Kedvcsináló a Carpihoz

A Roma rendhagyó időpontban, péntek este háromnegyed kilenckor (élő közvetítés a Digi Sport 2-n) játszik a Carpi ellen.

carpi-roma

A sajtót olvasgatva feltűnt, hogy a Carpi edzője, a másodosztály hőse, a derék Castori mester nagyon magabiztosan nyilatkozott: „Formában vagyunk! A Roma ellen győzelemre számítok!” Ami azért is érdekes, mert utoljára 5 gólt kaptak tőlünk és Castorit konkrétan kirúgták, akkor hívták vissza, amikor rájöttek, hogy egy másik edzővel se lesznek jobbak.

Érdekes ez a magabiztosság, legalább annyira, mint a Sassuolo és a Samp edzőinek a megnyilvánulásai a Roma elleni meccsek után. Két volt romanista játékos, az egyik még edző is volt Rómában és mindkettő előadta, hogy „mennyivel többet érdemeltek volna” és „mennyivel jobban játszottak a Rómánál.” Na ja, talán 10-20 percig, mert amúgy többnyire nyomozták a labdát. De mindegy is, velük már úgysem játszunk az idén.

Inkább térjünk vissza a Carpira és a magabiztos edzőjükre. A Carpi ott csücsül, ahova mindenki jósolta őket a szezon elején: a kieső zóna kellős közepén. Egy kisebb csodára lenne szükségük, hogy jövőre újra az első osztályban legyenek. Castori mester a jelek szerint mégis úgy érzi, hogy büntetlenül beszélhet győzelemről a Roma ellen. Érdekes.

castori-carpi-agosto-2014-ifa

Fabrizio Castori: „Jó formában vagyunk! A Roma ellen győzelemre számítok!”

A Carpi január 17 óta nem tudott nyerni, akkor a Sampdoriát győzték le (gondolom Montellaék ott is „sokkal többet érdemeltek volna”), de a mi szempontunkból talán sokkal érdekesebbek a Fiorentina és a Napoli elleni meccseik, ahol a vereségek ellenére kimondottan jól szerepeltek. A Fiorentina csak egy 93-ik percben szerzett Zarate góllal nyert, a Napoli meg egy Higuain tizenegyessel, amikor a Carpi már tíz emberrel maradt. A kiállítás miatt Bianco nem is lesz ott a Roma ellen.

Így el is jutottunk a kezdőkhöz. Bianco ugyebár kipontozódott, Poli és Pasciuti pedig sérülés miatt nem lesznek ott. Aki biztos ott lesz az Belec, aki megnyerte a párbajt Brkic ellen a kapusposztért. Igazából nem egyértelmű, hogyan fognak felállni a Roma ellen, 4 vagy 3/5 védővel. Poén kedvéért mondjuk 4 védővel játszanak és akkor itt egy tipp a kezdőjükre. Carpi (4-4-1-1): Belec; Zaccardo, Romagnoli, Gagilolo, Letizia; Sabelli, Cofie, Lollo, Di Gaudio; Verdi, Mbakogu.

Castori mester magabiztossága ellenére, nekünk nagyon fontos lesz a pénteki meccs, vasárnap este lesz egy Fiorentina-Inter, itt az alkalom, hogy pontokat lopjunk legalább az egyiktől és megpróbáljuk elérni az utolsó reálisan elérhető célt, a potenciális BL szereplést jelentő harmadik helyet.

 gol manolas

Rómában Manolas szerezte az elsőt az 5 gólunk közül

A Rómánál zajlik az élet, most is vannak gondok és nehézségek, a legtöbb gond szokás szerint a védelemben van, Gyömbér, Torosidis meg De Rossi sérültek és tegnap Rüdiger is összeszedett egy ütést az edzésen, de szerencsére ott tud lenni. Valójában még nem tudjuk, hogy melyik Spalletti ideális védelme, a sérülések és kiállítások miatt minden meccsen más védelemmel álltunk fel, most is „csak” a görög szélső, Gyömbér és De Rossi hiányoznak, érdekes lesz megnézni ki fog játszani.

A középpályán többen jósolják, hogy Keita pihenni fog, ez lenne az „öreg” ötödik meccse zsinórban, lehet, hogy Vainqueur kezd majd helyette. De van olyan variáció is, hogy Keita kezd és Pjanic fog pihenni. Viszont letelt a belga ninja eltiltása, ő minden valószínűség szerint kezdeni fog.

Elől Dzeko látványos teljesítményt mutatott az edzésen, gólok és sziporkák, a bosnyák így követeli magának a helyet a kezdőben, miközben Tottinak megint pihennie kell. Falque állítólag meggyógyult, de nem egyértelmű, hogy milyen kondícióban van. A két nigériai csoda tini, Sadiq és Nura is ott lesznek a keretben, utóbbinál szerencsére vaklármának bizonyultak a szívpanaszok és az orvosok beleegyezésével újra játszik.

Sadiq_e_Nura

Umar Sadiq és Abdullahi Nura, a két nigériai tini is a keretben lesz, miután hét közben a Youth League-ben, a korosztályos csapattal 4-0-ra verték a Salzburgot

Nincs sok értelme a tippelgetésnek, de a poén kedvéért itt egy kezdő, az egyik vezető olasz sportnapilap alapján: Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, Pjanic, Perotti; Salah, Dzeko, El Shaarawy.

De a legnagyobb hír a Roma körül jelenleg Sabatini állítólagos júniusi távozása, ha igaz Sabatini bejelentette Pallottának, hogy a szezon végén távozni fog és az elnök állítólag elfogadta a lemondását. Sabatini állítólag egy szurkoló kérdésére meg is erősítette volna a hírt: „Amit az újságok írnak? Minden igaz.” Ugyanakkor egyes értesülések szerint ezt a Roma cáfolta, de igazi, hivatalos közlemény vagy nyilatkozat még nincs. Bár Spalletti a sajtótájékoztatóján elismerte, hogy fennáll Sabatini távozásának a lehetősége. Felmerül a kérdés, hogy ki lesz majd a helyén, az egyik jelölt Ricky Massara, Sabatini jobbkeze, egy másik név Andrea Berta, aki most az Atletico Madridnál dolgozik.

Visszatérve a holnapi meccsre, valójában nincs nagy jelentősége a kezdőknek, akkora a különbség papíron a két csapat kerete között, hogy a Rómának egyszerűen nyernie kéne, attól függetlenül, hogyan állnak fel a csapatok. Minden a Roma játékosain, kisebb mértékben Spalletti mesteren fog múlni.

spalletti conferenza

Spalletti ma is tájékoztatta a sajtót.

Apropó Spalletti, még a Samp előtti sajtótájékoztatóján elmesélt egy történetet, amikor a Zenitnél volt mindig eljártak külföldre a felkészülési időszakban, mert náluk Oroszországban túl hideg volt. Egy szállodában a liftben találkozott egy kisgyerekkel, tipikus kisrác, egyik kezében kóla, másikban egy zacskó chips. A gyerek végigmérte, majd megszólalt, hogy „Spalletti Roma!” Erre a kopasz mondta neki, hogy „Mi az hogy Roma? Zenit!” és közben mutogatott a ruháján lévő számos Zenites felirat egyikére. De a kisgyerek nem hagyta magát, csak ismételgette, hogy „Spalletti Roma” és vigyorgott. A kopasz evvel arra akart kilyukadni, hogy a Roma felelősséggel tartozik, még a világ másik végén is vannak gyerekek, akik figyelik, hogy mit csinálnak. Nem okozhatnak több csalódást!