Genovában a második helyért

Megint egy hétfői kalandozás vár a Romára, miután egy héttel ezelőtt a Napolit sikerült megverni egy kései góllal. Az ellenfél most talán egy fokkal könnyebbnek tűnik, de hazai pályán erős a Genoa.

Hétfőn sikerült közelebb kerülni a második helyhez, de ha komolyan gondoljuk a selejtezés nélküli BL részvételt, innentől a minimális cél a maximum. Elnézve a Napoli hátralévő meccseit (Atalanta otthon, Torino idegenben, Frosinone otthon) az nyilvánvaló, hogy nekünk semmi hiba nem fér bele, és még így is elég kicsi az esély. Hogy ebből valami legyen is, a hazai pályán ötmeccses győzelmi sorozatnál tartó Genoát kell megverni.

Nehéz megmondani, hogy a Roma milyen formában van, annyit talán kijelenthetünk, hogy szeszélyesben. Gyakorlatilag az elmúlt négy meccsből három esetben nem sokon, egy-egy jókor bedobott Tottin múlt hogy egyáltalán pontot szerezzünk, a Napoli ellen pedig az utolsó percekben sikerült gólt elérni. Ha azt nézzük, hogy az utolsó nyolc gólunkból négy nemigen született volna meg a kapitány nélkül (és most itt nem kifejezetten a személyére, hanem a játékstílusára gondolok – és Pjanic meg pont most nem ér rá), akkor az utóbbi időben hazai pályán egész jól védekező Genoa ellen meg kell izzadni.  Bár a Carpi és a Bologna ellen csúnyán beégtek, azért a Sassuolo elleni idegenbeli győzelem, és az Inter verése elég jól mutat. Kutya nehéz megmondani, mire számíthatunk.

 

Saját magunkról annyit, hogy Pjanic eltiltás, Florenzi pedig sérülés miatt nem léphet pályára. Florenzit pótolja Maicon, de Pjanic hiánya vagy egy elég sótlan De Rossi, Keita, Nainggolan hármast eredményez, vagy Iago megy a középpályára – ami eddig nemigen jött be -, vagy pedig jön a 4-2-3-1 Dzekóval. Egyik sem hangzik garanciaként a jó játékra, de a legvalószínűbb tán az utolsó verzió. A hazaiaknál Perin és Pandev sérült, egyébként minden rendben. A három védős rendszer kőbevésett náluk, nem így a kezdő. A Lamanna; Munoz, De Maio, Izzo; Ansaldi, Rincon, Dzmaili, Rigoni, Laxalt; Suso, Pavoletti felállást predesztinálják több helyen, igazi lábtörő középpálya, védekezni is tudó szélsőkkel, de ebből tényleg bármi lehet, sokféle felállást próbált már Gasperini.

Exekből most mi állunk jobban.

Mivel nem láttam a Napoli elleni meccset hála a zseniális hétfő délutáni időpontnak, nem igazán tudom, mire számítsak, az azelőtti káoszból kisülhet bármi jó vagy rossz, ami az eredményt illeti. A harmadik hely már 99%, a másodikra viszont nem adnék többet 30-nál, ami nem olyan nagyon kevés, de nem is sok. Ha a jövőbe tekintünk, mióta a harmadik hely is BL selejtezőt ér csak, egy olasz csapat tudta kivívni a továbbjutást a csoportkörbe, a Milan. Persze, ez még nem Spalletti csapata, és ha majd ő építheti fel a sajátját, akkor lehet hogy teljesen más képet fest majd a Roma, de egyelőre nem vagyok nyugodt egyik lehetséges selejtezőbéli ellenfél esetén sem.