Idő, idő, idő

Habár ez a blog nem éppen gamer magazin, mégis a 90-es évek egyik népszerű játékából a Carmagaddon magyar forditásából a loptam az idézetet a poszt főciméhez. A fiatalabb, és a számitógépes játékokra kevésbé nyitott olvasóink számára összefoglalva, a program arról szól hogy egy poszt-apokaliptikus időket idéző autóval mindent, és mindenkit széttrancsírozva csak mi maradjunk életbe a végén.

ido1

Nyilván a kedves olvasó feltette magában a kérdést, és ez mégis, hogy a pi..ába kapcsolodik most ide hogy miért egy ilyen „old school” játék ismertetésével próbálom felvezetni a Milán elleni mérkőzés beharangozóját? A válasz pofon egyszerű, januártól csak ilyen módszerekkel tarthatjuk még életben a Scudettos álmainkat….

Az újév első mérkőzése, sajnos nem úgy sült el, ahogy azt vártuk(?), csapatunknak 2-0 vezetés birtokában is sikerült X-re „menteni” a végeredményt a Chievo otthonában… Foghatnánk ezt a teljesitményt a hiányzókra, de nem kinném, hogy a mostanában igencsak halovány formában játszó bosnyák alakulat sokat tudod volna hozzátenni a mérkőzés végkifejletéhez. Na de sok időnk nics, hogy ezen rágodjunk, hiszen holnap már a nagy múltú Milánó, piros-fekete feléből érkezik látogató az Olimpico-ba.

Ha csak a Seria A top csapatait nézzük akkor bátran kimerem jelenteni, hogy akivel még a mi jelen helyzetünkben sem szívesen cserélnék az biztos, hogy a AC lenne… A világ egyik legpatinásabb klubja, már évek óta csak árnyéka régi önmagának, és a játékosként egykor a Rómát is megjárt, (de mégis Lacikáéknál kiteljesedő) Siniša Mihajlović edző „úr” koránt sem hozza azokat az eredményeket, amiért tavaly Don the „playboy” Silvio elcsábította Őt a Sampdoria kispadjáról. Szóval a Milan szartengere is hasonló fodrokat vet, mint amiben mi úszunk már hónapok óta, azzal a különbséggel, hogy nekik még annyi mentségük sem lehet erre, hogy több fronton kell, hogy helyt álljon a brigád. Az, hogy csapataink miért tartanak ott ahol tartanak, arról nem posztot hanem külön regényt lehetne irni, úgyhogy további filozofálgatás helyett maradjunk annyiban, hogy a rossonero is hasonlóan dilettáns vezetéssel rendelkezik, nem kevés pénzhiánnyal megspékelve.

ido2

No de lássuk, hogy mire is számíthatunk az előttünk álló mérkőzésen! Ha hihetünk a híreknek (football-italia), Totti már a Milán ellen visszatérhet, és bár kétlem, hogy Mr agytröszt azonnal a kezdőbe jelölné, de maga a tudat, hogy bevethető állapotban van, már javithat a csapat morálján. Hátul a szokásos Digne, Manolas, Rüdinger, mellett csak az lehet a kérdés, hogy a Florenzi, Maicon kettős közül melyik kezd, a pályán, és melyik a padon. Én az első félidőben Maiconra szavaznék, és a másodikban hoznám be Flo-t. A középpályán szintén visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba, meglepődnék ha DDR a sérüléséből felépülve nem kezdene. Elől Dzekó eltiltására vonatkozó fellebbezést elutasitották, igy ismét a fiatal Sadiq kezdhet a helyén, igy a nigériai Peter Crouch már zsinórban a 3. meccsén kaphatja meg a lehetőséget a gólszerzésre, a szélekről a Gervinho, Salah kettőssel megtámogatva.

A Milán kezdőjének, megjósolásába idő szűkében nem bonyolodnék bele, Mihajlović az alább olvasható 23 játékost nevezte a keretbe:

Abbiati, Donnarumma, Livieri; Abate, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Ely, Mexes, Romagnoli, Zapata; Bertolacci, Bonaventura, De Jong, Mauri, Kucka, Montolivo, Poli; Bacca, Boateng, Honda, Luiz Adriano, Niang.

Ennek tükrében annyi bizonyos , hogy három ex-romai játékos is a keretben lesz, (Menez sérült), a védelemben „Lazignoli” kaphat lehetőséget, arra hogy kiharcoljon magának egy újabb piros lapot a Milán mezében, a középpályán pedig Bertolacci veheti fel a harcot a DDR, Pjanic, Ninja trióval, a Milan ékpárosa pedig a Bacca, Luiz Adriano kettősben materializálódhat szombat este 20:45-től az Olimpico gyepén.

ido3

UI: Szintén nem mellékes tényező, hogy a mérkőzést minden tekintetben izgatott várakozás előzi meg, a sajtó borotvaélesre kifent tollakkal, és csorgó nyállal várja, hogy vajon melyik mester hulláját cincálhatják szét a mérkőzés után….