Tovább a helyes úton!

Olaszországban, karácsony előtt, egy igen elnyújtott fordulóval, konkrétan a 18. játéknappal ér véget a naptári év. Keddtől csütörtökig Milan és Juventus nélkül kerül megrendezésre ez a kanyar. Kedden az Atalanta győzelemmel búcsúzott az évtől, így kellene tegyen Spalletti legénysége is csütörtökön a Chievo ellenében, hazai környezetben.

Logók ünnepi hangulatban!
Logók ünnepi hangulatban!

Persze a szombat esti rangadó nem múlt el nyomtalanul. Sérülések, megfázások és érdekes nyilatkozatok szintén maradtak az éterben a torinói vendégjátékot követően. Pár mondatban erre kitérünk majd, de megpróbálunk fókuszálni a veronaiak elleni kötelezőre is.

Ha már a naptári évet említettük, pár érdekességet szedjünk össze erről a 2016-s évről. Megszerzett pontok tekintetében igen jól muzsikáltak az olasz csapatok. A „legyőzhetetlen” Juve szerezte Európa szerte a legtöbb pontot idén, őket követi a két spanyol óriás, viszont a top 5-ben nem kis meglepetésre a Roma és a Napoli következik. Ez szép adat, de a seggünket törölhetjük vele, mivel trófeát most sem ért a rengeteg begyűjtött pont.

Ninja és DDR is kimarad csütörtökön
Ninja és DDR is kimarad csütörtökön

Rátérve a Chievo csapatára, idén ez a harmadik mérkőzésünk lesz ellenük. Januárban egy hat gólos döntetlennel sikerült kezdenünk 2016-ot, majd májusban, hazai környezetben egy sima 3-0 lett a vége. Hasonló eredményre számítok csütörtökön, még akkor is, ha egy viszonylag tartalékos, felbolygatott AS Roma várható ezen az estén.

Az olasz újságírók szerint egy 4-2-3-1-a hadrendre lehet számítani. Hétfőn még Tottit álmodták a hamis kilences posztjára, ma reggel már Perotti nevét olvashatjuk ezen a poszton, mivel optimistán Salah kezdőként került ebbe az elképzelésbe. De nézzük hátulról. Szczesny a torinói meccs hőse véd, előtte az Emerson-Fazio-Rudiger-Peres négyes, szűrőben Strootman-Gerson. A három támadó felfogású középpályás most El Shaarawy-Perotti-Salah lehet, míg elől Dzeko. A kispadra, nem ifista korú labdarúgóból Vermaelen, Jesus, Rui, Totti és Iturbe kerülhet a kapuscseréken kívül. És pár fiatal tehetség.

Egy gólöröm
Egy gólöröm

Végül is teljesen mindegy, milyen tizenegynek szavaz bizalmat a távozását meglegyező Spalletti, a lényeg a győzelem. Persze mindig a kötelező a legnehezebb, ami az AS Roma esetén hatványozottan igaz, de ezt most be kell húzni! A Napoli, bár rangadót játszik a Fiorentinaval, lendületbe jött, és könnyen bukhatjuk a második pozíciót, ha töketlenkedünk egy sort.

A Chievoról annyit érdemes tudni, hogy kapuját a veterán Sorrentino őrzi, míg elöl a nagyobb karrierre hivatott Floro Florez rohamoz a szintén veterán Pellissierrel. Középpályán a „lazios kutya” Birsa játszik fontos szerepet Maran csapatában. Egyébiránt jó formában van a veronai kis csapat, az ő szemszögükből nézve továbbjutottak a kupában, majd három fontos bajnoki szereztek 7 pontot. Jelenleg a tabella 10. helyén tanyáznak, és idegenben is meg tudtak nyerni három mérkőzést. Bár a Roma 8/0/0 mérleggel rendelkezik hazai környezetben, kétségeink ne legyenek a veronai legények minimum pontszerzésben reménykednek.

Egy ilyet elnéznék most is!
Egy ilyet elnéznék most is!

Megfázással és kisebb sérülésekkel ritkított csapatunk még így is toronymagas esélyese a csütörtöki mérkőzésnek, amit véleményem szerint kötelező behúzni. Szurkolók továbbra sem várhatóak, viszont tévés közvetítés igen, a DigiSport újra képernyőre tűzte csapatunk bajnokiját. A találkozót Gianpaolo Calvarese vezeti majd.

Bár idén lesz még poszt a blogon, én személy szerint már nem hallatom a hangom, így engedjétek meg, hogy mindenkinek kellemes karácsonyt, és trófeákban gazdag új esztendőt kívánjak! Forza Roma per sepre!