A Juve ellen, hazai környezetben utoljára

Vasárnap az olasz bajnokság utolsó előtti fordulójára maradt a Roma-Juve. Sajnos a bajnoki címről ez a találkozó már nem dönthet, pontosabban a Juventusnak még egy ponttal többet kell szereznie mint a Napoli, de erre ráérnek az utolsó hazai, torinói bajnokin. Míg a Roma hasonlóan egyetlen pontra van a jövő évi BL főtáblától. De most vonatkoztassunk ettől el, még ha a csapatok és edzők nem is fognak, és kezeljük úgy ezt a találkozót, aminek nívóját kár lenne vitatni.

Aztán ott van a szerdai kupadöntő, ahol a Juve egy félidő alatt mosta fel a Milannal a fővárosi stadiont. Stílusosan, négy nullra győzve szerzett újabb kupagyőzelmet a zebracsíkos társaság. Ráadásképp Manolas, Perotti és Bruno Peres játéka is kérdéses, sőt szinte biztosan nem játszanak már idén a srácok. Kár. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy a bíró sporttárs Tagliavento lesz, hát erős kétségeim akadnak a mérkőzés kimenetelét illetően.

De nem szabad a kezdőrúgás előtt pesszimistának lenne, amúgy is a legjobb dolog Juvét verni, szóval hajrá! Kezdő jóslatom nagyon homályos lesz, ami nem is feltétlenül igaz, hiszen pár poszton túl nagy lehetőségek nincsenek. Szóval: Alisson, Florenzi, Fazio, JJ, Kolarov, Strootman (?)/Pellegrini, DDR, Ninja, El Shaarawy, Dzeko, Ünder. Meglátjuk, keresztre ne feszítsetek, ha mellé megy a tippem. Vendég oldalon az utolsó római, idegenbeli mérkőzésére készülő Buffon lesz a kapus, Lichtsteiner, Rugani, Barzagli, Alex Sandro, Khedira, Pjanic, Matuidi, Dybala, Higuain, Douglas Costa várható. Ez is legalább annyira olasz sajtóértesülés, mint a Roma esetében.

Én egy nyílt sisakos, közönségszórakoztató találkozóban bízom, viszont, ahogy a felvezetőben említettem, mindkét csapat számára csodálatos érzést jelentene a pontszerzés. Bőven benne van a pakliban, hogy a vágyaim helyett, egy unalmas, mindenki számára kedvező, sérülésmentes remit látunk. Ne legyen igazam.

Kifele menet a szezonból, egyre több helyen olvashatunk kezdetleges értékeléseket az idei teljesítményekről. Itt sem lesz ez most másképp. Allegri idén is kiváló munkát végez, ami a rendelkezésére álló kerettel szinte minimum. A BL kudarc egy döntőbe jutott Real Madrid ellen megmagyarázható, pláne a visszavágó tükrében, az olasz kupa már a zsákban, és a bajnoki címvédéstől sem állnak távol a zebrák. Mi ez, ha nem szép munka?

EDF hasonlóan kiváló munkát végzett, bár volt egy erős hullámvasút a karácsonyi időszakban, és kora tavasszal. Ez elmúlt a nyárelőre, BL menetelés, bronzérem… ezt sem kell nagyon magyarázni, pláne a lehetőségeket figyelembe véve. Összességében elégedettek lehetünk, persze ezen az egészen emelne még egyet, egy esetleges Juve verés, de ne legyünk telhetetlenek!

További szomorú hír, hogy a Serie A közvetítések költöznek a Digiről egyenesen a Spíler TV-re. Azt mondjuk még nem lehet tudni, hogy milyen struktúrában kapjuk majd a calciot, illetve azt sem ismerjük, milyen szolgáltatók biztosítják majd mindezt számunkra, de ez a nyáron úgyis kirajzolódik. Ennek a hírnek lehet nem örülni, sőt számolatlan bajtársammal én is kénytelen leszek szolgáltatót váltani emiatt, ettől még ez piaci alapú dolog. Aki többet fizet, az mindent vihet! Természetesen a vasárnap esti bajnoki még a megszokott helyen tanyázik.

A hosszú menetelés, az idei szezon lassan a végéhez ér, tegye fel a kezét aki kinézte mindezt a teljesítményt Di Francescoból, és csapatából? Nem sok kéz van a magasban, gondolom. Méltó zárásként akasszuk képzeletbeli eszközökkel nyakunkba a bronzérmet, és legyünk nagyon büszkék erre a teljeítményre. Vár ránk még két mérkőzés, egy rangadó és egy EDF volt csapata elleni. Utolsó hazai bajnokira kiváló ellenfelet kaptunk, mutassuk meg, hogy ez a szezon nem puszta szerencse volt, hanem annál sokkal több… a jövő kezdete!