áruval”. Moreno láthatatlan ember volt, azt például tudjátok, hogy január 31-én elvitte a Real Sociedad és adott érte 6 milliót (300 ezer euróval többet, mint amennyiért vettük)? Engem ez most őszintén meglepett, pedig anno tényleg olvastam, de akkor Monchi mégis ügyes volt vele is, Capradossi sokkal biztatóbb volt, amikor lehetőséget kapott. Defrel meg szerencsétlen figura, hülye igazolás is volt, ott el lett szúrva a dolog, de kiegészítő embernek nem feltétlen lenne rossz (ha egészséges lenne 5 hétnél tovább is).

@Szentesi_János: A legjobb igazolásnak járó díjat megint kénytelen vagyok megosztva kiosztani. Egyrészt a legtöbbet az újak közül Kolarov hozta, ez elvitathatatlan. A díj másik felét viszont Ündernek kell adjam, aki berobbant, és egyértelműen a jövőt jelenti az AS Roma számára. A legrosszabb igazolás Defrel. Korábban kifejtettem miért. Annak ellenére, hogy EDF embere, és a szándék is ordított róla, a jó teljesítménnyel adós maradt. Pedig lehetőséget kapott bőven.

Idén Ő volt a legjobb vétel!

4. Melyik játékos menjen? Melyik játékos maradjon?

@nemvoktrendi: Maradjon Alisson! Sajnos valószínűleg neki lesz a legtöbb kérője is, de akkor is jó lenne megtartani. Menjenek Gonalons és Defrel, mehetnek együtt is, kéz a kézben, el a nagy bús francia naplementébe.

@Curvasud93: Gonalons-ra szerintem menni fog, ahogy Defrel is. Értük olyan sok pénzt nem kapunk, és egyelőre nem is világos, mekkora lesz a büdzsé. Ha a szokásosnál nagyobb, és belefér, hogy nem adunk el kulcsembert, akkor jó lenne mindenkit megtartani, ha nem, akkor szerintem Manolas fog menni. Feltéve, ha Alissont maradásra tudjuk bírni. És ez a legfontosabb, hogy Alisson maradjon.

@Aleram: Ez mindig nehéz kérdés. Defrel-re szerintem nincsen szükség, nem bánnám, ha menne. Jonathan Silva nem hinném, hogy bevált, ő is távozhat, nem kéne többet rá költeni. Bruno Peres-t lecserélném valaki sokkal biztosabbra, mert ő hiába szedte össze magát kicsit, még a mostani szintet se üti meg, nemhogy a megcélzottat. Gonalons-t küldenék gondolom még sokan, szerintem ő sok vizet nem zavar, be kellett ugrania párszor, első szezonja volt külföldön, viszonylag korrekt volt, úgy is néz ki, hogy marad… nem baj. Ha Alisson maradna az hatalmas dolog lenne. Most igazából ő az, akiről a legtöbb pletyka szól, a többiek annyira nincsenek „veszélyben”. De ha menne és érkezne a helyére 90+ millió euró akkor sem feltétlen könnyeznék, de okosan kell elkölteni.

@Szentesi_János: Előző válaszomhoz csatlakozva egyértelműen csak egy játékos van, akit szempillantás alatt elengednék, az pedig Defrel. Rajta kívül nem értem, hogy Moreno miért nem mutathatta meg mire képes, vagy épp a télen érkezett Silva. Mivel ők nagyon kevés lehetőséget kaptak, így esélyük sem volt a szívemhez nőniük, szóval őket vihetik. A többiek kapcsán csak annyit tudok mondani, hogy egy, a későbbiekben is sikeres csapathoz, a keret jelentős részét egyben kellene tartani. Azaz, akikre idén támaszkodott EDF, őket megtartani, és pár kiegészítő igazolással megerősíteni.

Mi lesz veled?

5. Mi a véleményed Di Francesco munkájáról?

@nemvoktrendi: Kezdjük a pozitívummal: BL ELŐDÖNTŐ!!! Ez már önmagában elég is lenne! De beszéljünk a negatívumokról is, „Zeman követőjeként” reklámozták, ehhez képest a védelem nagyon jó volt (28 kapott gól, második legjobb védelem, BL-ben 0 kapott gól otthon, a Liverpool elleni visszavágóig). Viszont pont a támadó játék sokszor csalódást okozott, túl sokszor. Jövőre valamit ki kell majd találni! Másik negatívum: mégis mi volt az a háromvédős felállás Liverpoolban? Azt vajon miért kellett? De nem is ez a legnagyobb baj, amikor elkezdtük kapni sorba a gólokat, miért nem lehetett hamarabb megváltoztatni? Vajon mire vártunk? Utólag mindenki okos, meg kívülről könnyű kibicelni, de főleg ezért estünk ki. Aztán ott volt az a tragikusan hosszú periódus január környékén, amikor a csapat szétesett és egyáltalán nem tudott nyerni. Bár abban is van érdem, hogy valahogy kimászott belőle, amikor már úgy tűnt, hogy kezdi teljesen elveszíteni az uralmát a Roma felett, akkor valahogy sikerült neki visszavennie az irányítást. Összességében én pozitívan értékelem, ez volt az első szezonja egy nagyobb klubnál, elérte a kitűzött célt, a BL indulást érő helyezést, illetve látszik a fejlődés és volt egy sor egészen izgalmas taktikai megoldása, amiket muszáj értékelni. De a lényeg a BL ELŐDÖNTŐ volt, egyértelműen csakis pozitív lehet az értékelés!

@Curvasud93: El kell ismerni, hogy voltak hullámvölgyek, és voltak olyan döntései, amik nem sültek el jól. Nagyon sokat próbálkozott, és ezek ritkán jöttek be, ha volt is eredmény, általában olyanok miatt, mint Ünder megtáltosodása, nem pedig a taktikai húzások miatt. Persze egy-egy játékos formájában is nagy szerepe lehet az edzőnek. De az nagyon ritka, én legalábbis nem tudok példát mondani, hogy egy olyan rossz periódusból, mint ami a januári volt, ugyanaz az edző ki tudja rángatni a csapatot, és BL elődöntőt érjen el. Ha csak február közepétől nézzük a tabellát, mindössze három ponttal gyűjtöttünk kevesebbet, mint a Juventus. Ez egy erős tavasz volt, a jövő kérdése, hogy a téli leolvadás Di Francesco velejárója, vagy egyszeri alkalom. Én bizakodó vagyok a jövőre nézve, és nem cserélném el őt Ancelottira.

@Aleram:  Megúszta. A szezon közepén az amerikaiak türelmének köszönhette szerintem a maradását és meg is érte. Sokat kell fejlődnie, leginkább a nyerésben szerintem. Meglepetést tud okozni, de konzekvensen bedarálni kisebb ellenfeleket nem mindig. A támadó szekcióból hiányzik az átütő erő, de ez a keret hiányossága is, reméljük Monchi és EDF is javít ezen majd a nyáron.

@Szentesi_János: Szegény EDF érkezésekor kapott hideget – meleget. Részemről is. A vezetőség szintén, mindenki komolyabb névre, nemzetközileg is hangzatosabb edzőben reménykedett. Majd megkezdődött a közös munka, elindult a szezon. A csapat jól szerepelt, BL csoportját megnyerte, a bajnokságban dobogó közelében mozgott. Aztán bekövetkezett az, ami minden sorozatban elkerülhetetlen. A hullámvölgy. És itt válik igazán érdekessé a történet. EDF kirángatta a szarból bajból kedvenceinket, még ha a hajuknál fogva is, nagy nehézségek árán, de sikerrel. Az idény végi bizonyítvány pedig magáért beszél!

Ez így nagyon rendben volt elsőre Mester!

6. Te mit csináltál volna másképpen, ki az akinek több, és akinek kevesebb játéklehetőséget adtál volna?

@nemvoktrendi: Talán El Shaarawyt többet játszattam volna. A ki játszott túl sokat, pedig egy nehéz kérdés, mert többnyire nem „Maradona és Pelé” ültek a kispadon. De talán Defrellel kár volt erőlködni.

@Curvasud93: Nem hiszem, hogy túl sok variációs lehetőség van a keretben. El Shaarawy mellőzése volt szembetűnő, de ezen kívül olyan nagyon nem számított, hogy ki játszott éppen, a játék nagyjából ugyanaz volt.

@Aleram: Őszintén szólva most nagy okoskodást nem tudok írni. Persze lehet mondani, hogy kreatívabb támadójátékot találtam volna ki, de kidolgozott ötletem nincsen rá, tehát nem tudom megmondani mit csinálnék másképp konkrétan. A rotálás az nagyon tetszett, Kolarov volt talán egy kicsit túlerőltetve ami meg is látszott a teljesítményén, de főleg a lehetőségekhez képest nagyon elégedett vagyok.

@Szentesi_János: Tudom Perottit sérülések hátráltatták, de én azt éreztem EDF irányából, hogy nem preferálja az argentin szélsőt. Én személy szerint őt többet játszattam volna. Talán Morenonak is adtam volna valamivel több esélyt. Különösebben nem tudok belekötni a munkájába, képes volt hadrendet váltani, tanulni hibáiból, a legfontosabb pillanatokban mindig próbált húzni valami meglepőt, ami sok esetben igencsak bejött. (Roma-Barca 3-0) Összességében nagyon elégedett vagyok az idei év edzői munkájával.

El Shaarawy el volt felejtve…

7. Mi a véleményetek az amcsik munkájáról?

@nemvoktrendi: Pozitív, megint megvan a BL indulás, BL ELŐDÖNTŐT játszottunk, végre lett mezszponzor és ha hihetünk a nyilatkozatoknak, akkor lassan elkezdik építeni a stadiont. Szóval idén több szempontból is épültünk és szépültünk.

@Curvasud93: A legnagyobb találmányuk a stadion, és szerintem ehhez Monchi egy tökéletes sportigazgató, aki kisebb keretből is jó mercatót tud csinálni. Az idei sem sült el rosszul, bár az új igazolások közül többen sem váltak be, mégis nagyjából tartotta a szintet a Roma. Di Francescót nem említettem a legjobb igazolásoknál, de ebben bőven megvan az ő érdeme is, úgyhogy most pótolnám.

@Aleram: Szerintem most konszolidálódik a helyzet igazán. Monchi és EDF remélhetőleg maradnak egy jó darabig, BL pénz is jön/jönni fog valószínűleg folyamatosan, az új stadion sínen van úgy tűnik… abszolút bizakodó vagyok, most már az FFP nélkül nagyobb mozgásterünk is lesz, szerintem lehetünk optimisták (még jó, hogy megengedem, mindig az vagyok) és meglátjuk mit hozunk ki ebből.

@Szentesi_János: Az amerikaiakkal kapcsolatban mindig az jár a fejemben, hogy ők egy „Arsenal-szerűséget” szeretnének kialakítani olasz földön az AS Roma csapatából. Apró-közepes igazolások, elfogadható nemzetközi szereplés, folyamatos BL indulás, majd az idény végén a piacképes játékosok közül egy-kettő értékesítése, hogy az üzleti mutató pozitív maradjon. Lehet ezt nagyon ügyesen csinálni, a fent említett Wenger féle modell külső szemlélőként csinos volt, még akkor is, ha az Arsenal szurkolók ezt nem mindig látták így. Hasonlóan érzek most kedvenceim kapcsán. Ettől függetlenül a stadion mindennél fontosabb lenne, és okozna egy olyan gazdasági előnyt, ami tompítaná a fent említett értékesítési problémákat. Alapvetően a brandet nagyon jól kezelik, az összkép tetszetős.

Az amerikaiak

8. Melyik posztra kellene igazolni?

@nemvoktrendi: Olyan hangok vannak, hogy változások lesznek a keretben, de ettől függetlenül is tulajdonképpen kéne igazolni minden csapatrészbe. Már csak számszakilag is kéne még egy középső védő. Azt mondják az elemzők, hogy kéne egy alternatíva a támadójátékban Dzekóra, ezt nem úgy értem, hogy egy másik befejező csatár, hanem egy olyan játékos, aki hozzá tud járulni a támadó játékhoz, hogy ne csak a bosnyáktól várjuk a gólokat. Meg jöhetne egy irányító a középpályára.

@Curvasud93:  A legfontosabb egy kreatív középpályás, egy jobbszélső és egy jobbhátvéd, mert Florenzi nem az. Azonban én tartok tőle, hogy továbbra is akként tekintenek rá Rómában. Ezen kívül középhátvédből darabra kevés van, a távozók helyére is kell valaki, valamint Dzeko mögé egy cserecsatár.

@Aleram: A jobb oldalunk ugye nem volt túl acélos. Főleg hátulra kéne ember, de Kolarov mögé is egy normális. A középpályán szerintem Coric-csal együtt sem vagyunk túl sokan, mert bár mindig azt mondjuk, hogy ott milyen jók vagyunk, idén is volt, hogy elfogyott az a rész is. Dzeko helyettese Schick lesz, Ünder-Florenzi pedig reméljük majd a jobb oldalon támadnak. El Shaarawy sorsa talán még egy rejtély, de bal oldalra is kell majd ember Kolarov mögé. Ami biztos, hogy jó helyzetben vagyunk az átigazolási időszak előtt és két ember már érkezett is.

@Szentesi_János:  Kiváló kérdés. Én olyan típusú edző lennék, hogy a bővebb keretben hinnék. Emiatt el tudnám azt képzelni, hogy minden sorba érkezik legalább egy, de a védelembe minimum két ember. Alisson mögé kellene egy csöndes, ámde hadra fogható tartalék kapus. Aki tisztába van szerepével, és elfogadja azt. A védelem kritikus pontja az AS Roma csapatának. Szélső védőre ordító szükség van, Kolarov végig játszotta a szezont, mögé mindenképp kell alternatíva, Florenzi még mindig sok esetben védőként volt bevetve középpályás létére. Manolas és Fazio végig tolták belső védőként, JJ jelentkezett esetenként alternatívaként. És Peres sem minden esetben volt elfogadható, még ha az ittas vezetése óta szemmel láthatóan komolyabban vette magát. Szóval védőt belűre és a szélekre is. A középpálya a legkevésbé problémás. Pellegrini képes lesz felnőni a feladathoz, Ninja, Strootman, DDR még mindig a Serie A egyik, ha nem a legjobb középső hármasa. Itt Gonalons be tudott segíteni ha baj volt, illetve Gerson is kapott néha szerepet. A fiatal horvát Coric már meg is érkezett, szóval középen bőven vagyunk. Ez oké. Elől viszont kicsivel több variációs lehetőséget lehetne teremteni egy penge szélsővel. El Shara’ és Perotti szépen elmozogtak a támadó harmad szélén, gólok is jöttek onnan szép számmal, Ünder is felvette a ritmust hamar, viszont itt még el tudnék képzelni egy villám léptő és labda biztos szélsőt. (Salah jó lesz!) Illetve a Dzeko – Schick „erőscsatár” páros véleményem szerint még egy évre biztosan rendben van.

Két csatár egy csárdában? Simán.

9. Ha csak egy játékost igazolhatnál jövőre, ki lenne az (a realitás talaján maradva)?

@nemvoktrendi:  A mostanában a Rómával szóba hozott nevek közül kiválasztok egyet és azt mondom, hogy Talisca.

@Curvasud93: Berardi. Ez egy abszolút bold prediction, de úgy érzem, hogy aki őt idén kimenti a Sassuolóból, az áron alul szerez egy kiváló játékost. Ha ez a szezonja is a szokásos színvonalú lett volna, most 50 millióról indulna a licit, így ez a felére lecsökkent, és alkuképes. Di Francesco alatt szerintem újra szárnyra kapna.

@Aleram: Sajnos konkrét nevet nem tudok mondani, de egy jobbhátvéd. Valaki, aki nem kelt akkora csalódást, mint Karsdorp vagy leginkább Bruno Peres. Kezdőember kell, mert a hollandra nem lehet nagyon számítani, és akkor szerintem nagy rész meg is lennénk.

@Szentesi_János: Nagy „szerelmem” továbbra is Vrsaljko. Kiváló szélső védő, aki nem biztos, hogy túl jól érzi magát Spanyolországban. 26 éves, van olasz tapasztalata, dolgozott EDF szárnyai alatt (Sassoulo). Vészmegoldásnak a Dortmund lengyel szélső védőjét tudnám még elképzelni, Piszczeket, viszont ő már 32 éves, szóval vele sokkal nem lenne előrébb a védelem, maximum egy rutinos szélsővel többen lennének.

Nyerő páros?

Köszönjük, hogy ebben az évben is a romanista.hu volt az egyik olyan blog, amit olvastál! Ha véleményed van, írd meg nekünk emailben, vagy kommentben, szívesen vesszük a kritikát. Találkozunk valamikor a nyáron, bár az intenzitás lazább lesz a nyaralás, pihenés, labdarúgó világbajnokság okozta „kellemetlenségek” miatt. Pár posztot ígérhetek előre is! Viszont a szezon kezdetére mindenki kipihenve, teljes mellszéllességgel kezdi meg a munkát, és a szokásos egy meccs két poszt ritmusba megyünk tovább!

Kellemes nyarat, jó pihenést Nektek!