Lazión innen, túl az Interen

Két rangadó között vagyunk éppen, és az ilyesmi idén nem enged győzelemre következtetni. Az Interrel sorozatban hatodjára osztoztunk a pontokon, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy keményen meg kellett izzadni ezért. Pénteken papíron könnyebb, de könnyen lehet, hogy a valóságban nehezebb párbaj következik.

Roma 2, Inter 2: Match Recap - Chiesa Di Totti

Abszolút a szokásos rangadó formáját hozta a csapat az Inter ellen. Az első félidőben biztató játék, aztán a másodikban teljes leolvadás. Most az Atalanta meccsel szemben annyi szerencsénk volt, hogy Conte kicserélte magát a meccsből. Amikor padlóra küldhette volna az Inter a Romát, jött Kolarov és Gagliardini, a Romának pedig megadatott a lehetőség az egyenlítésre. Hozzá kell tenni, egy fokkal azért jobb volt a játékunk úgy alles zusamenn, mint Gasperiniék ellen.

Nem volt szerencsés, hogy gyakran kerültek a védők 1-1 elleni szituációba Martinezzel és Lukakuval, és hát azért a belga elég rendesen ott hagyott, akit akart. Valamivel jobban kezdte a meccset az Inter, de mégis a Roma szerezte meg a vezetést. Pellegrini góljának legalább a fele Veretout érdeme. A francia mezőnymunkája, mintha ötvözték volna Nainggolant és Strootmant. Ha tehetségben nincs is az ő szintjükön, szorgalomban mindenképp.

Az első félidőt jól zártuk, akár kettővel is vezethettünk volna, de tegyük hozzá, hogy Lopeznek is kellett nagyokat védenie. Sok passzhibát követett el, de voltak bravúrjai, nélküle nem lett volna meg az egy pont. A második félidőben viszont a hajráig gyakorlatilag földbe állított az Inter. Egyértelműen benne volt a levegőben egy Atalanta-szerű összeomlás, szerencsére azonban Conte elcserélte magát, és amikor támadnia kellett volna, már nem volt rá embere a pályán.

Fonseca és Inzaghi is egyetértett: a Roma érdemelt volna győzelmet DIGI  Sport HD

Fonseca mindkét meccse a Lazio ellen 1-1-es döntetlen lett, igaz, az elsőt a Lazio, a másodikat a Roma dominálta. Talán most is döntetlenre van a legnagyobb esély, tekintve a Roma formáját a rangadókon. A Lazio nem kezdte a legjobban a bajnokságot, és azóta is felemás formát mutatnak néhány igen szép, mint a Napoli elleni győzelem, és néhány kínosabb eredménnyel.

Érdemes lesz figyelni, hogy Fonseca mennyit rotál vasárnap után. Villar bejátszotta magát a kezdőbe, igaz, ehhez talán kellett Pedro sérülése is. Pedro holnap visszatérhet a keretbe, de valószínűleg Pellegrini marad Mkhitaryan párja Dzeko mögött, így Veretout mellett ismét a spanyol kezdhet.

Nagyon fontos lenne a győzelem, mert az Atalanta és a Juventus is egy-egy elmaradt meccsel van mögöttünk, ami nélkül ötödikek lennénk. Ha a kötelezőket be tudjuk húzni, mint azt idén eddig sikerült, az egy stabil szezonhoz elég, de egy BL helyezésért azért el kell kezdeni jól és eredményesen játszani a rangadókon is. Márpedig ez idáig nem ment a csapatnak.