Célegyenes

A csodálatos BL szereplés után ismét olasz terepen várja feladat a Romát, ezúttal a Cagliari megtestesülésében. Ők a bentmaradásért küzdenek, mi azért, hogy jövőre is bizonyíthassunk Európa legjobbjai között. Minden a Roma győzelme mellett szól.

Képtalálat a következőre: „eusebio di francesco”

Bár jelenleg a 16. helyen áll a szardíniai csapat, a bentmaradásért küzdő hármas másik két tagja, a SPAL és a Chievo is könnyebb sorsolással rendelkezik az utolsó hetekre, jó eséllyel mindketten megelőzhetik a Cagliarit. Nehéz megmondani, hogy ez a helyzet inkább letöri vagy motiválja Castanékat. Pechükre pont a két nehezebb mérkőzéssel kezdenek, jövő héten Firenzébe mennek, az utolsó fordulóban pedig az Atalantát fogadják. Egy szezon végi pontszerzés is elég lehet akár a bentmaradáshoz, de kérdés, hogy a nyomás alatt hogyan tudnak majd teljesíteni.

Így aztán a biztonság kedvéért meg kell próbálni egy nagy rohamot indítani a cél érdekében. Nem mondhatjuk, hogy félelmetes formában fogadja a Romát a Cagliari, Diego Lopezék az utolsó tizenhat fordulóban háromszor tudtak nyerni. Őszintén szólva nem hiszem, hogy Pavolettin kívül mástól előzetesen tartani kéne, habár Barella is kétségtelenül egy nagyon tehetséges játékos, akire rá fog repülni a fél csizma nyáron. Engem személy szerint a legjobban Castán érdekelne, ám ő eltiltás miatt Joao Pedróval, Cigarinivel és Mianguéval nem fog szerepelni. Előbbi három abszolút alapember, a hiányukat reméljük, megérzi majd a Cagliari.

AS Roma fényképe.

A Roma továbbra sem állhat le a keret forgatásával csak azért, mert innentől kezdve egy fronton kell küzdeni. Szokatlanul sokáig játszottunk szerda-szombat ritmusban, fejben és fizikálisan is fárad a keret. Strootman és Perotti továbbra sem állnak rendelkezésre.  Szomorú, hogy Perotti gyakorlatilag a tavaszi szezon háromnegyedét nem tudta játékkal tölteni, talán a BL is másképpen alakul, ha nem ilyen szerencsétlen a sérüléseket illetően. A középpályán valószínűleg De Rossi, Pellegrini és Nainggolan kezdenek, de a sajtótájékoztatón Di Francesco pedzegetett egy Gonalons-De Rossi együttműködést is. Erre nem fogadnék, de De Rossi helyén elképzelhető, hogy a francia kezd. Ünder flow-ját kezdi átvenni Schick, őt alighanem az egész hátralévő szezonban nézhetjük. Nem is baj, a Barcelona elleni visszavágótól kezdve egészen jó formában van, pedig nem sokan gondoltuk volna, hogy még idén láthatjuk őt jól is játszani. El Shaarawy szereplése az egyetlen kérdés a középpálya mellett, ha nekem kéne döntenem, most inkább kezdenék vele, mint Ünderrel, már csak azért is, hogy a következő fordulóra jobban játékba jöjjön.

Jelenleg négy pont az előnyünk az Interrel szemben, a Laziót egymás elleni eredménnyel előzzük, és ez a két csapat az utolsó fordulóban egymással mérkőzik meg. Nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani, de a Lazio jó indulatára még kevésbé bíznám a Romát. Ha a Cagliarit megverjük, nagynak mondható az esélyünk a jövő évi BL szereplésre, de minimum a saját kezünkben lesz a sorsunk az utolsó fordulóra.