Egy visszavágó Jose árnyékában

Az AS Roma körül zajló folyamatok szurkolóként nagyon érdekelnek. Viszonylag erős idegzetet igényel az olasz fővárosiaknak drukkolni, de ezt már az évek alatt megszokhatta az ember. Szerencsére hétről-hétre képesek a csapatot körülvevő vezetők, újságírók, vagy akár a játékosok is előjönni olyan meglepő fordulatokkal, amit csak a legnívósabb dél-amerikai szappanoperákban láthatunk.

Történt ugyanis, hogy a héten bejelentették az új vezetőedző személyét, aki nem más, mint a „speciális egyes”, alias Jose Mourinho! Bizony! Az AS Roma új vezetőedzője a portugál tréner lesz, hogy ez mennyire jó most még kár lenne vitatni. Annyi szent, ilyen átgondoltan, a következő szezon előtt ennyivel, ráadásul egy felsőpolcos vezetőedzőt bejelenteni máris pozitív hatásokat generál, és véleményem szerint fog is gerjeszteni. Később ez lehet majd a probléma forrása, de ne szaladjunk ennyire előre.

Vasárnap Ranieri masszív Sampdoriaja tükörsimán kifújta a Manchesterből hazatért vert sereg orrát. Ezen nagyon senki sem lepődött meg, még akkor sem, ha volt azon a meccsen minden; meg nem adott gól, kihagyott büntető, és persze két érvényes hazai találat. Egyetlen, pontosabban kettő pozitívuma volt a találkozónak: 1. Fuzato második alkalommal védhetett az olasz első osztályban, 2. láthattuk játszani Darboet, aki védő és nyolc perc alatt nem vallott szégyent. Nagy dolog ez a jelenlegi állapotát tekintve az csapatnak.

Jose esetleges stábja, minusz Mancini!

Ezt követően, a hét elején egyre hangosabban, majd később hivatalos formában is megjelent a nyílt titok: Fonseca befejezte fővárosi karrierjét. Pontosabban, a szezon végén távozik. A portugál edző a tőle megszokott optimizmussal reagálva annyit mondott, a „maradék meccseket megnyerjük!” Meglátjuk, de nagy pénzben erre szerintem senki ne fogadjon. Később, ha leülepedett picit a sztori, biztosan ígérhetem, kap majd a távozó mester egy saját posztot, ahol jól kielemezzük a munkáját és eredményeit.

Kedden bombaként robbant a hír, jön Jose! Ha megengeditek pár mondatban megfogalmazom a véleményem erről a döntésről. Amikor a Porto, majd az Inter kispadján is BL trófeát nyert, az akkor még igen fiatal portugál, különösebben nem szimpatizáltam vele. Ráadásul az az Inter pont a Roma orra alá törte a borsot. Később, amikor egyre magasabbra került, és egyre nagyobbakat bukott szinte már „sajnáltam”. Összességében azért van ma Ő itt, mert máshová már különösebben nem hívják, DE a marketing értéke, és a vele járó számolatlan kapcsolt előny még bőven él. Ez pedig az AS Roma számára most úgy kell, mint a falat kenyér. Tudják ezt az amerikaiak is, pontosan ezért léptek erre a drága útra. Ha mindenmellé még némi eredményesség is társulna, hatalmas lenne az extázis a farkasok környékén!

Rómában nyertünk már egyszer…

Na és persze ennek a posztnak az apropója az esti MU elleni visszavágó. Nyilván az eredmény és az ellenfél ismeretében fölösleges esélyt latolgatni. Nem lesz még egyszer az, ami a Barcelona ellen megtörtént. Egész egyszerűen azért, mert az akkori csapatnak volt tartása, másrészt a katalánok előnyük birtokában rendesen lenézték a fővárosiakat. Ebbe a hibába Gúnárék nem fognak beleesni. Nyomnak majd 1-2 gólt, amivel az utolsó, nem létező reményeinket is szertefoszlatják és már indulhatnak is a döntőbe. Ez van!

Egyébiránt a kezdő nem fog rosszul kinézni, Mirante, Ibanez – Smalling – Mancini, Peres – Pellegrini – Cristante – Karsdorp, Miki – Dzeko – Pedro. Remélem sikerül egy felszabadult produkciót nyújtani, és valami módon szépíteni a Manchesterben összeszedett csorbán. A bajnokságban is maradt még négy találkozó, közte két igen komoly. A bajnok Intert és a városi derbit soha nem lehet fél vállról venni, plusz lesz még két kisebb ellenfél, a Crotone és a Spezia személyben. Jöhetnek a fiatalok, kicsit vissza kellene szerezni valamit az önbecsülésből így a nyári szünet előtt.