Vasárnap Roma-Milan

Vasárnap, talán a legkellemesebb idősávban (18.00) került a Roma-Milan rangadó. Lehet, a labdarúgó szövetség kedvezni próbál a napjainkban igen „viseletes” római és milánói közönségnek. Na de tegyük félre a tréfát, és próbáljunk meg komolyan felvezetni ezt a „rangadót”. Rangadó, hiszen tavaly ez a két csapat egymás ellen vívott a negyedik helyért az olasz bajnokságban. Ezt követően egyik klub sem jutott Bajnokok Ligája főtáblára… sőt a Milan az EL-t sem vállalta. (sic!)

Maldini és csapata építkezésre hivatkozva magyarázta az EL-ből kihátrálást, de volt ennek anyagi oka is, hívjuk „pénzügyi fair play-nek.” (FFP) Ennek a projektnek a csúcsára kinevezték Giampaolot, és igazoltak neki jó pár drága játékost. Majd a hetedik fordulóra besült a produkció. Az előző körben már Pioli volt az új Milan edző. A csapat jelenleg a 12. helyen tanyázik, 10 egységgel. De ne röhögjünk ezen nagyon hangosan, sokkal az AS Roma körül sem fényesebb a helyzet.

Kezdhetnénk a csütörtöki EL mérkőzéssel, Collum bíró produkciója két pontba biztosan került, a későbbi következményeket még nehéz megmondani. Remélem a továbbjutásra nem lesz hatással ez a majom. Meg kell említeni a Sampdoria elleni reménytelen teljesítményt, bár edző nélkül játszott a csapat, de ez nem lehet mentség a kilátástalan összképre. Harmadszorra jöhet a rengeteg sérült, aminek számával sikerült nem egy rekordot dönteni. Sajnos negatív értelemben. (akik biztosan nem játszanak vasárnap: Cristante, Diawara, Kalinic, Mkhitaryan, Pellegrini, akik kérdőjelesek: Zappacosta, Ündre, plusz Kluivert el van tiltva.)

A Gazzetta szerinti kezdők…

A csapat októberben veretlen, viszont győzelmet sem aratott. Négy mérkőzésből három 1-1, a Samp elleni 0-0 lett. Hogy ez jó eredménynek számít-e a jelenlegi helyzetben, nehéz lenne megítélni. Véleményem szerint ez még így is vérszegény. A soron következő, Milan elleni rangadó vízválasztó lesz/lehet. Mindkét csapat számára fordulópont lehet a találkozó. Amennyiben valamelyik társaság képes nyerni, az felléphet a helyes útra. Remélem ez a klub az AS Roma lesz.

Nehéz lenne megmondani, hogy mire számíthatunk pontosan. Talán annyit kijelenthetünk, hogy az AS Roma valamivel előrébb jár, nyár óta ugyanaz az edző irányítja a csapatot, nyomokban már azt is fel lehet fedezni, hogy mit szeretne játszani Fonseca. Aztán nagyjából ennyi az, ami az AS Roma mellett szól(hat).

Az új Mester