Legyen Tumminello meccse!

Ahogy ígértük, szerdán folytatjuk a sűrű februári program dokumentálását. Csapatunk ma este, hazai környezetben fogadja a Cesena labdarúgóit, az Olasz Kupa negyeddöntőjében. Kiváló alkalom ez arra, hogy a vasárnapi vereséget feledtesse kedvenc klubunk. Bár szurkolók továbbra sem várhatóak, a helyes útra pont egy ilyen mérkőzésen lehetne visszatérni.

Mindketten a kezdőben?
Mindketten a kezdőben?

Mondom ezt akkor is, ha tisztában vagyok vele, az elmúlt évek kupaszereplései nem sikerültek a legfényesebbre. Tavaly a hasonló méretű Spezia pottyantotta ki csapatunk a legjobb 16 között, azelőtt az Empoli lett meg kínkeservesen, majd a Fiorentina vetett véget a „menetelésnek”, három éve pedig a győztes Napoli intézte sorsunk.

De maradjunk inkább a mai mérkőzésnél, és annak körülményeinél. A Cesena a második vonal alsófertályán helyezkedik el, konkrétan a bent maradásért küzd a Serie B-ben. Ez ad némi okot a bizakodásra. Ráadásul az Olasz Kupa szereplését is a legjobb 64 között kezdte, így túl van négy mérkőzésen ebben a sorozatban. Bár két első osztályú csapat skalpját is begyűjtötte (Empoli, Sassoulo), félni talán mégsem kellene tőlük.

Pillanatkép az utolsó Roma-Cesena mérkőzésről
Pillanatkép az utolsó Roma-Cesena mérkőzésről

Hasonlóan gondolkodhat Spalletti is, hiszen felforgatja kezdőjét rendesen. Alisson előtt a három védő JJ, Manolas és Rüdiger lehet. A középpályán Rui, Paredes, DDR, Bruno Peres, előttük Ninja, és a két csatár Totti és Sárika. Így próbál a mester peremembereinek lehetőséget adni, másrészt tovább erőltetjük a 3-4-1-2-s hadrendet. Kíváncsian várom, hogyan működik majd ez egy védekezésre berendezkedő Cesena ellen? Nyilván az egyéni képességekben megvan a különbség, de ezt realizálni kell.

A kispadon ma már helyet foglalhat a frissen igazolt francia Gernier. Érdeklődve várom, mire kívánja Spalletti használni egyetlen téli igazolását. Az olaszok egyébként középső középpályásként (centrocampista) definiálták a kiváló felépítésű játékost. Ha már szóbekerült a mercato, két távozóról vizionáltak az olasz újságírók, végül Gerson és Manolas a csapattal maradt. Kérdés, hogy meddig, de az azért nem gond, hogy a tavaszi menetelésben marad bőven alternatívája a kopasznak. Máshonnan nézve egy játékossal mélyült az egyre tetszetősebb keretünk.

Az egyetlen Cesena győzelem nyomai...
Az egyetlen Cesena győzelem bizonyítéka

Érintőlegesen a Cesena kezdőjét szintén vegyük szemügyre. Várhatóan az  Agliardi; Perticone, Pompei, Rigione; Balzano, Garritano, Schiavone, Kone, Renzetti; Cocco, Ciano tizeneggyel lépnek pályára. Keretük 80 % olasz játékosokból áll, főként nagyobb klubok kölcsönszerzeményeiből. Egy manager cserén is túl vannak már, Massimo Dragot váltotta Andrea Camplone. Utoljára a Farkasokkal 2014-ben találkoztak, akkor az első osztályban. Rudi Garcia csapata, egy DDR góllal győzedelmeskedett idegenben. Vendégként a Cesena utoljára, pontosabban akkor egyszer, 1981/82-s idényben tudott győzni, hasonlóan 1-0-ra. (csak egy apró érdekesség, hogy azon a bajnokin a kezdőben 10-10 olasz játékos szerepelt, mindkét oldalon 1-1 idegenlégiós lépet pályára mindössze, mennyire más idők voltak. jegyzőkönyv)

Ami még ide tartozik, és roppant érdekes: kedden este a Lazio, milánói kirándulásán kivívta a továbbjutást az Interrel szemben. Nem kis meglepetésemre ezzel bejutottak az elődöntőbe. Ahol a Roma-Cesena párharc győztese lesz ellenfelük. Ráadásképp az elődöntő két mérkőzéses lebonyolítású, azaz egy ma esti továbbjutással két újabb városi derbi kerülne a tavaszi naptárba. Már csak ezért is kötelező a továbbjutás!

A kép nyomokban Cesena szurkolókat tartalmazhat!
A kép nyomokban Cesena szurkolókat tartalmazhat!

A mérkőzés újra tévés lesz, a DigiSport 2, 20.40-től sugározza. Reményeim szerint egy nyugodt, könnyed győzelem előtt áll a csapat, ahol végre bemutatkozhatnak majd azok a fiatal tehetségek is, akik hónapok óta koptatják a padot, de még nem jutottak szóhoz. Gondolok itt első sorban a 18 éves Marco Tumminellora. Meglátjuk!

Forza Roma!