Az ugródeszka vége

Szombaton, kicsit meglepő időben, felteszem a BL meccs miatt a lehető legelőrébb hozva, délután háromkor lépunk majd pályára a csodálatos, erőt, minőséget sugalló elnevezésű Dacia Arena-ban, az Udinese ellen. Az elmúlt két győzelem után, van egy nagyon törékeny bizalom a csapat körül és magabiztosság a játékosokban, ami megfelelő alapanyag lehet ennek a sorozatnak a folytatására.

Szombat 15:00 a DigiSport1-en.

Az Udinese már egy komolyabb ellenfél mint az előző kettő, nem a kiesés ellen küzd, legalábbis mióta Massimo Oddo vezeti a csapatot mindössze kétszer kaptak ki. A debütálásán, a Napoli ellen, majd egy 5 meccses nyerőszéria után (az Intert például vendégként jól helyretéve) az előző fordulóban vesztettek meccset megint a Torino otthonában. Így tehát egy enyhe lefelé ívelés figyelhető meg az új edző jelentette fellángolás óta. Ennek ellenére egy elég masszív középcsapat lett a friuli gárdából, nagyon kevés gólt kapnak, ami jó teszt lesz számunkra.

Lenne ötletem mondjuk ki bizonyíthatna…

Úgy általában, bár fontos lesz, hogy véletlen se kapjunk gólt, ami nagyon nehéz helyzetbe hozna minket, a támadójátékon múlik megint sok mindent, de az Udinese elég masszív középpályájával is meg kell birkóznunk majd valahogy. Visszatér Nainggolan és Pellegrini is, valamint Di Francesco meglengette Juan Jesus játékát, akinek valószínűleg Fazio vagy Kolarov fog helyet adni neki, így az ukrán túra előtt. De Rossi is harcra kész, valószínűleg ő is kezdeni fog most.

Reméljük a pislákoló török csillagunk még magasabbra tör majd.

Ami még számomra jó hír, hogy EDF nyilatkozatában a formációról  azt mondta, hogy sokat segített a csapat fejlődésén a 4-2-3-1, így megpróbál minél kevesebbet variálni azon ami működik. Nagyon tudom támogatni. Így egy ilyesmi kezdőt képzelek el: Alisson-Florenzi-Manolas-Fazio-Juan Jesus-De Rossi-Pellegrini-Ünder-Nainggolan-El Shaarawy-Dzeko. Persze szerencsés helyzetben vagyunk, mivel Perotti is simán játszhat baloldalt, de elérhető Gerson, Schick, Defrel és a pihenést jól kiérdemlő Strootman is. Kellemesen bővebb tehát a keret, de a legjobb felkészülési mód a szerdai BL találkozóra most egy magabiztos győzelem lenne, úgyhogy koncentrálni kell erre a meccsre, és 95 percig, akkor nagy baj nem lehet.