Feyenoord ment, Torino jön

Csütörtökön az elmúlt évek sokadik Roma – Feyenoord összecsapásával zárult De Rossi első nemzetközi kupapárharca. Szerencsére sikerrel vette a csapat hazai környezetben a visszavágót, bár a rendes játékidő újra 1:1 lett, a büntetőpárbajban felülkerekedett a fővárosi klub. Nem kis szerepet vállalt mindebben Svillar kapus. Ahogy DDR nyilatkozott a mérkőzést követően, „így a legjobb nyerni!”

Bizonyára vannak sokan, akik nem teljes mértékben értenek egyet a fiatal olasz tréner szavaival, és egy nyugodtabb végkifejlettben kiharcolt továbbjutást is el tudtak volna képzelni, de ezt a gondolatot írjuk most a pillanat hevében adott nyilatkozatnak. Mindenesetre a csapat következő ellenfele a Brighton lesz, De Zerbi legénysége véleményem szerint messze nem a legrosszabb, ami jöhetett a tizenhatban, de attól még egy kutya nehéz párharcra számítok.

Nem mellesleg a Brighton egy Ajax, Marseille, Athén hármast tudott magamögé szorítani a csoportkörben, és győztesként most csatlakozik majd a rájátszás küzdelmeihez. Nyilván beszarni nem kell, de az tény, hogy kiemelkedően muzsikálnak De Zerbi kezei alatt az angolok. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb fiatal edző a piacon most az olasz, és olyan nevek kerülnek vele kapcsolatban szóba, mint a Barcelona.

A Feyenoord elleni meccsről még annyit, hogy gyors holland vezetésre, negyedóra múlva érkezett Pellegrini remekbe szabott gólja, amivel be is állt a végeredmény. A tizenegyes párbajban fővárosi részről Lukaku hibázott mindössze, így 4:2 arányban diadalmaskodtak a Farkasok. Halkan ide szeretném írni, hogy a legtöbbet talán Lukaku veszített azon, hogy De Rossi vette át a csapat irányítását. Nem találja a helyét ebben a felfogásban, és ez a kihagyott tizenegyesénél csúcsosodott ki számomra egyértelműen. Jól látszik a testbeszédén, ahogy a pályán küzd, valahogy nem kényelmes neki a jelenlegi szerepe. Remélem sikerül kilábalnija ebből, és újra értékes gólokat szerez majd, mint ahogy tette az odavágón is Rotterdamban.

A csütörtök esti nemzetközi szereplés miatt hétfőre csúszott a soron következő bajnoki mérkőzés, amit a Torino ellen kell megvívni 18:30-tól. A Torino jelenleg a tabella közepén helyezkedik el, hullámzó teljesítményt produkálva. Legutóbb pont a Lazio verte őket, de ennek ellenére is masszív középcsapat révén elég nehéz két vállra fektetni a Bikákat. A keretükben olyan játékosok állnak Juric rendelkezésére, akik magasabb szinteken is megfordultak, gondolok itt Zapatara, aki a gólfelelős, Rodriguezre, aki évekig volt a Milan meghatározó szélső védője, de említhetném a kapust, Milinkovic-Savicot, aki ebben az idényben 7.0 osztályzattal rendelkezni 2160 játékpercet követően.

Juricot talán külön be sem kell mutatni, dörzsölt horvát, aki számos komoly csatát megélt már. Nekem az egyik kedvenc edzőm, aki azzal a rissz-rossz Genovával évekig vitézkedett. Az Ő neve is számos komolyabb klubnál szóba került már az elmúlt időszakban. Nem véletlenül. Ettől még ez egy nyerhető mérkőzés, amit a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos lenne be is húzni. Szépen alakulnak a körbeverések/pontvesztések a riválisaink körül, szóval ha a nemzetközi kupaindulás cél jövőre, akkor az ilyen mérkőzéseket hozni kell!

A kora esti kezdőt illetően pár kérdőjel van csak a csapatban. Svillar helyzete szerintem legkésőbb a csütörtöki EL meccsen eldőlt végleg, DDR-nél Ő lesz az első számú kapus, pont. A védelemben több forrás is megemlíti lehetséges kezdőként Smallingot, de visszatérhet N’Dicka szintén. Középpályán a Cristante, Paredes, Pellegrini hármast favorizálják az olasz lapok, itt jöhet esetleg valaki helyett Bove. Elől pedig az edző kedvenc hármast jósolják Dybala, Lukaku, El Shaarawy. Szerephez juthat még Azmoun, vagy a fiatal Baldanzi. Meglájuk, szerencsére Sport1-s közvetítés lesz. A többit pedig már bízzuk a srácokra.