Egy laza kis vereség

A Roma az Olimpicóban kikapott 1-0-ra a Villarrealtól az Európa-liga visszavágóján Borré góljával. Totti 90 percet játszott, de Alisson volt a legjobb játékos. Ezzel az eredménnyel a Roma összesítésben 4-1-re ejtette ki a spanyol csapatot a kupasorozatból.

Totti villarreal 3Totti végigjátszotta a meccset.

Ahogy várható volt, Spalletti mester alaposan átszabta a csapatot a bajnokságban megszokott kezdőhöz képest, a Gazzetta dello Sport szerint 8 helyen is eltért a szokásos felállástól. De a jelek szerint a Villarreal se gondolta komolyan a hazai pályán elszenvedett 4-0-ás vereség megfordítását, Escribá mester is egy elég tartalékos csapattal állt fel, nem kezdtek Musacchio, Victor Ruiz, Bakambu és Castillejo sem. Látva a Villarreal kezdőjét, olyan érzése lehetett az embernek, hogy ez már tényleg eldőlt, ha esetleg valakinek még kétségei lettek volna a spanyolországi eredmény után.

roma kezdo villarreal

A kezdő

ROMA (3-4-2-1): 19 Alisson; 44 Manolas (46′ 2 Rudiger), 15 Vermaelen, 3 Jesus; 13 Peres (84′ 20 Fazio), 16 De Rossi (76′ 4 Nainggolan), 5 Paredes, 21 Mario Rui; 8 Perotti, 92 El Shaarawy; 10 Totti

VILLARREAL (4-4-2): 13 Fernandez; 22 Rukavina, 12 Alvaro, 23 Bonera, 3 Angel; 20 Soriano, 16 Rodri Hernandez, 21 Bruno (dal 77′ 8 Dos Santos), 7 Cheryshev (dal 73′ 17 Bakambu); 24 Santos Borré, 9 Soldado (dal 66′ 15 Adrian)

Azért mindennek ellenére, a Villarreal sokkal motiváltabb volt és ők próbáltak meg focizni. A Roma baloldalt, Mario Ruival és Juan Jesusszal , nem zárt jól és a spanyolok sokáig onnan próbálkoztak. A 10. percben Hernanes passza arról az oldalról megtalálta Sorianót, akinek az emelése a keresztlécről pattant ki. Alig 6 perccel később Vermaelen római kalandjai egy újabb mélypontra jutottak, amikor a keresztszalag szakadásból visszatérő Soldado passzát olyan ügyetlenül kezelte le, hogy egy gólpassz lett belőle Borré számára, aki nem is hibázott és megszerezte a Villarreal gólját.

Vermaelen Villarreal

Vermaelen…

A viszonylag gyors gól után, a Villarreal egy picit el is hitte, hogy még lehet keresnivalójuk  és elkezdtek komolyabban nyomni, de szembetalálták magukat Alissonnal, akiről nem lehet elégszer elmondani, hogy hiába jelenleg csak Szczesny cseréje a Rómában, akkor is a brazil válogatott első számú kapusa és azt nem adják ingyen. A fiatal brazil hálóőr először Hernandez távoli lövését, majd Soriano próbálkozását hatástalanította.

Szóval a Roma nem igazán lépett pályára az első félidőben, összesen egy azaz egy darab kapura lövést produkált, de a legjobb lehetőség talán El Shaarawy előtt adódott, amikor kicsivel maradt le Perotti beadásáról. Valahogy mégis sikerült kihúzni a félidőt egygólos hátránnyal. A második félidő pedig ott folytatódott, ahol az első véget ért,  megint Alisson volt a főszereplő, aki Borré lövését védte.

elsha-cote villarreal

Pont amikor már majdnem sikerült elfelejteni , José Angel , aka Cote, visszatért az Olimpicóba. Csókoltatom Luis Enriquét és a remek ötleteit!

Aztán a Roma egy picit megrázta magát, senki se gondoljon valami hatalmas fordulatra, de Perottinak volt egy pár próbálkozása, először fejjel Totti beadásából, majd a tizenhatos elől futás közben. Tehát a játék kicsit kiegyenlítettebb lett.

Manolas villarreal

Manolas jól játszott, amíg le nem sérült.

Escribá mester megpróbált belenyúlni a meccsbe és becserélte először Adrian Lopezt, majd Bakambut. De továbbra is Borré volt a legveszélyesebb, azonban ő se tudta zavarba hozni Alissont, aki a második félidőben legalább kétszer kisebb csodát művelt, hogy megmentse az eredményt. Volt még egy pár Totti próbálkozás is, de a 78. percben Perotti passzából nem találta el a kaput.

Végül elmondhatjuk, hogy egy percig sem forgott veszélybe a továbbjutás, a Roma beosztotta a Spanyolországban kiharcolt előnyét és különösebb izgalmak nélkül ért véget a meccs.

Rudiger piros villarreal

Rüdiger meg gondolt egy nagyot és szépen kiállíttatta magát, csak mert amúgy minden túl egyszerű lett volna.

Rossz hír, hogy a szünetben Manolast le kellett cserélni, ráadásul a helyére beálló Rüdiger a 82. percben kiállíttatta magát, összeszedte a második sárgáját, amikor egy szabadrúgás előtti dulakodásnál a kapu előtt, belenyúlt az egyik ellenfél arcába, így a németnek ki kell majd hagynia a következő Európa-liga meccset. Nagyon rossz hír.

A legjobb egyértelműen Alisson volt, nem is lehet kérdés, egy fejjel kilógott a csapattársai közül és most nem a magasságáról beszélek. Nemcsak nagyokat védett, hanem együtt élt a játékkal, magabiztosan a helyén volt amikor játékba hozták a csapattársak, néha rutinosan lopta az időt, máskor meg egyből próbálta megjátszani a csapattársakat. MVP!

VILLAREAL, SPAIN - FEBRUARY 16:  Alisson of Roma in action during the UEFA Europa League Round of 32 first leg match between Villarreal CF and AS Roma at Estadio de la Ceramica on February 16, 2017 in Villareal, Spain.  (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Alisson Ramses Becker, Novo Hamburgo városából, 24 évesen a brazil válogatott kapusa, tavaly toronymagasan a legjobb brazil kapusnak választották, az újságírók és a játékostársak egyaránt. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire kell izgulnunk a kapusposzt miatt?

Manolas is jó volt, amíg le nem sérült és Bruno Peres is a jobbak között volt, jól zárt vissza, talán lehetett volna többször agresszív a támadó fázisban, amikor megindult miatta sárgult be Rodri Hernandez. Jó hír, hogy Juan Jesus ma sem követett el botrányos hibákat, talán végleg elmúltak a szezon eleji bizonytalanságok.

A legrosszabb egyértelműen Vermaelen volt, az a hiba a gólnál meghatározó is lehetett volna. Ráadásul az 58. percben is volt egy szerencsétlen megnyilvánulása, amikor nem vette észre Soldadót és majdnem sikerült neki nyílttá tenni a párharcot. Ennyi idő és főleg ennyi hiba után lassan kijelenthetjük, hogy nem volt jó vétel, az eddigi teljesítménye alapján mehet vissza Barcelonába, vagy tudom is én hova.

vermaelen villarreal 2

Vermaelen: egy újabb meccs és egy újabb csalódás.

A mai meccs után talán furcsának tűnhet, de meglepően könnyedén léptünk át a Villarrealon. A Digi riportere szerint, a Villarrealt még soha nem verte ki olasz csapat európai kupa egyenes kieséses szakaszából, hát most már ilyet is láttunk, grazie Roma! Kár, hogy nem sikerült incidensek nélkül lehozni a visszavágót, majd meglátjuk, hogy mennyire súlyos Manolas sérülése, reméljük csak a biztonság kedvéért cseréltük le. Nagyon nagy kár Rüdiger piros lapjáért, ennél sokkal több esze is lehetett volna a németnek, de sebaj, egy meccset talán valahogy kibírunk nélküle is.

Falcao bruno peres villarreal

Az” isteni” Falcao is ott volt a meccsen. A játékosok, főleg a brazilok, szertartásos tisztelettel üdvözölték.

Most készülhetünk a hétvégi rangadóra az Inter ellen, illetve izgulhatunk, hogy kit sorsolnak majd ki ellenünk az Európa-ligában. Forza Roma!