Szombat esti javítás

Újra sűrű program kezdődik, az igazán komoly torinói feladatok előtt egy könnyebbnek igérkező meccsel. Közeledik a vízválasztó január, fontos lenne győzelemmel nekifutni a szezont általában nagymértékben befolyásoló decemberi-januári időszaknak. Hazai pályán megyünk a Cagliari ellen, a sérültek kezdenek visszatérni, az eredmények biztatóak, de van min javítani. Ez a definíciója a kötelező győzelemnek.

Képtalálat a következőre: „roma-cagliari”

Az ellenfeleink egy viszonylag kényelmes pozícióból várják a találkozót. Kieséstől egyértelműen nem kell tartaniuk idén, azokat a lapokat leosztották öt-hat csapatnak, és mind alattuk is van a tabellán. Előrefelé sem kell nagyon tekinteniük, a felsőházba kerülés is annyira messze van. Jelenleg tehát nyugodtak lehetnek, de a szezonjuk nem indult ilyen jól. Az idény legelső edzőváltása hozzájuk fűződik, amikor október közepén Rastelli lett a felelős az addig nyolc meccsen begyűjtött mindössze hat pontért. Visszatért a régi ismerős Diego Lopez, akivel azóta középcsapathoz méltó teljesítményt nyújtanak.

A két sérültjüket, Faragót és Dessenát leszámítva teljes kerettel készülhet az argentin, ami rutinos és igéretes játékosokat egyaránt tartalmaz. Alighanem kezd ellenünk az ötszörös bajnok Padoin, valamint a sajtó szerint éveken keresztül a Roma által is körüludvarolt van der Wiel is. A jobbhátvéd elég komoly meccshiánnyal küzd, az elmúlt időszakban titokzatos sérülések tarkították a hétköznapjait. A fiatalok közül leginkább Romagnára és Barellára érdemes hosszabb távon figyelni, a korosztályos válogatottak stabil emberei. Leggólerősebb játékosaik a nápolyi kölcsönjátékos Pavoletti és Joao Pedro, akik négy, illetve öt gólt szereztek, egy ilyen csapatból ez igazán figyelemre méltó.

Képtalálat a következőre: „eusebio di francesco as roma”

Akárcsak a Cagliari, mi is egy döntetlenből érkezünk, és Di Francesco érzi is, hogy változtatni kell. Bár szerinte túldimenzionálták a veronai ikszet, tenni kell érte, hogy ne járjunk így mégegyszer. Hét közben gyakorolta a csapat a helyzetkihasználást, és reméljük, ennek meglesz a gyümölcse, ugyanis a hírek szerint teljes tűzerővel támadjuk majd az ellenfelünket. Egyszerre kezdhet Schick és Dzeko, ami felvet bizonyos kérdéseket. Marad-e a megszokott 4-3-3 vagy 4-3-1-2-vel kezd a Roma? Előbbire nagyobb az esély, ám ha azt nézzük, hogy Schick nem jobbszélső, Dzeko pedig elég sokat húzódik ki balra (a baj csak az, hogy egyáltalán nem egy ilyen rendszer miatt), Perotti pedig gyakran indul mélységből, akkor talán egymáshoz közelebb is játszhat a két csatárunk.

Jó hír továbbá, hogy lassan Emersont is a pályán láthatjuk. Ma este még valószínűleg Kolarov kezd, de a Torino elleni hétközi kupameccsen már a brazil rohangálhat a szélen. Középen újra összeáll De Rossi, Nainggolan és Strootman, Fazio helyére pedig Juan Jesus-t várják. Erős kezdővel várjuk tehát a Cagliarit, este 20:45-től a Digi Sport 1 előtt szurkolhatjuk ki a győzelmet.