Fiorentina után, Sheriff előtt

Utolsó felvonása következik az Európa Liga csoportkörének. Ellenfelünk a „jó nevű” Sheriff lesz. Sajnos az előző körben lejátszott döntetlen a Servette ellen és a prágai vereség miatt a csoportelsőség megszerzéséhez óriási szerencsére lenne szükség. A továbbjutás nem forog veszélyben, de nagyon nem mindegy, hogy egy plusz párharcot kell-e vívni a BL harmadikjai ellen, vagy február végéig nemzetközi tétmérkőzést nem kell játszani.

Az az igazság, hogy a csapat magának intézte a sorsát, ebből a harmatgyenge csoportból négy kör után tovább kellett volna jutni a csoport élén, de ez nagyon nem sikerült. Így igazi szenvedés vár szeretett csapatunkra. Ami egyébiránt a prágai zakó óta veretlen, és becsusszant a legjobb négybe is a bajnokságban, de ez messze nem a vége még. Ráadásképpen igazán komoly rodeó következik a karácsony-vízkereszt időszakában. (Sheriff (EL), Bologna, Napoli, Juventus, Cremonese (OK), Atalanta, Milan a menü január 14-ig!)

Ejtsünk pár szót a Fiorentina elleni bajnoki meccsről, mielőtt távolabb lépnénk és megpróbálnánk elemezni az idei őszt. Sikerült gyorsan vezetést szerezni egy tanári (!) akció végén. Tényleg vitathatatlan, ha Dybala és Lukaku egyszerre pályán van támadójáték is van, amint megsérült az argentin, abban a pillanatban megszűnt mindez. Borzasztóan frusztráló, hiszen a dél-amerikai megint kidőlt 2-3 hétre. Ráadásul Lukaku is megpróbált becsúszva szerelni, aminek egyből piros lett az eredménye. Azaz Bolognában egyikük sem lesz bevethető.

Visszatérve még a Fiorentina meccsre, Dybala sérülését követően a csapat mintha elfelejtette volna, mit is szeretne játszani, és teljesen átadta a területeket az ellenfélnek. Aki szépen fogokozatos köszönte szépen mindezt, és egyre veszélyesebb akciókat vezetett. Ha Rui Patricio nem hozza azt a kiemelkedő teljesítményt, amivel előállt vasárnap komoly bajba került volt az AS Roma. De így, kizárólag a védekezésre koncentrálva sikerült egy pontot megmenteni a találkozó végére.

Az hogy Zalewski mire gondolt a második sárgája előtt, nehéz lenne megmondani. Amennyiben tényleg kérte Mourinhot, hogy kapjon lehetőséget, akkor sikerült ezt újra, talán most még komolyabban elbaltázni. Ismerve a portugált, nehezen tudom elképzelni, hogy rövid távon megbocsájtaná mindezt a fiatal lengyel szélsőnek. Tetőzve a bajt Azmoun is megsérült, szóval igen jelentős vérveszteség árán sikerült pontot szerezni. Ráadásképpen az Afrika kupa is kezdődik hamarosan. (2024.01.13.)

Azt biztos, hogy a csapat előtt álló erőltetett menet rengeteg kérdésre megadja majd a választ. Van-e helye a csapatnak a legjobb négyben, képesek leszünk-e Bolognában vagy éppen Torinóban a pontszerzésre, mire megyünk majd a Milan ellen idegenben? Nyilván jobb lett volna kevesebb eltiltással és sérüléssel ráfordulni az évvégi-évelei szakaszra, de ezzel a helyzettel kell most megbirkózni. Nem szeretnék károgni, de rendesen meglepne a társaság, ha pozitív mérleggel zárnánk ezt a négy hetes periódust. Ne legyen igazam.

A Sheriff ellen olyan neveket jósolnak a kezdőbe, mint Sanches, aki állítólag már kuruzslónál is járt, a sérülése kapcsán. Belotti hosszú idő után újra kezdő lehet, akiben én személy szerint nagyon bízom. Itt a púpos előtt egy olyan lehetőség, amit megragadhat. Bízzunk benne, hogy élni is fog ezzel. Aouar és Celik szintén kezdő lehet. Meglátjuk. Nyilván a moldávok ellen bőven elég kell legyen ez a csapat. Amennyiben a Roma nyer, és a Prága kikap, csoportlesők leszünk, a többi leosztás inkább csak matematikailag értelmezhető.

Közvetítés értelemszerűen a Ferencváros-Szoboszlai tengelyben nehezen elképzelhető, szóval mindenki keressen valami jó streamet, ha erre a foci csemegére kíváncsi. Én Belotti miatt biztosan megnézem majd a találkozót és egy picit Servette szurkoló is leszek ma. A többi bízzuk Mourinhora, és a jó szerencsére. Hajrá!