Szombaton Genova, ellenfél a Sampdoria

Szombaton tovább „menetel” csapatunk az olasz bajnokságban. Ráadásul jelen helyzetben egy igen nehéznek mondható, genovai kirándulás vár Ranieri legényeire. Hogy mire lehet képes az életjeleket mutató csapatunk a hétvégén; nehezen tudnánk megjósolni, de azért pár gondolatot összeszedtünk a meccs előtt.

1000 utaznak

Soron következő ellenfelünk, a Sampdoria (45) három egységgel gyűjtött eddig kevesebbet, mint az AS Roma (48). Egy másik univerzumban, így egy nagyon fontos, nemzetközi kupaindulásért vívott rangadónak kellene nevezni a találkozót. Sajnos az AS Roma állapotát ismerve ezt most nem jelenthetjük ki, ráadásul újabb sérülések nehezítik a rutinos trénerünk munkáját.

De maradjunk még Giampaolo csapatánál. A Sampdoria szépen muzsikál idén is, lehetőségeihez mérten veszi az akadályokat, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy lineáris produkcióra képesek. Ehhez hozzájön a sokadik virágázását élő Quagliarella, aki teljesítményével visszaverekedte magát az olasz válogatottba. (!) Döbbenetes, hogy 29 alkalommal lépett bajnokin pályára a rutinos csatár, és 21 gólnál jár, mindezt 36 évesen egy európai top bajnokságban. Nem rossz.

36 éves, 21 gól idén, újra az olasz válogatottban

Az elmúlt 10 bajnokiján nem játszott döntetlent a Samp, szerdán kikaptak Torinóban a bikáktól, előtt hétvégén viszont verték a Milant. Bár csúsznak be nehezebben magyarázható eredmények a kék fehéreknél, az idényben összességében nincsen szégyenkeznivalójuk. Pont emiatt nagyon veszélyesek, és kiszámíthatatlanok. Aggódom is rendesen, hogy mire megyünk ellenük.

Raineri gondjai számolatlanok. A mentális hullámvölgyből még messze nem került ki a csapat, ráadásul újabb sérülések is nehezítik a munkát. Szóvá is tette az ősz mester a sajtótájékoztatón, hogy egészen elképesztő az, hogy egy játékos visszatér, kettő lesérül egy-egy bajnoki alkalmával. A szombati meccsen nem számíthat Perotti, Coric, Santon és Florenzi játékára, ettől függetlenül a becsült kezdő nem néz ki rosszul. Mirante kezdhet újra a kapuban, előtte a négy védő Kolarov, Fazio, Manolas és Karsdorp lehet. Középen N’Zonzi és a pihentetett DDR jöhet. Támadó négyesben pedig El Shaarawy, Zaniolo, Ünder, Dzeko várható.

Az ifjú Zaniolo új szerződést kap(hat)

Ősszel egy viszonylag sima 4-1-s eredmény született az Olimpicoban. Jó lenne ezt most vendégként megismételni. Hazai oldalon Audero, Bereszynski, Anderson, Colley, Murru, Jankto, Praet, Linetty, Saponara, Quagliarella, Defrel kezdőt jósolnak az újságírók. Ez a tizenegy három poszton tér el a szerdai, Torinotól vereséget szenvedő csapattól. Az a tény, hogy a negyedik hely négy pontra van, és a Milan a Juventus ellen meccsel, most egyáltalán nem érdekes. A legfontosabb az lenne, amit a játékosok is kommunikálnak, a lehető legutolsó pillanatig kell küzdeni a nemzetközi szereplésért. Hiszen egy esetleges BL, EL nélküli szezon komoly következményekkel járna. Tudjátok, mire gondolok.

Az aktuális pletykákkal nem szívesen foglalkoznék, csak a legjobbakat sorolom fel címszavakban. Mourinho neve felmerült edzői posztra, de Conte és Sarri legalább ennyit szerepel a sajtóban. Azért arra nagyon kíváncsi lennék, ha a csapat nem éri el a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikét, melyik nagyszabású edző vállalná a hármújuk közül a tűzoltást? Zaniolo új szerződése szintén napi szintű téma, nagyon remélem, hogy még pár idényen keresztül bordó-sárgában láthatjuk a fiatal tehetséget. Aztán voltak hírek a stadionról, aki ezeket még tudja követni és képes kibogarászni bármit, ami érdemi infó, kérem jelezze, számomra ez már nem megy.

Hóbortos Elnök Úr!

A 31. forduló tele lesz fontos mérkőzéssel, így a három pont begyűjtése mindennél nagyobb prioritás. Aztán, hogy mire megyünk a Samp vendégeként szombat este megtudjuk. Ha a hírek igazak, kb. 1000 fővárosi szurkolóra lehet számítani a Marassiban. Közvetítés a szokásos helyen, szombat este fél kilenctől. Forza Roma per sempre!