Mára a Torino jutott

Jöjjön hát a folytatás, menetelünk a dobogó alsó fokáért tovább! Már pénteken, a Torino ellenében kellene újabb három pontot gyűjteni, és biztosítani a harmadik pozíciót. Ez persze koránt sem olyan könnyű feladat. Aktuális ellenfelünk hullámozó teljesítménye kiszámíthatatlanabbá teszi a találkozót, ráadásul eltiltottak és sérültek is borzolják EDF kedélyét.

A Milan ellen demoralizált teljesítményt nyújtó csapatunk, meglepetésre négy gólt hintet a bajnokesélyes Napoli vendégeként, így megmaradt az esély a bronzérem begyűjtésére. Persze a keddi BL visszavágó szintén fontos, hiszen van még lehetőség a továbbjutásra. Szóval a feladat adott, szép csomag vár a szakmai stábra.

A játékosok pihentetése, tűzben tartása, jelen helyzetben egyszerűbb. Fazio és Dzeko sárga kártyái miatt biztosan nem szerepelhet ma este. Defrel sérüléssel bajlódik, míg DDR bokája sem teljesen egészséges. Azaz 21 játékosát tudta mindössze nevezni Di Francesco a pénteki bajnokira, mindezt úgy, hogy Antonucci újra a felnőtt keretbe került. Emiatt bőven akad lehetősége a mesternek variálni kezdőjét, pihentetni a keddi nemzetközi mérkőzésre.

Újra lehúzza a rolót?

Ezen a gondolatmeneten maradva, nézzük milyen kezdőt jósolnak az olasz lapok; Alisson – Kolarov, JJ, Manolas, Florenzi – Ninja, DDR, Strootman – Perotti, Schick, Ünder.  Ez a kezdő tartogatja a legkevesebb meglepetést, de én nem lennék meglepve, ha DDR ma pihenőt kapna a keddi játéka miatt, illetve Sárika szereplése szintén lóg a levegőben, bőven el tudom képzelni Perotti helyén, aki így pihentebben várhatná a keddi BL mérkőzést. Meglátjuk.

Ellenfelünk, a Torino egy kiváló erőkből álló, jelen helyzetében egy hullámvasúton üldögélő alakulat. Mazzarri érkezésével volt apró fellángolása már a csapatnak, de a helyes utat még nem találta meg a rutinos edző. December 20-án, még Mihajlovic csapatától sikerült vereséget szenvedni a kupában, ami egyből kiesést eredményezett. Bár akkor egy mély gödörből figyelte a Roma a körülött zajló eseményeket, mégis kudarc volt ez a korai kupakiesés. Szóval emiatt mindenképpen megyünk nekik eggyel! Októberben, vendégként egy Kolarov gól elegendő volt a három pont begyűjtéséhez. Az utolsó, nagyjából egy éve lejátszott hazai bajnokin simán, 4-1-re győzött az AS Roma. Dzeko és Ninja góljai mellett Salah és Paredes volt eredményes.

Egy régi üzlet

A Torino mostani keretében akad szép számmal római múltú labdarúgó. A teljesség igénye nélkül a három jelentősebb név Ljajic, Falque és Burdisso. Utóbbi sérülése miatt nem játszhat, előbbi pedig teljesítményével érte mindezt el. Egyedül Falque az, aki stabil játékosa tud lenni ennek a ami Torinónak. Várhatóan Sirigu, De Silvestri, N’Koulou, Moretti, Ansaldi, Baselli, Rincon, Obi, Falque, Belotti, Niang tizeneggyel feszül neki a mai megméretetésnek Mazzarri csapata.

A névsorból is jól látható, hogy félelmetes csatársor és több rutinos játékos szerepel a kezdőben, mégis messze ez a csapata az igazi, Grande Torinotól. Ez a borzalmas átkötés azért kellett most ide, mert pár szóban szeretnék megemlékezni a tragikus sorsú gránátvörös alakulatról. Hiszen a Torino FC és jogelődjei a negyedik legeredményesebb olasz klub! Ebben jelentős szerepet játszott az 1940 és 1949 között szerzett öt bajnoki cím. Az akkori csapatot nevezték Grande Torinonak. Sajnos a legendás csapatot egy szörnyű tragédia árnyékolja be, 1949. május 04-én a játékosokat szállító repülőgép a Superga hegyének csapódik, és mindenki életét veszti. Nem mellékesen az akkori edző, Erbstein Ernő is a repülőgépen utazik és meghal.

Az 1949-s csapat

Ennek persze túl sok köze nincsen a mai bajnokihoz, amit a Digi Sport közvetít. Egyelőre. Bízzunk a szebb arcát mutató csapatunkban és a vezetőedzőben, hiszen öt nap alatt két igen fontos mérkőzés elé nézünk. Egy ami győzelem és egy kínkeserves továbbjutás kedden számomra elegendő lenne. Ti hogy vagytok vele?