Vasárnap esti bolognai

A csütörtöki kupamérkőzés helyszíni megtekintése miatt kialakult eufória hatása alatt készül most ez a Bologna beharangozó. Ezért előre kérnék elnézést. Abban viszont bízom, hogy a csapat lendülete nem törik meg Donadoni gárdája ellen. Bizony jó kis csapattá formálódott az egykori szövetségi kapitány és Nagy Ádám klubja, ettől még a fővárosi, esetünkben pályaválasztó AS Roma a favorit. (a szombat esti oddsok: 1: 1.25 / X: 6.00 / 2: 12.00)

Manolas orra
Manolas orra

Ahogy a bécsi mérkőzésen jól megmutatta támadó arcát a Roma, úgy képzelem a vasárnap esti találkozót szintén! Bár ez csak az optimista fantáziám szüleménye. Ilyen helyzetben a kisebb olasz klub kizárólag a biztonságra törekszik majd, zártan védekezik, többek között Nagy zseniális labdaszerzéseivel spékelve.

A vendégek részéről, várhatóan egy 4-5-1-s betonbunkerre számíthatunk. Costa kapus előtt Masina – Helander -Ferrari – Mbaye védőnégyessel, középen Dzemaili – Nagy – Taider, a két szélen Krejci és Rizzo, elöl pedig a jól ismert Destro. Azaz „volt római ellenünk rúg gólt”, „játszik jól” átok beteljesülése igencsak fennáll. Reményeink szerint vasárnap elmarad mindez, és ha nehezen is, de feltörik majd ez a védelem, és jönnek ütemesen a Farkasok góljai… mint az Ernst Happelben!

Munka
Munka

Hazai oldalon a sérüléshullám még bőven tart. Valamivel rendezettebb védelemben már reménykedhetünk. Szczesny a kapuban, a védelemben Peres – Rüdiger – Fazio – Juan. Középen egy defenzívebb hármas Paredes (vagy Strootman) – Ninja – DDR személyében, elöl a pihent Salah mellett a bombaformában futballozó Dzeko, illetve a mostanában Perottival együtt halványuló El Shaarawy.

Egyes források 4-2-3-1-s felfogásban képzelik mindezt, máshol a divatosabb 4-3-3 a kezdő felállás. Ez nyilván semmit nem jelent, menet közben csodálatosan képes alkalmazkodni a szükséges feladatokhoz kedvenc csapatunk. Kispad tekintetében igen szűkös a helyzet, több fiatal játékos leülhet holnap a kopasz tréner mellé. Várhatóan őket tudja nevezni a szakmai stáb. Alisson, Lobont, Marchizza, De Santis, Strootman (vagy Paredes) Gerson, Perotti, Iturbe.

DDR most sok lehetőséghez jut
DDR most sok lehetőséghez jut

A Bologna elmúlt öt mérkőzésén nyeretlen maradt, bár igen szerencsétlenül alakultak döntetlenre meccseik, ettől még pontok tekintetében nem állnak jól, a tabella alsó felében helyezkednek el. Utolsó győzelmük szeptember végére datálható, akkor a Sampdoriat felett arattak diadalt.

Én személy szerint követem idén a Bologna mérkőzéseit, Nagy Ádám miatt. Könnyű leírni róluk, hogy a kiesés ellen kell küzdeniük, meg hogy alakul a csapatjátékuk, de még csak az út elején járnak. Egy dolgok akartam megemlíteni, ami szerintem fontos: a szerencsével állnak nagyon hadilábon, ahogy az előző bekezdésben szóba került, a Sassuolo ellen a lefújás előtt jött Matri egyenlítése, a Fior ellen múlthéten egy piros lap – tizenegyes kombináció okozta a vesztüket, vagy akár a Genoa elleni bajnokin három piros mellett a hajrában veszítették el a mérkőzést. Meglátjuk, holnap milyen lesz a kapcsolatuk Fortunával.

Nagy Ádám a kezdőben
Nagy Ádám a kezdőben

Amennyiben a megjósolható forgatókönyv szerint alakulnak majd az események, akkor egy dolog lehet mérvadó, mégpedig az első gól megszerzése. Jól időzítve könnyedebb mérkőzést varázsolhatnak a srácok nekünk vasárnap estére, de ha görcsösen nyomjuk majd a hálóhoz a bolognai csapatot, akkor kutya nehéz lehet…

A találkozó vasárnap este, háromnegyed kilenckor indul. Talán ultrák is lesznek, hiszen a kerítés módosítva lett más sportesemények miatt. Remélem nagy koreográfiákkal készülnek, és erre pihentek csütörtökön, mivel az osztrák fővárosba csak nyomokban utaztak el.

Ez szomorú, de tekintsünk előre, a Juventusnak marad két fontos BL mérkőzése még erre az évre, ameddig arra koncentrál Allegri, szépen rájuk kellene mászni. Nem azzal a játékkal, amivel az Empoli ellenében próbálkoztunk, hanem azzal az önfelet támadó focival, amit az Austria kapott!