Firenzében folytatjuk

Sűrű programunk folytatódik, szinte összeérnek a posztok, annyi tétmérkőzése van ebben a periódusban. Csütörtökön még Csehországban égtünk, vasárnap este már Sousa Fiorentina-ja vár ránk Firenzében. Nem tudom a játékosok jártak-e otthon, vagy egyből az észak-olasz városban utaztak, de annyi biztos, komoly feladat vár rájuk.

A vasárnapi záró mérkőzés
A vasárnapi záró mérkőzés

Bár Spalletti pihentetett pár kulcs játékost, vagy mondjuk úgy rotálja a keretét, illetve a Viola is járt egy hasonló nemzetközi túrán, mint a Farkasok, attól még mindkét gárda a bajnokságra fókuszál, és ma este jön a fontosabb erőpróba. Egyébként a Fior görögországi kiránduláson játszott döntetlent a PAOK ellenében.

A tar mester csütörtöki kezdőjében szerephez jutott Sárika, Iturbe, Gerson, Paredes vagy Alisson. Igencsak felforgatott csapattal tiszteltük meg a sörgyáriakat, de ebből inkább arra lehet következtetni, hogy a fontos emberek pihenőt kaptak. Strootman, Salah elutazott a csapattal, de nem lépett pályára, DDR eltiltása miatt repülőre sem szállt. És bár Dzekot és Florenzit „be kellett cserélni”, túl sokat ők sem játszottak. Ebből én arra következtetek, hogy egy pihent csapat érkezhet Firenzébe, és bár igen kellemetlen ellenfél a Sousa -féle Fior, valahogy behúzza kedvenc csapatunk ezt a mérkőzését, és megindult ebből a mély gödörből felfelé…

Egy régi kép
Egy régi kép

El lehetne azon rugózni, hogy milyen mély ez a gödör, vagy épp gödör -e egyáltalán. De az biztos, hogy ez a keret erősebb a tavalyinál, Spalletti egész nyáron a csapattal tudott dolgozni, és ennek ellenére lohasztó, kiábrándító a játék, ráadásképp az eredmények is csak nagy jóindulattal elfogadhatóak. Nyilván nem érdemes keseregni szeptember közepén, és reális képet szintén nehéz alkotni egy csapat játékáról, de sok elszomorító dolgot lehet tapasztalni.

Persze a Stadio Artemio Franchi kerítése sincsen kolbászból, két bajnoki mérkőzést tudtak befejezni ebben a kiírásban eddig. Az egyiken egy magyarázható vereség a Juventus ellenében, illetve egy szűk győzelem a Chievo felett. Ezen kívül futotta még egy PAOK elleni gól nélkülire az EL-ben. Erős csapata van Sousa-nak, jól is bánik velük, akár tetszik ez Kaszinós Gyurinak, akár nem.

Az AS Roma kezdője
Az AS Roma kezdője

Várható kezdőjük így alakulhat: FIORENTINA (3-4-2-1) : Tatarusanu; Tomovic, Rodriguez, Astori; Tello, Sanchez, Badelj, Milic; Ilicic, Valero; Kalinic.

Ma este a DigiSport tolmácsolásában, 20.45-től mindenki megnézhet, mire megy ez a két, többre hivatott gárda egymással. Véleményem szerint egy álmos döntetlen lesz, vagy az elmúlt évek formája következik és sikerült viszonylag simán verni a Violát. Meglátjuk, de jelen helyzetünkben én igencsak borúlátó vagyok.