Egy örökzöld párosítás

A kupaszerepléseink miatt furcsa, kedd esti időpontban kerül megrendezésre csapatunk első idei rangadója, ami az egyik személyes kedvencem: Roma-Fiorentina. Valahogy mindig is úgy emlékszem ezekre az összecsapásokra, hogy izgalmas, és szerencsére általában számunkra pozitív kimenetelű mérkőzések, bár ez határozottan abból az időből maradt meg, amikor Montella ült a toszkánok kispadján.

59-01

Roma-Fiorentina kedd 20:45.től a DigiSport2

Most már azonban Paulo Sousa irányítja a Violákat, ráadásul már második éve, ennek ellenére úgy tűnik, hogy valami hiányzik ebben a szezonban. Mindössze a nyolcadik helyen áll az együttes, elég hullámzó a teljesítményük, és viszonylag sok döntetlent játszanak. Az első meccsünkön sajnos alulmaradtunk, de pár hete még örömet okoztak nekünk a Juventus legyőzésével. Azóta hoztak két kötelezőt, kikaptak az egyre brutálisabb Napoli-tól, és ikszeltek a Genoa-val. Nem mondható tehát, hogy annyira felpörgette volna őket a zebrák legyőzése.

59-02

Akire figyelni kell: Federico Chiesa

Aki viszont nagyon berobbant a köztudatba, leginkább az a meccs óta, az a fentebb látható 19 éves olasz jobbszélső. Az elmúlt 3 meccsen két gólt szerzett, és kiosztott egy gólpasszt is, tekintve, hogy (bár most sérültek) Bernardeschi és Saponara is a Fiorentina tagja, mindenképp izgalmas csapat ez az olasz válogatott számára. Ha már a hiányzóknál tartunk, a fent említett két név közül a legfájóbb a csapat 10-esének a hiánya, az utóbbi azonban csak most érkezett az Empoli-tól. Mellettük a legnagyobb érvágás a csapatkapitány, Gonzalo Rodriguez, és a csapat gólvágójának Kalinic-nek a hiánya. Így tehát 3 abszolút alapember fog hiányozni a csapatból, aminek következtében főleg a saját kis erődünkben, nem kéne, hogy gondot okozzon a győzelem megszerzése.59-03

A Cesena elleni borzalom még most is kísért.

Nálunk sem tökéletes a helyzet, ahogy ehhez már hozzászokhattunk: Salah ma este még játszik egy AFCON döntőt, remélhetőleg rendes játékidőben nyer Egyiptom, Salah pár góljával, ha már eddig eljutottak, de nem hinném, hogy akár a keretbe is benne lenne kedden. Florenzi közelít a visszatéréshez, izgatottan várjuk a vele kapcsolatos híreket, de még most is nélkülöznünk kell majd (pedig pont addig lett volna a legfontosabb a játéka amíg Salah hiányzott). Mellettük most Perrotti fogja valószínűleg a lelátóról nézni a meccset, a Cesena elleni meccs elején jelentkező izomproblémák miatt, valamint Juan Jesus is összeszedett valami sérülést, ami azért valljuk be, annyira nem érdekes, de Vermaelen eggyel közelebb kerül így a pályához, az pedig mindig félelmetes.59-04

El Shaarawy megint megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra.

A csapatra amúgy kíváncsi vagyok, az elmúlt két meccs elég siralmasra sikeredett, talán jó is, hogy egy hazai pályán játszott rangadó jön, mert fel kell pörögni: a Juve megint nagyon távol, a Napoli viszont egyre közelebb, és egyre félelmetesebb az a csapat. Muszáj lesz tehát megőrizni a hazai pályán mutatott 100%-os mérlegünket, és ennek egyáltalán nem is kéne lehetetlen feladatnak lennie.