Hányattatott nyitány

Természetesen mint mindig, sűrű nyáron vagyunk túl. Rengeteg igazolás, érkező/távozó és mindenféle hírdömping. Ezt szépen lassan magunk mögött hagyjuk, most már nem lesz egyszerre átigazolási időszak és bajnokság, tehát az érkezők listája hamarosan hivatalosan is lezárul, távozó mondjuk még mehet, mert kifelé lehet menni. Azonban van még egy specifikusan „hazai” probléma is, ami a közvetítési jogokat illeti, de egy nagyon szomorú eset is, a genovai viadukt-katasztrófa ami egész Olaszországot megrázta és érthetően a focival együtt minden mást háttérbe szorított

Augusztus 19. 18:00, Spíl…Dig…wtf??? Aztán mégiscsak Digi.

Kezdjük akkor egyből a közvetítéssel. Egyrészt teljesen abszurd/szánalmas/nevetséges… sokáig lehetne még folytatni de nagyon nincs mit változtatni a dolgon, nem láthatjuk majd TV-ben Magyarországon az olasz bajnokságot, legalábbis az első pár fordulóját biztosan. Lehet ezt erre-arra fogni, vándorló jogdíjak, Ronaldo miatt megugró ár, de semmi probléma nem lett volna, egyes, a piaci viszonyokat felrúgó, hörcsög módjára amit csak lehet a pofazacskójába tömködő szereplők nélkül, akik miatt most (is) szív mindenki más. Végletekig lehetne tárgyalni a témát, de ez nem az a blog, majd nézzük a TippmixPro stream-én (ahova egyébként a legnagyobb magyar bank kártyájával, tippre mert junior, nem enged feltölteni pénzt tehát úgy néz ki, hogy törvényileg szabályozva van, hogy mire (nem) költhetem a pénzem) vagy VPN segítségével valami külföldi online szolgáltatón. Meg persze az örökzöld arab-orosz ingyenes stream-ek sem maradhatnak ki a felsorolásból.

Írtam ezt péntek este, aztán mára jöttek a hírek, hogy mégis a Digié marad az olasz bajnokság, ráadásul 3 évre és a nyitó meccset, valamint a miénket is, már adják is. Megoldódott tehát a probléma és szerintem a lehető legjobb módon.

Mozgalmas volt a nyár.

Érkezett rengeteg új játékos, de feleslegesen terjedelmes lenne most rájuk kitérni, így nézzük egyből, hogy a mindössze öt felkészülési meccsből álló, szokásos amerikai turnés, de Pinzolo nélküli, nyárból milyen kezdőre lehet következtetni. Addig én is eljutottam, hogy Olsen-Florenzi-Manolas-Fazio-Kolarov, mert ez talán fájóan egyértelmű. Az első oldal amit láttam N’Zonzi-t tette a védelem elé, én meg azzal a lendülettel be is zártam, mert mi értelme lenne egy szűk hete érkezett embert kezdetni, amikor ott van De Rossi? Maradjunk tehát az olasznál, bár van még bőven jelentkező a középpályára, így tehát Strootman, Cristante, Pastore, Pellegrini, és még ott figyel Coric és Zaniolo is persze. Pastore-t általában eléggé biztosra veszik, nagyon kíváncsi vagyok, hogy miben lesz már a játékunk vele. Pellegrini ideje kicsit később fog eljönni, úgyhogy én a folytonosság jegyében Strootman-t tenném még be.

Vajon idén már akad kihívója?

Elöl megint csak kevesebb az érdekesség, de Ünder játékára nagyon kíváncsi vagyok idén, ha tudja tartani az eddigi fejlődési ütemet, akkor az hatalmas fegyvertény lesz. És szükségünk is lesz rá, mivel ő a „Malcom-ügy” nagy nyertese, lényegében így posztján egyedüli játékosként fut majd neki a szezonnak, El Shaarawy és Schick ugye máshol játszik szívesebben, Florenzi-re pedig sajnos máshol van szükség. Középen gondolom Dzeko-val kezdünk, de  Schick a felkészülés és az elmúlt félév alapján igen biztató, nagyon remélem, hogy idén már komolyan kiveszi a részét a gólszerzésből, mert két ilyen kaliberű center már komoly támadópotenciált biztosítana. A baloldal már 3 éve nagyjából érintetlen, Perotti kezd, El Shaarawy pedig küzd majd, hogy minél többet lásson a pályából.

Az ellenfél egyébként egy elég jól összerakott masszív Torino lesz, egy nagyon tipikus Serie A csapat, ismerős arcokkal, kellemetlen ellenfél. Walter Mazzarri kezdőjére ezt tippelik az olaszok: (3-5-2): Sirigu; Izzo, N’Koulou, Moretti; De Silvestri, Baselli, Meitè, Rincon, Berenguer; Iago Falque, Belotti. Egész jó kis névsor, és bár örülök, hogy a sok ijesztgetés ellenére sose kaptuk meg a 3-5-2 nagymesterét, Walter-urat, azért egy középcsapat amit ő igazgat, nem tölt el végtelen nyugalommal. A szezon első pár meccsében azonban sokszor az a döntő, hogy ki mennyire pörgött fel, és ebben a nagyobb csapatok rendszeresen alulszerepelnek. Így tehát remélem, hogy Di Francesco kellően felkészítette a legénységet az első ütközetre és végre kidolgozott valami stratégiát arra is, hogy gólt hogyan szerzünk majd, mert az emberek most már kétségkívül megvannak hozzá.

Végre tétmeccsen láthatjuk tehát a kedvenceinket, vége a pletykáknak, spekulációknak, jöhet a Calcio! Forza Roma!