A „nap” derbije

Április 25-én, a felszabadulás napján taljánföldön a pizzériák, fagyizók, kocsmá…, akarom mondani vendéglátó ipari egységek kivételével szinte minden zárva tart. Azonban az ünnepnap teljessé tétele érdekében 3 találkozót is rendeznek a nap folyamán, és eme remek alkalmat megragadva, plusz a két szurkolótábor egymás iránt érzett „szeretetét” nem figyelmen kivül hagyva, (a „dogózó” magyar romanistákat viszont magasról leszarva) 15:00 órakor rendezik a Derby del Sole-t.

napoli-4492351403

„A béke jegyében”

Az idei szezonnak nagy reményekkel nekivágó (aztán a zebrák mögött rendre elvérző) két csapat küzdelmes csatájának lehet szemtanúja az, aki valamilyen módon élőben nyomon tudja követni a mérkőzést, hiszen az ezüstérem szempontjából fontos találkozó vár a két együttesre, s ámbár a Nápolynak még van matematikai esélye a bajnoki cim elhóditására, kétlem, hogy van olyan ember a  Vezúv lábánál elterülő városban, aki ebben még komolyan hisz. A találkozó nem csak  a bajnoki ezüstért folyó versenyfutásról, hanem még vagy 50 millió „egyéb” okból is kiemelten fontos mindkét klubnak, hiszen aki ezt a mérkőzést megnyeri az nagy lépést tehet az egyeneságú BL indulásért.

A bajnoki véghajrára felemás formában érkeztek a csapatok, a Roma két „soványka” döntetlen után heroikus küzdelemben múlta felül Torino kézilabdacsapatát az előző körben, mig a „Maradona 2.0” nélkül felálló Nápoly egy laza hatossal zavarta haza a Bolognát….   Higany Udineben elkövetett picsogása első körben 4 meccses eltiltást hozott magával, ami a  felebezés után háromra redukálódott, igy farkasaink ellen már ismét a pályán láthatjuk az isteni Gonzálót. A fogadóirodák ha minimálisan is, de a hazai csapat győzelmét prognosztizálják, de bizony mondom néktek, aki erre a mérkőzésre tenne nagyobb összeget, annak inkább az orosz rulettet javasolnám a sportfogadás helyett.

russian-roulette-image (1)

„5 out of 6 people enjoy playing Russian Roulette…”

Na, de a hülyeséget egy rövid időre félretéve lássuk, hogy mire is számithatunk a találkozón. Amennyiben a tisztelt kolléga jóslata beigazolódik akkor a Roma egy Rudi által oly sokszor preferált 4-4-3 felállásban rohamozhatja  a Nápoly védekező harmadát, a következő névsorral:

 Szczesny, Digne, Rudiger, Manolas, Florenzi, Pjanic, Keita, Nainggolan, Perotti, Salah, El-Shaaraway

Sarri mester pedig szintén egy hasonló taktikát választva az alább olvasható 11 futballistáját küldheti hadba az Olimpicoban.

Reina, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Allan, Jorginho, Hamsik
Callejon, Higuain, Insigne

A névsort elnézve egy hektikus, kemény párharcokat hozó meccsre számitok, sok-sok vaffan culo, és putázással tarkitva…. Nagy kérdés lesz, hogy az egyébként sem valami stabil védelmünk ellen tud-e majd állni a dél-olasz rohamoknak, és vajon Higuain milyen formában tud visszatérni az eltiltása után. Nincs kétségem a felől, hogy a mérkőzés lényegi kérdéseit egyéni villanások fogják eldönteni, de hogy melyik csapat fog ebből szó szerint profitálni azt már nem merném megjósolni. Egy döntetlen mindenképp a Nápoly számára lenne elfogadhatóbb eredmény, de egy idegenbeli győzelem esetén nem csak a presztizs harcot, hanem a bajnokság további (felfelé) nyitott kérdéseit is eldöntené…

totti (1)

Kicsoda?   Higuain?  Na neee….

Nekünk sok lehetőségünk már nem maradt, ha még elakarjuk csipni a dobogó második fokát, akkor bizony oda kell tenni magunkat, és minimális hibaszázalékkal kell hogy lehozzák a srácok a meccset, amibe az elmúlt 3 mérkőzés töketlenkedései nem férnek majd bele. Szintén kérdés, hogy Spalletti végre fejet hajt-e majd a népakarat, és a józan paraszti ész előtt, és időben aktivizálja-e a atombomba inditókulcsát, hisz bármennyire is szeretné, Totti rendre bizonyitja, hogy Ő még mindig megkerülhetetlen Rómában, és amig Ő játszani akar, addig játszatni is kell! END OF STORY!!!

A mérkőzés további taktikai és financiális részleteibe nem merülnék bele, révén, hogy Legris szinte minden részletre kiterjedő posztját nem tudnám már mivel bőviteni, igy  végszó gyanánt mindenkinek jó szurkolást kivánok Egri Viktor „objektiv” közvetitéséhez…

Forza Roma!