Fiorentina – Roma mérkőzéssel zárjuk az évet

A 17. forduló második mérkőzését pénteken este rendezik. Az AS Roma újra az utolsó hétköznapon játszik, mint az Inter ellenében, annyi az eltérés, hogy ma firenzei látogatást tesznek a srácok. Vonattal utaztak az északi városba, ahol az idei kiírásra új tulajdonosi kör, és számos sokat megélt labdarúgó igazolt. “Szerencsére” Ribery sérülés még nem jött rendbe, de Boateng, Caceres, vagy Pulgar kezdőként léphet pályára Montella csapatában.

Florenzi lehet ma is a kapitány

Fonseca tartja a lépést az élmezőnnyel, minden fronton versenyben a csapat, ma már azt is tudjuk, hogy az EL februári, első playoff körében a Gent ellen kell majd vitézkedni. A bajnokságban a negyedik helyen tanyázik a társaság, amit ma tovább kellene erősíteni. A Lazio Szuper Kupa miatti mérkőzését nem játszották le, ellentétben a Juve szerdai győzelmével. Ezt nem kommentelnénk.

Hazai oldalon szépen gyógyulnak a sérültek, és a karácsonyi szünet előtt megrendezésre kerülő utolsó fordulóban szinte mindenki bevethető. Cristante, Kluivert és Zappacosta hármas római mércével rövidnek nevezhető. Ahogy az olasz kollégák jósolják Florenzi bent ragadt a kezdőben, középhátvédek a Smalling-Mancini kettős, Kolarov balról. Védekező középpályásként Diawara és Veretout érkezik majd, előttük a Perotti-Pellegrini-Zaniolo hármas rohamozhat. Elöl Dzeko. Ismerve az elmúlt hetek teljesítményét, nyugodtan kijelenthetem, hogy ez a legerősebb AS Roma jelenleg. 

Ninja pár éve…

A Fiorentina formája már kevésbé veretes, olasz léptékkel már az is érdekes, hogy a Kis Repülő még nem lett menesztve az északiak padjáról. Az elmúlt öt bajnoki mérkőzésből négyet elveszítettek, bár az utolsó, hazai találkozójukon az Interrel játszottak egy döntetlent. Nehéz erre mit mondani, remélem ma még belenéznek egy verésbe, és utána a téli szünetben tudják rendezni a sorokat. Más kérdés, hogy ezt a vereséget már közel sem biztos hogy túlélné Montella. 

Az AS Roma őszi szezonban mutatott tudatossága véleményem szerint elég kellene legyen ma este is. Az elmúlt tíz mérkőzésen mutatott forma-mutató alapján az AS Roma a Lazio és a Juventus után a harmadik az olasz tabellán, ebben a versenyben a Fiorentina mindössze a 15. helyre jó. Bár a kupában továbbjutottak a firenzeiek, és a mérkőzéseik nagy részét egy góllal veszítik el, ettől még a számok nem hazudnak.

Chiesa lőtt!

Egy gólváltást és minimum egygólos vendég győzelmet remélek, amin Orsato sem tud majd rontani, Montellanak illetve az új firenzei projektnek pedig sok sikert kívánok!