Empoli – Roma következik

Tomboló nemzetközi kupahét ide vagy oda, szinte mindenki az AS Roma kapitányának mondvacsinált ügyén rugózik. Persze ez költői túlzás, de mindenképpen döbbenetes, hogy mekkora vihart kavart a biliben egy közel negyven éves klublegenda sértődött nyilatkozata. Még benito is tollat ragadott, hogy véleményt formáljon az ügyben. Köszönjük.

Egy jó Salah szombaton is kell majd!
Egy jó Salah szombaton is kell majd!

Nem tisztem ítélkezni senki felett, de jelen helyzetben Totti bölcsebb lett volna, ha csöndben marad. Spalletti döntése megkérdőjelezhetetlen, hiszen mint edző a teljes felelősség az övé! Ha a sírásra berakja a kezdőbe a Capitanot, akkor bárki sír, máris játszik? Amúgy legjobb tudomásom szerint Totti kezdő lett volna a Palermo ellen, ha nem nyafog. Erről ennyit. Koncentráljunk a széthulló félben lévő Empoli elleni bajnokira, ami következik.

A Carlo Castellani-ról elnevezett stadion közönsége 2016-ban még nem ünnepelhetett győzelmet. Reményeink szerint nem a szombaton 18 órától megrendezett bajnoki mérkőzés után fog ez a rossz sorozat megszakadni. Pedig az Empoli, Giampaolo irányításával kiváló őszt produkált, még mindig a tabella felső felében tanyáznak, viszont az eredmények mostanra elmaradnak.

Repül?
Repül?

Utóbbi időben csapnivaló formában van a toszkán kiscsapat. Gyakorlatilag a Palermo után a második leggyengébb utolsó öt meccsel rendelkeznek jelen pillanatban. Rágódhatnánk azon, hogy a szépen kifutott idény eleji forma még a Nápolyba költöző Sarri eredménye, vagy sem. A lényeg, mostani helyzetük, és a mi csapatunk lendülete egyértelműen a sima vendég győzelem felé mutat.

Több római is szerepel kölcsönben a kékeknél, többek között a kapus Skorupski, vagy a középpályás, „nagy reménység” Paredes. Mindkettőjük formája elfogadható, folyamatos játéklehetőséget kapnak, amivel élnek is. Legutóbb a Napoli elleni bajnokijukat láttam teljes hosszában, ahol egy igen masszív, de a szerencsével hadilábon álló alakulat képét mutatták. Legeredményesebb gólszerzőik jelenpillanatban Maccarone (11) és Saponara (5).

Gólöröm
Gólöröm

A közel 100 éves klub utolsó bajnokiját a Sassuolo ellen játszotta, és egy igen szoros meccsen maradtak alul a cementgyáriakkal szemben. Legjobb teljesítményt Zambelli és Pucciarelli nyújtották, míg a Róma által szemmel tartott Tonelli kisárgult az első félidőben. A pontszerzés elmaradt. Pont úgy, ahogy vereség lett a kiesés ellen menekülő Frosinone ellenében is. Szóval régen nyert már az Empoli.

Az októberi, fővárosi mérkőzésen viszonylag simán, 3-1 kaptak ki. Pjanic, DDR és Salah góljaira a hajrában tudtak csak válaszolni. Akkor az még egy másik Róma volt, és egy összeszedettebb Empoli. Mára sok minden megváltozott, Spalletti a helyes irányba fordította csapatát, zsinórban öt bajnokit nyert, ami a jelenlegi legjobb formamutató a Serie A-ban. Persze nyavalygóra foghatnánk, hogy a mezőny alsó felével szemben sikerült ezt a sorozatot produkálni, de valahol el kell kezdeni. A sorsolás pedig nem Spalletti és a Roma vezetők akarata.

Pjanic a földön
Pjanic a földön

Ráadásul pont az Empolihoz hasonló Carpi vagy épp a Sassuolo ellenében sikerült vendég győzelmeket kiharcolni, ami jó előjel a szombati fordulónyitányra. Ezen a vonalon továbbhaladva, szépen lassan eljutunk a bevethető játékosok, várható kezdők témájához. Illetve újra visszacsatolhatunk a bevezetőben feszegetett „Totti ügyre”. Kíváncsian várjuk, a héten nyújtott edzésmunka meggyőzi-e a tar mestert arról, hogy egy ilyen mérkőzésen a veterán klublegenda kezdő szerephez juthasson. Meglátjuk.

Strootman újra bevethető, keményen edz. Ettől jobb hírt aligha kaphatott a múlt héten az egyszeri romansita. További fejlődést, és egyre több játéklehetőséget kívánunk neki. Amire minden bizonnyal szükség lesz, hiszen Keita nem lesz már fiatalabb, míg DDR egy cudar vádli sérüléssel bajlódik. Pjanic gyakorlatilag minden mérkőzésen pályára lépett úgy ahogy Nainggolan is. Azaz jól jön a friss erő a középpályára.

Dolgozni keményen!
Dolgozni keményen!

Nem tudok, és nem is akarok Spalletti fejével gondolkodni. Ami biztos, jövő héten semmilyen kupaérdekeltségünk nem lesz, tartalékolni felesleges. Ráadásul a fordulóban újra összecsapnak a tabella első ötöséből négyen. Lesz Juventus-Inter és Fiorentina-Napoli mérkőzés, ez kiváló lehetőség a távolságok csökkentésére/növelésére. Élni kell vele!

Várható kezdő
Várható kezdő

Figyelemben véve a támadószekció formába lendülését, – gondolok itt akár Salah vagy Dzeko legutóbbi mérkőzésen nyújtott teljesítményére – talán magabiztosan várhatjuk a találkozót, és joggal reménykedhetünk a hatodik győzelemben. A mérkőzés szombaton, 18 órától kerül megrendezésre, közvetítés a DigiSport 3-on lesz, élőben.