Roma-Bologna 3-0

A Roma 3-0-ra győzte le az Olimpicoban a Bolognát, Momo Salah mesterhármasával.

momo-salah

Ezek voltak a kezdők:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Peres (77′ Gerson), Fazio, Rüdiger (57′ Paredes), Jesus; De Rossi, Strootman; Salah (84′ El Shaarawy), Nainggolan, Perotti; Dzeko.

BOLOGNA (4-3-3): Da Costa; Krafth, Ferrari, Helander, Masina (85′ Torosidis); Nagy, Viviani, Taider (65′ Pulgar); Dzemaili, Sadiq (51′ Destro), Krejci.

Semmi meglepetés, Spalletti mester a legerősebb keretet küldte harcba, hátul a védelem adott volt a sok sérülés miatt, baloldalt Juan Jesus kezdett. Középen a Strootman-De Rossi páros szervezte a játékot és alkotta a védőgátat a védelem előtt. Elől pedig ismét Perotti kapott lehetőséget, El Shaarawy végül a kispadra szorult.

fazio-vs-sadiq-bologna

Furcsán indult a meccs, úgyis mondhatnánk, hogy a Roma elaludt és az első percekben szenvedtünk a Bologna ellen, valójában majdnem gólt kaptunk, köszönjük meg Krejcinek, hogy nem találta el a kaput. Sadiq is igyekezett fenntartani a „romanisták a Roma ellen” babonát, szerzett egy gólt is, de szerencsére a labda már kint volt a gólja előtt. Valójában ennyi volt romanista ellen (Viviani, Destro, Sadiq, Torosidis), kész csoda, hogy nem fordítva alakult a meccs.

bruno-peres-bologna

A 11. percben jött Dzeko első villanása, a lövése sajnos a kapufa rossz oldalán szállt el. De alig két perccel később a Roma megszerezte a vezetést, Perotti akciója után Salah szerzett gólt, a lövése megpattant Masinán és teljesen becsapta Da Costa kapust.

golorom-bologna2

A gól picit megtörte a Bolognát, a Roma többször megszerezhette volna a második gólt, de Dzeko, Nainggolan és Perotti egymás után alig centikkel hibázták el a gólt. A 33. percben aztán Strootman gondolt egy nagyot és érthetetlen labdát adott hátrafelé, amiből egy félelmetes indítás lett Sadiqnak, szerencsére Szczesny követte a játékot és valahogy sikerült megelőznie Sadiqot egy káprázatos szereléssel.

dzeko-bologna

A második félidőben megint Dzeko veszélyeztette a Bologna kapuját, de Da Costa kétszer is jól védett. Az 50. percben a Bologna lecserélte Sadiqot Destrora, ezzel arra is ügyltek, hogy ne csökkenjen a pályán lévő volt romanisták létszáma. A Bologna feljebb jött és ezzel hatalmas területet hagyott a Rómának. Közben Rüdiger is elfáradt, a német csütörtökön játszotta az első egész meccsét az Austria ellen, le kellett őt cserélni Paredesre, aki beállt a középpályára és De Rossi hátrament Fazio mellé a védelembe.

nainggolan-bologna

Az 58. percben Salah elfutott Masina mellett és megszerezte a második gólját, de Giacomelli bíró sporttárs látott egy nem létező szabálytalanságot az egyiptominál és nem adta meg az amúgy érvényes gólt (ezzel mellesleg az őrületbe kergette Spalletti mestert). De ami késik nem múlik, az egyiptomi tarthatatlan formában volt, először kihagyott egy újabb helyzetet, majd a 62. percben megszerezte a második gólját, Strootman szép indítása után.

golorom-bologna

És még mindig nem volt vége, Salah még mindig nem volt elégedett, a 70. percben, a sokadik vágta után a jobb szélen, megszerezte a harmadik gólját, amikor elsőként ért oda a Dzeko lövése után kipattanó labdára. Salah megszerezhette volna a negyedik gólját is, de ahelyett, hogy kapura lőtt volna, inkább önzetlen volt és mindenáron Perottival akart gólt rúgatni, így nem lett semmi az egészből. Végeredmény 3-0 és hiába kezdett jobban a Bologna, végül egész olcsón megúszták a római kirándulást, főleg a második félidőben látottak alapján, ez lehetett volna sokkal csúnyább is.

salah-bologna

Nagyon jók voltunk, ez Salah nagy meccse volt, az első mesterhármasa a Serie A-ban és természetesen hazavitte a labdát is. Nem lehetne csinálni valamit ezzel az Afrika-kupával? Perotti is félelmetes volt, De Rossi és Dzeko is nagyot játszottak. Külön öröm volt, hogy a védelmünk végre nem kapott gólt, úgy tűnik Juan Jesus is végre megértette, hogy amikor nála a labda a tizenhatosunknál, akkor ne kezdjen el cselezni középre a kapunk elé, mert abból még soha semmi jó nem jött ki.

salah-bologna2324

Szép győzelem volt, visszaszereztük a második helyet a bajnoki tabellán és közben leszakítottuk egy picit a Napolit is. Túl vagyunk egy elég kemény menetelésen, a lehető legjobbkor jön a jól megérdemelt válogatott szünet, hogy a mieink szusszanjanak egy picit és 20-án folytatjuk az Atalanta ellen.