Juventus verés után jöhet az EL!

Vasárnap este az AS Roma legyőzte a Juventus! Ezt bármilyen módon nagyon jó leírni és olvasni is, Juventust verni mindig jó. A hét utolsó napján ez egy Mancini (!) bombával sikerült. Ami egyrészt szépségtapasz a Cremonese elleni blamára, másrészt jó előjel lehet a csütörtöki megmérettetés előtt.

„Ha csapatként játszunk, és a játékosok mindent beleadnak, akkor bárki ellen hozhatjuk a kívánt eredményt. A Cremonese elleni fiaskó még mindig bosszant, de örülök, hogy sikerült javítanunk. Tisztelem Allegrit, nagyszerű munkát végez a Juventusnál, egy masszív, erős csapatuk van, amely ellen mindig nehéz játszani és mindig komoly fegyvertény a győzelem. A Juventus ellen mindig a legjobb teljesítményt kell nyújtani a győzelemhez!” – nyilatkozta Jose Mourinho a mérkőzést követően, akinek az eltiltását felfüggesztette a szövetség, így a kispad mellett foglalhatott helyet. 

Mai posztunkban megvizsgáljuk a rekordbajnok felett aratott győzelmünket, majd ráfordulunk az EL következő párharcára, a Real Sociedad elleni, igen nehéznek ígérkező nemzetközi mérkőzés beharangozójára. Bár aki követ minket a szociális médiában, láthatta újonc kollégánk videó összefoglalóját ez ügyben. Innen is köszönjük Kanton munkáját!

A vasárnapi kezdőkben különösebb meglepetés nem volt, úgy ahogy az első félidőben látott játékban sem. Két hasonló felfogású edző, nagyjából hasonló képességű csapatai méregették egymást, és várták hol jöhet egy-egy hiba, amit meg lehet bosszulni. Ez az első negyvenöt percben nem következett be, így érdemi feljegyzést sem lehet készíteni a körbepasszolt labdákról…

Ellenben a második félidő izgalmasabban kezdődött. Mancini vélhetően megunta ezt a gurigázást és először jobb szélső szerepkörbe lépett fel, és nyomott középre egy labdát. Befejezni nem sikerült, viszont egyből ezt követően egy nagyobb területre belépve a tizenhatos előtti részen átvett egy labdát, amit egy bődületes erejű lövéssel koronázott meg a belső védő. Óriási gólt ragasztva az ex-római kapus kapujába! Beállítva ezzel a végeredményt.

Persze voltak Juventus kapufák, emlékeim szerint mindkét félidőben, de annak ellenére, hogy a torinói támadósor félelmetes nevekből áll, átütő fölényt, határozott pressinget nem láthatott a szép számú publikum. „Nem hiszem el, ha valaki azt mondja, hogy én fogok gólt lőni! Időnként próbálkozom az edzéseken, de ma minden összejött, és nagyon boldog vagyok. A védők nem gyakran kapnak lehetőséget ilyen lövésre, én megpróbáltam, és jól sikerült.” – mondta Mancini a DAZN-nek.

Számos emlékezetes pillanat maradt bennem a mérkőzés után, első talán Kean rövid vesszőfutása a pályán, becserélését követően sikerült egyből egy olyan durvasággal beszállni a mérkőzésbe, hogy mehetett is zuhanyozni az olasz támadó. Ritka szép pillanat sor volt, 2 meccses és 10.000 eurós büntetés vár a játékosra.

Aztán Ibanez sarka is csúnyán megsérült egy ártatlan belépő után, emiatt a csütörtöki szereplése kétséges. Dybala gólöröme szintén magyarázatra szorult, hiszen a Juventustól érkezett argentin nem rejtette véka alá örömét Mancini találata után. Ahogy Abraham is cseréhez készülődve látja, gólt lőtt a védő… és máris rohant a pályán lévő társaihoz ünnepelni. Megható, megindító pillanat volt, hogy mennyire érdekli az angol srácot az AS Roma győzelme. 

„Tudom, hogy nehéz számotokra, nekem is az. Már egy másik csapatban játszok, más csapattársakkal és tisztelem őket. Ez egy fontos győzelem volt. Csak a csapattársaimmal ünnepeltem. Sajnálom, hogy ezt így kellett látnotok. Nagy ölelést mindenkinek.” – fogalmazott Dybala az északiak közönségének címezve. 

A sajtótájékoztatón szóba került a következő, csütörtöki EL mérkőzés is, Mourinho a maga sajátos módján válaszolt az újságírói kérdésre: “A tavalyi Konferencia Liga színvonala magasabb volt, mint az idei! A Feyenoord és a Leicester ellen játszottunk, akik jobbak, mint az idei csapatok. Voltak olyan csapatok, mint az Olympique Marseille. De ha megnézzük az idei Európa Ligát, az olyan, mint a Bajnokok Ligája. Nyilvánvalóan nehéz lesz, de menjünk lépésről lépésre. Most máris elég nagy bajban vagyunk, mert a Real Sociedad pénteken játszott, mi pedig vasárnap este, és az egy olyan meccs volt, amire sokat készültünk. De próbáljunk meg a megfelelő hozzáállással nekivágni a csütörtöknek. Két párharc van – lássuk, mire vagyunk képesek.”

A kétszeres spanyol bajnok Real Sociedad jelenleg negyedik a spanyol bajnokságban, akárcsak az AS Roma az olaszban. Utolsó bajnoki győzelmük február 13-ára datálható. Szóval az elmúlt három fordulóban mindössze kettő pontot tudtak gyűjteni. Talán nincs a legjobb formájában a spanyol társaság, de ettől még ez egy kutya nehéz mérkőzés lesz. Egyrészt azért, amit Mourinho is mondott, két egész nappal hosszabb regenerálódás állt a rendelkezésükre.

Római kötődést szintén találhatunk, Sadiq 2015-ben még az olasz fővárosban játszott, jelenleg sérült, az első találkozón vélhetően nem lép pályára. Kiemelkedő játékos David Silva, akit talán senkinek sem kell bemutatni. 37 évesen még mindig fontos része egy baszk csapatnak, aki a spanyol dobogóért ácsingózik.

Tippelésbe nem szeretnék belemenni, annyit azért le merek ide írni, hogy két óvatos csapatot látunk majd Rómában, akik talán nem kívánják az első találkozón eldönteni a párharc sorsát. 2,5 gól alatt, ha mindenáron mondanom kellene valamit. A többit meglátjuk csütörtökön, a Fradival egy idősávban, szóval keresni kell majd a streameket. Gondolom én. Bár lehet az RTL Három továbbra is nyomja majd a meccseinket.