Lecce után megint Betis

Vasárnap a Roma egy izzadságszagú mérkőzésen két vállra fektette a 75 percet emberhátrányba játszó Leccét. 2:1. Sajnos vezéráldozattal járt ez a „diadal”, mivel Dybala belesérült a győztes találat megszerzésébe. Az argentin VB-je is veszélybe került ezzel a fránya sérüléssel, de igazán pontos diagnózis nem érkezett az eset után… 4-8 hét volt a behatárolt időszak.

Mourinho a sajtótájékoztatón

Ezt követően csütörtökön kora este Sevillában kellene a Betist megverni, amennyiben vannak még EL álmai a csapatnak. Véleményem szerint még menthető a helyzet, de a maradék három csoportmérkőzésre nagyon oda kellene figyelni, ami a sérültek számát tekintve és a híres római szerencsétlenségeket számításba véve, nem is lesz olyan egyszerű.

A spanyolok hétvégén remiztek a Valladolid ellenében, viszont a bajnoki 5. helyezés és a nemzetközi mezőnyben szerezett kilenc egység nagyon szépen mutat Pellegriniék idei bizonyítványában. Kár lenne tagadni, Rómában is nagyon szép produkciót tettek a pályára, tudatosan távoli lövésekkel operálva, meggyőző játékkal zsebelték be mindhárom pontot. Nem mellékesen hátrányból fordítva. De felejtsük most el ezt az előző mérkőzést, és próbáljunk a jelenlegire koncentrálni.

A fővárosiak sérült listája egyre hosszabb, ráadásképpen Zaniolo eltiltása is tovább fokozza a helyzetet. Celik, Darboe, Dybala, Karsdorp, Wijnaldum biztosan nem szerepel ma. Ezzel rendesen beszűkülnek Jose Moruinho lehetőségei, véleményem szerint egy Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Zalewski, Matic, Cristante, Spinazzola – Pellegrini – Belotti, Abraham tizeneggyel kezdhetünk. De én személy szerint adnék lehetőséget Camaranak vagy a Vina-Kumbula párosból is valamelyiküknek… hogy El Shaarawyról már ne is beszéljek. A másik oldalon sok meglepetésre nem számítok Pellegrini mestertől: Bravo; Ruibal, Luiz Felipe, Pezzella, Miranda; Rodriguez, Guardado; Canales, Fekir, Joaquin; Willian José. Aztán meglátjuk.

Múltheti vereség

Jose meccs előtti interjújában sok érdekes dolog hangzott el. Egyrészt kérdezték a Belotti – El Shaarawy kettősről, de a portugál csak annyit mondott, hogy a kérdés nyitott, bármi megtörténhet. Ezt követően faggatták Abraham jelenlegi formájáról, amire annyit mondott a mester, hogy ez csapat szintű probléma és nem szeretné egyetlen ember nyakába rakni mindezt. Majd kitért arra, hogy egy kiesés jó hatással lenne a Serie A menetelésre, viszont hangsúlyozta, hogy az egyértelmű cél a továbbjutás és a tavaszi folytatás nemzetközi szinten.

Közvetítés a szokott helyen, RTL+-on várható, sípmester a görög Sidiropoulos lesz. Én egy sok lapos, birkózós meccsre számítok, ahol bőven benne van a vendég győzelem, de akár az ellenkezője is. Ezt tükrözik a kiegyenlített oddsok, szóval a bukik se mernek állást foglalni a kimenetellel kapcsolatban. Ha ma fogadni szeretnél erre a találkozóra, akkor a lapok számánál keresgélj. A többit meg meglátjuk majd.

Tartalékolni különösebben nem kell, hiszen a hétvégén a tökutolsó Sampdoria következik, akik bár edzőt cseréltek, csapatuk nem lett jobb. Elképzeléseim szerint ma bele kellene dögleni egy győzelembe, aztán a hétfőre csúsztatott bajnokin majd nyerünk valahogy. Persze ettől rafináltabb Jose, és neki biztos más elképzelései vannak. A meccsdömping egyelőre nem lassít, szóval minden megszerezett pont aranyat ér.