Egy hét, öt pont, jöhet a Cluj

Az előző hete a Romanak olyan sűrű volt ami nem angol focin szocializálódott szurkolónak és játékosnak nagyon szokatlan: egy naptári héten három este is Roma meccs volt a program, már annak aki bírta a tempót. A blog láthatóan nem tartozik ezek közé így most a tradicionális formátumban négy posztnyi témát dolgoz fel ez az írás. Cserébe marad energiánk a válogatott szünetben is érdekes tartalmat hozni nektek, úgyhogy érdemes lesz néha frissíteni akkor is a blogot.

Pedro-Mkhitaryan-Dzeko – sikerült összerakni egy nagyon ütős támadósort

A klasszikus „kevesebbet kaptok, de higgyétek el ez jó lesz nektek” marketingszöveg után nézzünk vissza hogy mi is történt az izgalmas Milan elleni döntetlen óta. Jött ugye a CSKA Sofia Rómába, akik ellen megint a Roma B állt ki és hát ez újra nem volt felemelő élmény. Annyi különbséggel a Young Boys meccshez képest hogy most a cserékkel sem sikerült megszerezni a győzelmet, de azért ehhez a szerencse is hiányzott. Mindenesetre az EL most nem bír nagy jelentőséggel, szerencsénkre nincs nagyon nehéz dolgunk a csoportban, még a szedett-vetett cserecsapattal is sikerült négy pontot összegyűjteni. Így a csütörtöki ellenfelünkkel együtt vezetjük a csoportot, hiszen a Cluj és a Young Boys is döntetlent játszott múlt héten. Jó lenne Rómában begyűjteni a 3 pontot hiszen azzal kifejezetten kényelmes helyzetbe kerülne a csapat a továbbjutást illetően.

Láthattuk a (szerintem) kifejezetten szépre sikerült harmadik mezt és Smalling is visszatért a sérülésből

Nagyjából 67 órával az EL meccs lefújása után újra az Olimpico gyepén indult útjára a labda, immáron a Fiorentina ellen. Egy ijesztő firenzei helyzet után már a 12. percben vezetést szerzett Spinazzola, Mirante gólpasszából, természetesen egy gyors kontra végén. Ezután is a Roma helyzetek domináltak, visszanézve az összefoglalót Dragowski hatalmasakat védett és neki köszönhették a lilák hogy még meccsben maradtak egy darabig. Emiatt aztán a tapasztalt Roma szurkoló nagyon izgalmasnak élte meg azt a meccset ami valójában egészen egyoldalú volt, lövések: 17 vs 8, kaput eltaláló 6 vs 1, viszont ami érdekes hogy a labdabirtoklás a Fiorentina esetében volt magasabb, mindössze 42%-ban volt a Romanal a labda. Ezt a csapat azzal ellensúlyozta hogy a vendég csapat 8 szereléséhez képest 20-at mutatott be, így sok ígéretes kontrát láthattunk, valamint a pontrúgások is veszélyesek voltak.

Bár a 70. percre megint úgy vette a levegőt mint egy 84 éves nyugdíjas aki lenyomott egy 130 méteres sprintet a buszig hogy odaérjen a Penny nyitásra, most meg kell dicsérni, mert egészen jól és hasznosan játszott. Ha valakinek akkor Rickynek bőven van lehetősége bizonyítani és szerintem mindannyian nagyon-nagyon szurkolunk neki, hiszen ő az egyetlen esélyünk egy normális jobb-bekkre

A kihagyott helyzetek a 79. percig fokozódtak amikor egy újabb kontra indult meg, Dzeko vitte fel a labdát, szépen lekészítette az előtte felfutó Mkhitaryannak, aki pedig önzetlenül átpasszolta a védők lábai között a labdát, Pedro pedig már csak az üres kapuba kellett, hogy pöcköljön úgy 2 méterről.

Amellett, hogy sikerült 3 pontot szerezni a legjobb az volt, hogy végre megint kifejezetten élvezetes meccset láttunk a csapattól! A Fiorentina számára sok esélyt nem hagyott a Roma és külön öröm, hogy egyelőre nagyon jól működik a rotálás és a sérülések sem halmozódnak. Kifejezetten kellemes meglepetés tehát egyre inkább ez a szezon, már a Milan ellen láthattunk több biztató jelet, de ők még túl erősek voltak ahhoz hogy kijöjjön ez a fölény. Egyre több játékos lendül jó formában ami köszönhető az egészen egyenletes terhelésnek is. Reméljük sikerül ezt a teljesítményt megtartani még a héten és aztán pihenhet egy kicsit a csapat nem válogatott része. De felőlem aztán a válogatottjaink is.

Csütörtök 18:55-kor DigiSport2: AS Roma – CFR Cluj. Addig pedig egy kis nosztalgia: szurkolók, BL, Totti, De Rossi. Carlo Zampa… ugyanez a párosítás 10 éve